Categorieën

Jezelf blijven ontwikkelen is essentieel, om duurzaam inzetbaar te blijven. Waar je nu als ondernemer werkt, wil je op termijn mogelijk terug in loondienst als blijkt dat de vraag naar je diensten en producten afneemt. Of andersom; mogelijk wil je vanuit een bestaande functie in loondienst starten met een eigen onderneming. Het kan een flinke uitdaging zijn om een opleiding te vinden, die past bij jouw persoon en de ambities die je hebt richting de toekomst. Kies je voor een opleiding in de richting van bedrijfsmanagement of ga je bijvoorbeeld voor een opleiding rond logistiek? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een opleiding vindt die bij jou past.

Inhoudsopgave

Breng je karakter en interesses in beeld 

Een goede eerste stap bij het vinden van een passende opleiding, is het vaststellen van je karakter en persoonlijke interesses. Wat maakt jou enthousiast? Welke waarden en normen spelen een belangrijke rol in je leven? Houd je van processen en zie je het als een uitdaging deze te optimaliseren, bijvoorbeeld om een duurzame manier van werken te stimuleren? Een opleiding als HBO Logistiek kan in dat geval een interessante optie zijn. Datzelfde geldt voor opleidingen op het gebied van accountancy en marketing. 

Tip: het in kaart brengen van je karaktereigenschappen en interesses hoef je niet zelf te doen. Je kunt er de hulp van familie en vrienden voor vragen. 

Ambities van jou in je rol als ondernemer 

Als aanvulling op je interesses en karakter kunnen ook ambities meespelen in de keuze die je uiteindelijk maakt. Mogelijk wil je het personeelsbestand van je organisatie verder uitbreiden op korte termijn. Het verbeteren van je managementvaardigheden kan in zo’n geval wenselijk zijn, om de uitbreiding van het personeelsbestand op de juiste wijze te coördineren en managen. Welke taken doe je zelf en wat besteed je uit aan anderen binnen de organisatie? Hoe richt je de organisatie op efficiënte wijze in? 

Kijk naar de vraag vanuit de markt 

Niet alleen je karakter en interesses spelen mee bij het bepalen van een opleiding die bij jou past. Denk ook aan de vraag vanuit de markt; voor welke functies zoeken werkgevers momenteel de meeste arbeidskrachten? Gezien de huidige situatie op de woningmarkt kan een opleiding vastgoed en makelaardij een interessante optie zijn. Niet alleen binnen de makelaardij is momenteel veel werk te vinden. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de zorg en het onderwijs.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie
 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Ongeacht of je net begonnen bent als zzp’er of dat je al jarenlang bezig bent, loop je als zzp’er tegen uitdagingen aan. Eén van deze uitdagingen…
ADVERTORIAL…
Komt jouw brood ook altijd zo plat als een dubbeltje of zo hard als steen uit de oven? Grote kans dat het fout gaat op één van de volgende punten….