Heb je je afgevraagd wat te doen met oude telefoons die stof verzamelen in je la? Voordat je je telefoon weggooit, overweeg eens deze slimme manieren om je oude telefoon een nieuw leven in te blazen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

1. Een back-upapparaat

Een oude telefoon kan een redder in nood zijn als je huidige telefoon plotseling uitvalt. Laad je oude telefoon op, zet hem klaar en zo heb je altijd een back-up bij de hand.

2. Een media-apparaat

Transformeer je oude telefoon in een speciaal apparaat voor muziek, podcasts en audioboeken. Dit bespaart batterijduur op je nieuwe telefoon en creëert de perfecte afleiding tijdens lange reizen. 

3. Een camera

Als je oude telefoon nog een goeie camera heeft, kun je hem gebruiken om speciale momenten vast te leggen. Bijvoorbeeld op vakantie of creatieve fotografieprojecten. Zo maak je de opslag van je nieuwe telefoon niet meteen vol. 

4. Een babyfoon

Voor degenen met een baby is dit een handige manier om je oude telefoon te gebruiken. Tover je oude telefoon om tot een babyfoon met speciale apps. Dit biedt gemoedsrust terwijl je je kind in de gaten houdt én het bespaart geld omdat je geen babyfoon hoeft te kopen.

5. Een E-reader

Download e-book apps en gebruik je oude telefoon als een speciale e-reader voor het lezen van boeken en tijdschriften. Het is lichtgewicht en handig voor onderweg.

6. Een navigatieapparaat 

Nog steeds Gps-functionaliteit op je telefoon? Gebruik je oude telefoon als een toegewijd navigatieapparaat in je auto. Zo verlies je je nieuwe telefoon niet aan Gps-apps. 

7. Onderwijs- of leer hulpmiddel

Laat je oude telefoon dienen als een educatief middel voor kinderen. Installeer educatieve apps en games om het leren te bevorderen.

8. Een draadloze afstandsbediening 

Verander je oude telefoon in een universele afstandsbediening voor je tv, radio of andere elektronica. Nooit meer zoeken naar meerdere afstandsbedieningen!

9. Test- en ontwikkelingsapparaat

Als je interesse hebt in app ontwikkeling of softwaretesten, gebruik dan je oude telefoon om apps te testen voordat je ze op je nieuwe telefoon installeert. Het bespaart je kostbare gegevens. 

10. Doneren of recyclen 

Als je oude telefoon niet meer functioneert, overweeg dan om het aan een goed doel of in te leveren bij een elektronica-recyclingprogramma. Je kan ook oude laptops doneren. Zo draag je bij aan een groenere planeet.  

Voordat je je oude telefoon voor een van deze doeleinden gebruikt, is het belangrijk om alle persoonlijke gegevens te wissen en de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Zo bescherm je je privacy. 

In een tijdperk waarin elektronica snel verouderd raakt, is het hergebruiken van je oude telefoon slim. Daarnaast is het ook milieuvriendelijk. Voordat je vaarwel zegt tegen je oude telefoon, overweeg een van deze creatieve manieren om hem nog een tijdje te hergebruiken. Als je je oude telefoon echt niet meer gebruikt, doe er wat nuttigs mee en doneer je oude telefoon. Zo bleven anderen er nog een tijd plezier van!

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Wil je weten hoe je kunt parkeren Maastricht? De prachtige stad in het zuidelijkste puntje van ons land is een populaire bestemming voor veel dagjes…
De afgelopen tijd heb je als ondernemer ontzettend hard gewerkt aan het bouwen van jouw eigen bedrijf. Zelf weet je als geen ander waar jouw…
Ons land heeft een van de beste pensioenvoorzieningen ter wereld. Het is in maar weinig andere landen gebruikelijk dat mensen die hier wonen of werken…
Payhawk heeft een nieuwe functie voor internationale betalingen gelanceerd. Hiermee kunnen klanten betalingen doen in meer dan 50 valuta’s in meer dan…
Als onderneming heb je te maken met veel concurrentie. Er zijn namelijk meer ondernemers dan ooit ingeschreven bij de KvK. Dit heeft onder andere te…
De voornaamste reden om zakelijk te beleggen is het fiscale voordeel. Bij deze beleggingsvorm zet je een deel van je geld aan het werk om in de…