Bij Europcar denkt men vaak aan de vakantie en een bijpassende huurauto. Europcar zet naast de particuliere markt hun vloot tevens in voor de zakelijk markt, met maatwerk mogelijkheden om auto's van één dag tot weken, maanden of meer dan een jaar in te zetten.

Inhoudsopgave

Wat ons als ondernemers daarbij meteen opvalt zijn de mogelijkheden van een haal- en brengservice voor de auto en de kosteloze ‘One Way’ optie voor zakelijke klanten. Met de service one way zakelijk kun je de auto inleveren bij een andere Europcar vestiging dan waar je deze hebt opgehaald.

Commercieel directeur Esther van Koot meldt lachend: “Behalve dan op de Waddeneilanden, de reden ligt voor de hand. Overal anders is dat wel mogelijk omdat we zo’n groot aantal vestigingen hebben. Er is altijd wel een Europcar vestiging in de buurt en daarom is het voor ons logistiek minder ingewikkeld dan voor een verhuurder die alleen in je buurt zit.”

Wat heeft Europcar met de ondernemer?

“Het is verreweg de grootste doelgroep, zo’n 70 procent van onze business. De rode draad is flexibiliteit. Daar zoeken mkb’ers en zzp’ers naar, want een wagenpark – de mobiliteit – vormt een heel grote kostenpost. De tijd is voorbij dat je meteen maar een auto neerzette. Iedereen weet: de vaste kosten lopen door, ook wanneer de auto stilstaat. Daar spelen we dus op in met flexibele mobiliteit met personenauto’s, busjes, bestelauto’s en zelfs vrachtwagens.”

Het halen en brengen van de auto, maar ook het op je bestemming achterlaten opent voor de ondernemer allerlei efficiency mogelijkheden. Is dat populair?

“Het is een belangrijke service voor onze zakelijke klanten. Overigens kun je de auto ook wel op buitenlandse bestemmingen achterlaten. Bijvoorbeeld vliegveld Düsseldorf, om daarvandaan te vliegen. Dat kost dan wel wat natuurlijk, maar kan andere kosten en veel tijd besparen.”

Hoe flexibel is de huur en lease dan? En hoe wordt de ondernemer daar wijzer van?

“Dat kan ik misschien nog het best met praktijkvoorbeelden illustreren. Neem een startende ondernemer, die nog niet precies weet hoe het gaat lopen. Die wil zich liever niet voor lange tijd vastleggen of zelf investeren, maar wél zeker zijn van mobiliteit. Misschien hoeft hij maar twee dagen per week op pad en dat kan dan naar behoefte worden geregeld. Telefonisch of via het internet met je zakelijke account.”

“Je kunt ook denken aan de ‘lang huren’ optie, vanaf een maand. Denk aan een nieuwe werknemer in de proeftijd. Of opdracht waarvan je niet weet hoe lang het duurt. Bij die lang huren aanpak kun je meteen een auto uit het aanbod kiezen en heb je – flexibel – na de eerste maand de vrijheid om de auto desnoods de volgende dag in te leveren, zonder extra kosten. Bij een huuroplossing heb je natuurlijk wel te maken met ons actuele aanbod, maar model en kleur van de auto zijn in zulke gevallen vaak niet zo relevant. Daar heb je weer wél meer de keuze in bij de shortlease, langer dan een jaar. Dat is relatief goedkoper, maar dan is het een leaseconstructie en kun je natuurlijk niet zonder kosten de auto inleveren. We hebben specialisten die graag met de ondernemer overleggen wat de beste oplossing is.
“Dat kan bijvoorbeeld ook gaan over het tijdelijk wisselen naar grotere vakantieauto, met een trekhaak misschien. En natuurlijk hebben we dezelfde mogelijkheden ook met een bestelauto. Bij het Shortleasen van een bestelauto kan ook een speciale inrichting worden gehuurd. We hebben voor elke wens een geschikte mobiliteitsoplossing.”

Lees ook…
Iedere eigenaar van een zakelijke of auto in privé betaalt wegenbelasting, ofwel motorrijtuigenbelasting (MRB). Deze wegenbelasting wordt regelmatig…
Genoeg van al die files? Vermijden is steeds moeilijker, maar met wat handig plannen kun je een hoop ellende voorkomen. Lees hier wat de beste tijden…
De maximale onbelaste reiskostenvergoeding is in 2023 verhoogd van € 0,19 naar € 0,21 per kilometer. Deze vergoeding blijft in ieder geval tot en…
Een auto van de zaak is voor veel werknemers een gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar voor werkgevers kan het een kostenpost zijn met extra…
Misschien denk jij – net als veel andere zzp’ers en mkb’ers – na over de vraag of nú overstappen op elektrische bestelwagens een goede investering…
De populariteit van elektrisch rijden neemt snel toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan een laadinfrastructuur – ook bij bedrijven zelf. In dit…