Categorieën

Nu onlangs het nieuwe thuiswerkadvies van kracht is gegaan zal het weer belangrijk zijn om er voor te zorgen dat werknemers nog steeds optimaal thuis kunnen werken. Ga als werkgever in gesprek met je personeel om te kijken of de werksituatie thuis nog optimaal is. Het bureau, de stoel, de laptop en printer ze dienen optimaal te functioneren om een ideale werkomgeving te creëren.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Voor bedrijven is het vaak minder overzichtelijk wat de kosten zijn van de werknemers als ze thuis zitten te werken. Bij de afdeling inkoop zullen veel declaraties binnenkomen van aangeschafte kantoorbenodigdheden. Het is daarom belangrijk om alle kosten duidelijk op een rijtje te hebben. Nu er weer meer thuis gewerkt gaat worden is een evaluatie van de afgelopen werkperiode over 2021 belangrijk. Heb je grip op de kosten of is het door de enorme berg digitale bonnetjes onoverzichtelijk geworden. 

Netwerk

Voor veel thuiswerkers zal de plek waar ze zitten ondertussen optimaal ingericht zijn. Toch blijft het van belang om te kijken of stoelen en bureaus ergonomisch goed afgesteld zijn.

Vaak zit de thuiswerker lange tijd op zijn of haar plek. Op kantoor loop je toch even sneller naar je collega of haal je voor anderen een kopje koffie of thee.

Een goede werkhouding is essentieel voor een aangename en productieve werkdag. Daarnaast is het ook belangrijk dat er met de juiste apparatuur gewerkt wordt. Die apparatuur kan vaak alleen goed functioneren als je die up to date is met een goede wifi-verbinding.

Is het allemaal niet optimaal, durf dan de ict-afdeling in te schakelen om voor jou het ideale netwerk met bijpassende laptop en printer goed te installeren. 

Merken

Sommige werknemers zullen met een eigen merk laptop of printer werken. Toch kan standaardisering een voordeel opleveren wanneer er iets ingekocht moet worden.

Als elke werknemer zijn eigen inktcartridge of toner bij een online webshop gaat bestellen kan dit een enorme kostenpost opleveren. Indien de inkoopafdeling dit in bulk kan bestellen met verschillende afleveradressen zal dit goedkoper zijn dan toner of cartridges per stuk los te gaan bestellen door werknemers thuis. Ook kan de keuze tussen originele en huismerk cartridges relevant zijn. Vaak is het verdienmodel van printerfabrikanten gebaseerd op de vaak dure verkoop van merkgebonden inkt. 

Toner

Vaak is bij de aanschaf van een printer budget het eerste waar naar wordt gekeken. Toch is het belangrijk om na te gaan hoeveel prints per maand of per jaar er worden gemaakt. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of er veel in full color of meer in zwart wit afgedrukt wordt. Ben je thuis iemand die veel print en ook rapporten of verslagen per post verstuurd dan kan het gebruik van een laserprinter met toner aantrekkelijk zijn.

Eigenlijk valt het te vergelijken met het gebruik van een leaseauto. Rij je heel veel dan is elektrisch of rijden op gas boven een aantal kilometers voordeliger dan rijden op benzine. Maak je veel printjes vraag dan aan je werkgever of je thuis een laserprinter neer kunt zetten waarbij je de cartridges zelf ook weer makkelijk kunt bijvullen. Uiteindelijk zal dat bij veel printen een behoorlijke kostenbesparing op kunnen leveren.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Niets is zo veranderlijk als onze werkomgeving. Zeker nu. Net als een organisatie is een kantoor geen plek maar een omgeving in beweging. Omdat-ie…
Streef jij naar een diepere verbinding met jouw doelgroep en duurzame groei? Alleen maar een product of dienst aanbieden is vandaag de dag niet meer…
Online marketing is een krachtig middel dat je kunt inzetten als ondernemer om je bedrijf te laten groeien en je doelgroep te bereiken. Met de juiste…
Een bedrijf starten kan een spannende en lonende onderneming zijn, maar het gaat vaak gepaard met aanzienlijke financiële uitdagingen. Een kostenpost…
In de hedendaagse markt vormen cadeaukaart systemen een brug tussen de traditionele en digitale retail ervaring, waardoor bedrijven een flexibel…
In de dynamische wereld van magazijnbeheer worden efficiëntieverbeteringen steeds crucialer. Elektrische heftrucks, vooral die van het gerenommeerde…