Categorieën

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we heel anders zijn gaan kijken naar ventilatie in gebouwen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het ventileren van kamers het aantal coronabesmettingen fors kan laten dalen. Voorkom ziekteverspreiding binnen uw bedrijf dan ook op deze manier. Dit zal namelijk niet alleen helpen bij COVID-19, maar bijvoorbeeld ook bij de griep.

Inhoudsopgave

Om de luchtkwaliteit in uw bedrijf onder controle te krijgen, kan het slim zijn om CO2 meters aan te schaffen. Zo kunt u checken of u wel genoeg ventileert. Gebruik daarnaast ook deze tips!

1. Categoriseer uw luchtkwaliteitsvereisten 

Er zijn luchtkwaliteit, monitoring van luchtvervuiling en regelgevende controlewetten die de verontreinigende en emissieniveaus die in de atmosfeer vrijkomen definiëren en categoriseren. De regelgeving of wetten met betrekking tot de kwaliteit van de binnenlucht variëren sterk tussen landen. Deze luchtkwaliteitswetten zijn ontworpen om de menselijke gezondheid, bedrijfsprocessen en het milieu te beschermen tegen concentraties van verontreinigende stoffen in de lucht.

Na COVID-19 staat het belang en de betekenis van deze maatregelen hoog in het vaandel. Inspanningen op het gebied van regelgeving beginnen met het categoriseren van luchtverontreinigende stoffen, het bepalen van de limieten om menselijk letsel te voorkomen en het nemen van passende maatregelen om de betrokken risico’s te beperken. Daarom moeten alle bedrijven de stoffen identificeren die bekend staan als luchtverontreinigende stoffen of schadelijke deeltjes in de omringende lucht om het controleplan te starten. Voorkom ziekteverspreiding binnen uw bedrijf.

2. Identificeer mogelijke besmettingsrisico’s

Microben, chemicaliën, geuren, gassen, ozon, deeltjes zijn allemaal veelvoorkomende risico’s en beoordelingen om deze risico’s te identificeren, en het introduceren van de juiste oplossing is van cruciaal belang. Vanwege de recente COVID-19-pandemie is deze stap een belangrijke laag in de gezondheidsveiligheid, omdat deze verontreinigende stoffen de immuniteit kunnen beschadigen en een obstakel kunnen vormen in de strijd tegen de infecties. Uw blootstelling aan ozon hangt bijvoorbeeld vooral af van waar u woont en werkt en hoeveel tijd u buiten doorbrengt. Buitenlucht bevat chemicaliën die worden uitgestoten door industriële processen, uitlaatgassen van auto’s, landbouwactiviteiten, atmosferische fotochemische reacties, enz.

Binnenlucht kan naast de in de kamer of het gebouw gegenereerde verontreinigingen ook buitenluchtverontreinigingen bevatten, waardoor uw binnenlucht in veel gevallen slechter is dan de buitenlucht. De chemicaliën die binnenshuis worden gegenereerd, zijn afkomstig van producten die vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten, zoals verven, lijmen, bouwmaterialen, schoonmaakmiddelen en kantoorapparatuur (zoals kopieermachines). Het gebruiken van een luchtreiniger kan deze stoffen gelukkig verwijderen uit de lucht in uw bedrijf! 

3. Bewaak de deeltjesniveaus

Het groeiende bewustzijn van PM10, PM2.5 en PM1 wordt grotendeels in verband gebracht met de mogelijke schadelijke effecten die ze kunnen hebben op het menselijk lichaam. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is van mening dat deeltjes wereldwijd meer mensen treffen dan enige andere vervuilende stof.

Het is belangrijk om uw luchtkwaliteit te volgen, omdat dit u vroege indicaties en waarschuwingen kan geven en u kan helpen om potentiële risico’s in uw instelling te verminderen. Sterk verstedelijkte gebieden met veel verkeer en een hoge bevolkingsdichtheid lopen het grootste risico. Volgens de European Public Health Alliance (EPHA) lopen mensen die in vervuilde steden wonen bovendien meer risico op COVID-19. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Goede olie is voor elke auto van groot belang. Met goede olie verbruikt een auto minder brandstof en slijt de motor minder snel. Het maakt hierbij niet…
Om een marketingcampagne, marktonderzoek of je acquisitie te doen slagen, dient de data die je inzet actueel en volledig te zijn. Veel marketing- en…
Met een groeiend aantal webshops is het voor ondernemers steeds lastiger zich te onderscheiden van de concurrentie. Consumenten vergelijken webshops op…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.