Categorieën

Voor een groot aantal bedrijven is de huidige corona crisis een lijdensweg. Zij moeten alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te kunnen houden. Denk aan de horeca, welke hard getroffen is. Ook de cultuursector heeft het niet gemakkelijk momenteel. Om de kans op een faillissement te verkleinen, is het allereerst zaak om je kosten zo goed mogelijk terug te dringen.

Inhoudsopgave

Wil jij besparen op je (zakelijke) energiekosten? Vind een energiecontract die bij jouw onderneming past. Met een kantoor aan huis of een eigen bedrijfspand. Bekijk je aanbod.

Kosten besparen is niet alleen interessant voor partijen die momenteel in zwaar weer zitten. Ook wanneer de zaken goed gaan is het interessant om je vaste lasten nog eens onder de loep te nemen. Vergelijk het met je persoonlijke situatie! Ook als gezin is het slim om regelmatig te kijken of er bespaard kan worden op de vaste lasten.

Kies voor een andere energieleverancier

Energie vergelijken van verschillende leveranciers is een van de opties die je hebt. Er zijn tegenwoordig handige tools op internet te vinden, die je de goedkoopste energieleverancier voor jouw bedrijf helpen te vinden. Wanneer je momenteel nog een lopend contract hebt, is de kans groot dat een nieuwe, goedkopere leverancier dit contract voor je opzegt. De boete die hierbij betaald moet worden neemt deze nieuwe leverancier op zich.

Tip: denk vooraf goed na over de looptijd van je nieuwe energiecontract. Kies je voor zekerheid met een langere contractduur, of wil je jaarlijks de mogelijkheid hebben om over te stappen?

Investeer in marketing om meer klanten te krijgen

Wellicht heb je momenteel een zeer beperkt budget. Toch kan het ook in dat geval interessant zijn om te investeren in de marketing van je bedrijf. De investering in marketing zou zich uiteindelijk terug moeten betalen in een groot aantal nieuwe klanten. Naast marketing gericht op het winnen van klanten, kun je ook investeren in de digitalisering van je bedrijf. Mogelijk heb je momenteel slechts een fysieke winkel. Door te investeren in een webshop kun je producten voortaan ook online aanbieden. Het vergroot de doelgroep en daarmee mogelijk ook de klantenkring van je bedrijf enorm.

Automatiseer processen binnen je bedrijf

Een iets ingewikkeldere wijze van kosten besparen tijdens de corona crisis is het investeren in de automatisering van processen. Door processen te automatiseren kun je personeel op andere plekken binnen de organisatie inzetten. Tevens kan automatisering leiden tot een grotere productiecapaciteit. Iets wat ertoe leidt dat je uiteindelijk meer kunt verkopen en daardoor meer kunt verdienen. Er zijn tal van verschillende soorten software die je helpen bij het automatiseren van processen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Picture of Nanda den Hartog

Nanda den Hartog

Als redactiecoördinator bij De Zaak zorg ik ervoor dat er dagelijks interessante artikelen voor ondernemers op onze website staan en ben ik de drijvende kracht achter het weekoverzicht. Dat ik zelf ondernemer ben geweest komt daarbij goed van pas. Door deze ervaring en mijn redactionele skills begrijp ik op welke informatie en tips ondernemers écht zitten te wachten.
Lees ook…
i.s.m.
Het juiste energiecontract kiezen voor je onderneming is niet altijd makkelijk. Welk contract moet je kiezen? Ga je voor zekerheid of wil je meer…
Wat zijn de belangrijkste kenmerken van zakelijke energiecontracten? En hoe kies je als ondernemer het juiste contract? Wij zetten de voor- en nadelen…
De energiebelasting betaal je over de levering van aardgas en elektriciteit. Die is dit jaar voor ondernemers flink omhoog gegaan. Tot dit jaar…
Hoe kom ik met mijn bedrijf van het gas af? We willen in Nederland het liefst zo snel mogelijk van de fossiele brandstoffen af. Maar het daadwerkelijk…
We krijgen fors stijgende energieprijzen in 2024. Hoe kun je je als ondernemer voorbereiden? Vanaf 1 januari neemt de energiebelasting (EB) voor gas…
Investeer in duurzame energie met ISDE en SDE. Om ondernemers te ondersteunen bij de investering in duurzame energieproductie, zijn twee subsidies…