Personeel DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
10 jun 2019

De auto, de werknemer en jouw aansprakelijkheid

Werkgevers zijn aansprakelijk voor schade die hun werknemers tijdens hun werk veroorzaken. Dit geldt ook voor schade aan auto's. Dat geldt bij een leaseauto, bedrijfswagen, eigen auto én voor letselschade. Voor woon-werkverkeer gelden weer andere regels.
Auto de zaak ugo taxi.jpg
28 jul 2015

Taxi-app Drive UGO gaat de strijd met Uber aan

Vervoersoplossing Drive UGO wil net als de bekende app Uber de taxiwereld vernieuwen, maar doet dit juist door samen te werken met de gevestigde orde. Het lijkt te werken: terwijl in 2013 zo'n twintig taxi's via de app te bestellen waren in Amsterdam, zijn dat er vanaf oktober meer dan vijfduizend in heel Nederland. Hoe kreeg ondernemer Mark Stephan (28) dat voor elkaar?
Auto de zaak auto lease leasing.jpg
15 mei 2015

Leasen als klein bedrijf: 5 tips

Veel kleine ondernemers denken dat leasen vooral iets is voor grote bedrijven. "Juist niet," zegt Dick Bakker van leasemaatschappij Arval. "Zelfs zzp'ers zijn gebaat bij een leaseauto. Leasen is niet alleen een besparing van risico en zorgen, maar het scheelt je ook geld." Hoe regel jij voordelig een leaseauto als mkb'er? Vijf tips van Bakker.
Personeel de zaak koets vervoer koninklijk.jpg
26 apr 2013

Koninklijk vervoer: de hofauto van Willem-Alexander

In welk merk auto gaat Willem-Alexander straks rijden als hij koning is? Volvo? Audi? Rob van Ginneken ging op pad voor De Zaak en kwam terecht in een wereld van stilzwijgen en geheimhouding. Lees hier wat hij ontdekte.
Personeel DZ_Btwomzetbelasting.jpg
12 jan 2012

Verplicht melden: overschrijding 500 kilometergrens

Heeft u een auto van de zaak en een verklaring geen privégebruik, maar denkt u toch méér dan 500 kilometer privé te gaan rijden? Dan moet u dat voortaan bij de Belastingdienst melden, nog voordat u de grens van 500 kilometer overschrijdt. Voor een bestelauto met verklaring uitsluitend zakelijk gebruik geldt dit al voordat er ook maar 1 kilometer privé is gereden.
Kosten DZ_belasting personenwagens.jpg
8 nov 2011

Verkeersboetes: wie betaalt?

De tarieven van verkeersboetes gaan vrijwel elk jaar weer omhoog. Dat maakt het voor bedrijven des te belangrijker om een duidelijk beleid vast te stellen. Want wie betaalt - de werkgever of de werknemer?
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
31 okt 2011

Verklaring geen privégebruik auto

Als een werknemer een verklaring geen privégebruik bij je inlevert, dan mag je de bijtelling achterwege laten. Bovendien heb je de zekerheid dat achteraf geen naheffingen volgen. Bij controle door de fiscus moet de werknemer echter nog wel kunnen bewijzen dat er minder dan 500 kilometer per jaar privé is gereden.
Personeel de-zaak-autotest-volkswagen-jetta-hybrid-8616152643.png
24 okt 2011

Video: Afspraken over privégebruik auto van de zaak vastleggen in het arbeidscontract?

Werknemers met een auto van de zaak mogen deze ook vaak privé gebruiken. Over dit privégebruik moeten goede afspraken worden gemaakt. Moeten deze eigenlijk worden vastgelegd in de arbeidsovereenkomst?
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
24 okt 2011

Wanneer moet u een verklaring geen privégebruik intrekken?

Als een werknemer een verklaring geen privégebruik bij u inlevert, dan mag u de bijtelling achterwege laten. Hij moet wijzigingen in zijn situatie wel zo snel mogelijk doorgeven.
Personeel de zaak belasting belastingdienst.jpg
24 okt 2011

Verzoek geen privégebruik auto niet voldoende

Heeft jouw werknemer een auto van de zaak en vraagt hij een verklaring geen privégebruik aan? Zet dan de fiscale bijtelling niet direct stop. Alleen een verzoek is namelijk niet voldoende.
Personeel DZ_belasting personenwagens.jpg
24 okt 2011

Een auto voor uw werknemer? Dit komt er bij kijken

Het fiscale voordeel van een ter beschikking gestelde auto valt onder de loonheffing en de premieheffing werknemersverzekeringen. Wat betekent dat voor u als werkgever?
Voor uw personeel kan een auto van de zaak een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn. Wat zijn de gevolgen voor u als werkgever? En is bij een bestelauto altijd een ritregistratie nodig?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming