In samenwerking met
Als ondernemer heb je de keuze of je een particulier of zakelijk mobiel abonnement afsluit. In dit artikel vind je zes redenen om voor een zakelijk mobiel abonnement te kiezen als ondernemer.

Weet jij wat je moet doen bij een cyberaanval? Download nu de gratis whitepaper ‘Gehackt’ om hackers te slim af te zijn

Inhoudsopgave

1. Kostenbesparing

Als je een zakelijk mobiel abonnement afsluit, ontvang je een btw-factuur. Dit betekent dat je de btw en de kosten van het abonnement mag aftrekken van je winst. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren. Afhankelijk van je uiteindelijke winst kan een zakelijk abonnement meer dan 50% goedkoper zijn dan een privé abonnement. 

2. Eenvoudiger voor de boekhouding

Een zakelijk abonnement is een stuk eenvoudiger voor je boekhouding. Je zakelijke belkosten komen op een factuur. Als je als ondernemer met je privénummer belkosten maakt (bijvoorbeeld voor een betaalnummer of een gesprek naar de VS), dan moet je de hele factuur uitpluizen om deze kosten te vinden. Een zakelijk abonnement is dus een stuk makkelijker voor de administratie. Jij blij, je boekhouder blij.  

3. Vervangend telefoontoestel

Als je telefoon kapot, kwijt of gestolen is, ben je als ondernemer onthand. Veel telefoonaanbieders leveren hun zakelijke klanten in dat geval een vervangend toestel. Deze krijg je binnen enkele uren bezorgd. Als je oude toestel kapot is, wordt deze onmiddellijk gerepareerd. Zo ben je snel weer bereikbaar. 

4. Zakelijke functies

Bij een zakelijk mobiel abonnement vind je vaak speciale functies die vooral voor ondernemers erg handig zijn. Zo kun je een vast telefoonnummer op je mobiele telefoon krijgen. Een vast telefoonnummer wekt veel meer vertrouwen bij consumenten dan een anoniem 06-nummer. Ook WhatsApp for Business is een interessante dienst voor ondernemers met veel klantcontacten.

5. Geen BKR-registratie

Als je als particulier een telefoon op afbetaling koopt, levert dit je een BKR-registratie op. Dit is geregeld in de Wet op financieel toezicht (Wft) en dus niet te voorkomen. Maar wanneer je een zakelijk abonnement afsluit, dan geldt deze regel niet. Dit is heel handig als je privé een huis wil kopen. Bij een zakelijk abonnement wordt ook geen BKR check, of inkomens- en lastentoets gedaan. 

Controle Belastingdienst

Gratis whitepaper: Belastingdienst Controle, wat nu?!

Hoe vaak gebeurt het, hoe voorkom je het en stappenplan als het tóch gebeurt.


6. Zakelijk en privé scheiden

Als je je privételefoon ook zakelijk gebruikt, dan kun je op elk willekeurig moment gebeld worden door klanten of leveranciers. Hier zit je niet altijd op te wachten. Met een zakelijk nummer zet je je werktelefoon eenvoudigweg uit als je niet gebeld wilt worden. Gebruik je een e-Sim, dan kun je je telefoontoestel zowel zakelijk als privé gebruiken. In het weekend zet je dan je zakelijke sim uit.

Vraag je je af hoe groot je databundel moet zijn bij je nieuwe zakelijke abonnement? Lees dan hier wat de voordelen zijn van een zakelijk unlimited abonnement. Om er alvast eentje weg te geven: via je je mobiele hotspot kun je overal veilig internetten.  

MKB steeds vaker slachtoffer van cybercrime. Download onze nieuwste whitepaper ‘Gehackt’ en ontdek wat te doen bij een cyberaanval.

KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
Sinds de coronatijd werken veel werknemers remote of hybride. Het is daarom essentieel voor jou als ondernemer om efficiënte en effectieve online…
Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing. Werken in de cloud heeft voor jou als ondernemer bepaalde voordelen. Hier leggen we uit wat…
i.s.m.
Verkoop is leuk. Iedere ondernemer is dol op goede verkoopcijfers. Alleen de administratie die daarbij komt kijken: de offertes, de facturering, het…
i.s.m.
Met een zakelijk unlimited abonnement voor je mobiel, kun je net zoveel bellen, sms’en of data verbruiken als je maar wilt. We zetten de…
Telefonie is een essentieel communicatiemiddel voor jou als ondernemer. Het is een belangrijk kanaal voor je klantenservice en ondersteuning. Ook stelt…
Als we het hebben over technologische ontwikkelingen, valt al snel het woord AI (Artificial Intelligence). Geen verrassing, want kunstmatige…