Auto driving-691751_960_720.jpg
6 sep 2016

Reiskosten aftrekken, mag dat?

In sommige gevallen mag je je reiskosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Hoe zit dit precies? Wij zochten het voor je uit.
Fiscus de zaak fiscale bijtelling auto en bestelwagen.jpg
2 jun 2016

Bijtelling of geen bijtelling in 2016: dat is de vraag!

In alle gekrakeel over lage bijtelling door een slimme autokeuze is de enige échte optie van bijtellingvrij rijden volledig onderbelicht geraakt. Toch zijn er nog steeds honderdduizenden die voor die oplossing kiezen! Bij niet meer dan 500 kilometer privégebruik van de zakenauto – of bestelwagen – geldt er immers nul procent bijtelling. Bovendien hoef je niet meer in de weer met een handmatig bijgehouden kilometerregistratie. De techniek regelt alles.
Fiscus DZ_de_bestelbus_2.jpg
29 mrt 2016

De bestelbus met grijs kenteken

Rijden in een bestelauto met een grijs kenteken heeft een aantal voordelen. Zo is bijvoorbeeld de motorrijtuigenbelasting lager en geldt er een BPM-vrijstelling. Wanneer kom je hiervoor in aanmerking?
Fiscus DZ_belasting personenwagens.jpg
29 mrt 2016

Lagere btw-bijtelling voor auto die meer dan 5 jaar in gebruik is

De forfaitaire btw-bijtelling voor privégebruik van een auto van de zaak die langer dan 5 jaar in gebruik is, wordt verlaagd naar 1,5% van de catalogusprijs. Deze maatregel werkt terug tot 1 juli 2011.
Fiscus de zaak belasting belastingdienst.jpg
14 sep 2015

Lagere bijtelling bestelauto vanaf 2017

De eerste indruk is dat er in de bijtelling voor bestelwagens niet zoveel veranderd. De praktijk is echter gecompliceerder. Voor alle duidelijkheid: voor bestelwagens gelden in feite dezelfde fiscale regels. Niet alleen in 2016, maar ook daarna.
Fiscus de zaak belasting belastingdienst.jpg
2 sep 2015

Nieuwe autobelastingen: hoeveel meer ga je betalen?

Deze week praat de Tweede Kamer over de kabinetsplannen voor de autobelastingen zoals die vanaf 2017 van kracht worden. Daarbij zal het vooral gaan over de flink verhoogde bijtelling en de extra belasting op plug-in hybride auto's. In sommige gevallen kan dat flink schelen.
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
18 jun 2015

Motor van de zaak: praktisch en fiscaal voordelig

Zomervakantie voor de deur, en opeens is die oude droom terug: een motorfiets. Doen, neem een motor van de zaak! Het is pure pret op wielen en als ondernemer kun je heel voordelig motorrijden. Redacteur en motormuis Rob van Ginneken trekt van leer.
Auto de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
3 jun 2015

Spanning stijgt rond toekomst autobelastingen

Het grote pokerspel over de toekomst van de autobelastingen is in volle gang. De oplettende ondernemer herkende de signalen al in de afgelopen weken. De Bovag stuurde alarmsignalen uit. De spanning stijgt, want het ziet er naar uit dat alles op de schop gaat: bijtelling, BPM, motorrijtuigenbelasting en wellicht zelfs de brandstofaccijnzen.
Auto de zaak auto parkeren app parkeerapp parkeergarage.jpg
13 mei 2015

Volkswagen app: kilometerregistratie voor dummies

Het bijhouden van een kilometerboekhouding is voor ondernemers en werknemers niet zelden een bezoeking. Om nog maar te zwijgen over die van bestelwagens of pakweg koeriersauto's, zéker als die door meerdere rijders worden gebruikt. Bij Volkswagen hebben ze er iets op gevonden. Goed voorbeeld doet navolgen?
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
16 dec 2014

Bijtellingsregels 2016: Blijf de zware klap voor!

Met grote vertraging zijn de autobelastingregelingen voor 2016 bekend. In 2015 zijn de veranderingen beperkt, maar zoals voorspeld gaat in 2016 de grove bezem door vrijwel alle voordeelregelingen. 
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
17 sep 2014

Prinsjesdag 2014: De autobelastingen

Ondanks eerdere geruchten in de markt is de Autobrief 2 niet gepubliceerd op Prinsjesdag. Dit betekent dat de wijzigingen voor zakelijke automobilisten in het fiscale beleid 2016-2019 vooralsnog niet verder zijn uitgebreid. Per 1 januari 2015 voert de overheid wijzigingen door met betrekking tot de bijtelling en BPM. Wilt u weten welke effecten dit voor u en/of uw organisatie kan betekenen?
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
16 apr 2014

Kwarttarief MRB oldtimers uitgesteld

Het kwarttarief MRB voor oldtimers die onder het overgangsrecht vallen, hoeft pas uiterlijk op 1 mei te worden betaald. Dit in tegenstelling tot wat de Belastingdienst eerder in een brief aan de bezitters van oldtimers liet weten.
Getoond 1 tot 12 van 78. Er zijn meerdere pagina's.
Auto en fiscus: wat zijn de gevolgen? Hoe zit het met de bijtelling, zet u de auto op de balans, gaat u privé rijden, huren of leasen?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming