Zakelijk internet voor je bedrijf: wat is het verschil met ‘gewoon’ internet? En waarom zou je kiezen voor zakelijk internet als je een ondernemer bent? Allemaal vragen waar we in dit artikel een duidelijk antwoord op geven.

Inhoudsopgave

Veilig internetten als ondernemer

De kranten stonden er vol mee. Hackers die het voor elkaar hadden gekregen om door te dringen in de computersystemen van nietsvermoedende bedrijven. De computers gingen op slot, en werden pas weer geopend na het betalen van een som geld. Voor een ondernemer is dit een nachtmerrie. Stel je toch eens voor dat je niet in je computer kunt om bestellingen en gegevens van klanten te bekijken. 

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je werkt met een goede computer en deze voorziet van programma’s die regelmatig en automatisch een update krijgen. Vooral dat laatste is belangrijk. Die update zorgt ervoor dat je computer steeds is voorzien van de nieuwste software zodat een computervirus, malware of een hacker minder makkelijk kan binnenkomen.

Je bent het liefste bezig met je klanten en je werk, maar daarnaast moet je óók nog je administratie doen, bestanden aanleveren of de promotie regelen. Download de gratis whitepaper “Top 100 Webtools voor ondernemers” en ontdek hoe jij slimmer kan werken.

Het verschil tussen privé of zakelijk internet

Tijd is geld als je met je bedrijf bezig bent. Valt het internet weg, of hapert er iets, dan kun je het je eigenlijk niet permitteren om rustig af te wachten. Als je te maken hebt met minder snel of onstabiel internet, bekijk dan ook eens mogelijkheden om je internet te versterken.

Dat is natuurlijk heel anders wanneer je privé over het internet surft op zoek naar een restaurant, een vakantiebestemming of een nieuw kledingstuk. Gebruik je internet voor privédoeleinden, dan is het vervelend als er iets hapert, maar daar blijft het dan ook bij. Zakelijk internet is er speciaal voor bedrijven. De website van het bedrijf moet altijd online zijn en de shop en de pinbetalingen moeten goed, snel en veilig blijven werken. Kies je voor zakelijk internet, dan kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst en kies je tegelijkertijd voor betrouwbaarheid.

Zakelijk internet: waar moet je op letten?

Zakelijk internet wordt door veel verschillende providers aangeboden. Heb je met een bepaalde provider goede ervaringen, dan is het een verstandige keuze om daar allereerst  te informeren naar de mogelijkheden. Je kunt ook de verschillende pakketten en prijzen met elkaar vergelijken. Bedenk voordat je gaat zoeken en vergelijken wat je precies nodig hebt. 

Voor een beginnend ondernemer met een beperkte informatieve website zonder webshop is een beginnerspakket meestal voldoende. Ben je echter een ondernemer die een zakelijk internetpakket zoekt voor een website met een webwinkel, dan heb je in ieder geval een veilig pinnen netwerk nodig. Wordt er veel gebeld? Kies dan voor een zakelijk internet en bellen pakket met meerdere telefoonlijnen.

Betrouwbaar werken in de cloud

Zakelijk internet is toegespitst op online systeembetrouwbaarheid. Voor bedrijven die veel werken in de cloud, documenten opslaan in de cloud of e-mailadressen hosten in de cloud is dit van groot belang. 

Veilig internetten

Als je gaat zoeken naar een zakelijk internetpakket, dan kom je de term veilig internet regelmatig tegen. Dit is een extra beveiliging die de provider aanbiedt tegen spyware, cyberaanvallen, virussen en spam. Je kunt deze optie toevoegen als je kiest voor een abonnement en daarbij aangeven hoeveel apparaten je extra wilt beveiligen. De beveiliging hoeft dan niet alleen beperkt te blijven tot de computer, maar kan ook worden toegevoegd aan je smartphone of tablet.

Zakelijk internet in de praktijk

Heb je een provider gekozen voor zakelijk internet, bel dan met de servicedesk van de provider van je keuze. Leg uit wat je denkt nodig te hebben en kies een pakket dat het beste aansluit bij je wensen. Heb je een keuze gemaakt, dan staat de monteur binnen korte tijd bij je op de stoep. Alles wordt keurig netjes aangesloten zodat je met je bedrijfsactiviteiten binnen korte tijd ongestoord, supersnel en beveiligd online kunt gaan.

[Gratis whitepaper] Welke tools en websites zijn er voor ondernemers om slimmer en efficiënter te werken? Download de gratis whitepaper met de Top 100 Webtools voor ondernemers.

KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is dé toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT en marktleider in Nederland. Met onze vaste en mobiele netwerken voor internet, telefonie en televisie zorgen we voor het netwerk van de toekomst. Met passie werken we aan veilige, betrouwbare, en toekomstbestendige netwerken en diensten, zodat mensen en apparaten altijd en overal met elkaar verbonden kunnen zijn. Zo zetten wij alles op alles om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp om berichten te sturen. Maar wist je dat je de app veel meer kunt personaliseren dan veel mensen doen? Zo kun je…
i.s.m.
Het internet is in de ban van ChatGPT. Voor het eerst is er een aanspreekbare AI (artificiële of kunstmatige intelligentie) ontwikkeld. Voor het eerst…
Het beheer van een website kost aardig wat tijd, hoofdbrekens en – wanneer je het hebt uitbesteed – ook nog geld. Met een content management systeem…
Foto’s per mail verzenden levert vaak een foutmelding op of je krijgt bericht dat de mail niet verzonden kon worden. De oplossing is eenvoudig. Zet de…
Mobiel betalen. Steeds meer klanten gebruiken mobile Wallets. En het is een stuk goedkoper dan een pinautomaat. Het duurde lang, maar de opmars van…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…