Voor de loonheffingen geldt sinds 1 juli 2010 een gewijzigd boetebeleid. Er volgt een boete bij het niet doen van aangifte en de coulancetermijn is verkort.

Inhoudsopgave

Loonheffingen als DGA: welke regels gelden voor jou? Zorg dat je geen fiscale fouten maakt.

Boete en coulancetermijn

Voortaan volgt een boete van € 61 als de Belastingdienst de aangifte loonheffingen te laat of helemaal niet ontvangt.

Daarbij eindigt de coulancetermijn niet langer op de datum van de naheffingsaanslag, maar 7 kalenderdagen na de uiterste betaaldatum.

Toepassing

Het gewijzigde boetebeleid geldt voor alle aangiften over tijdvakken vanaf:

  • Juli 2010 (bij aangifte per maand)
  • De achtste vierwekenperiode 2010 (bij aangifte per vier weken)
  • Het tweede kalenderhalfjaar 2010 (bij aangifte per halfjaar)
  • Het kalenderjaar 2011 (bij aangifte per jaar)

Bron: Belastingdienst

Gebruikelijk loon, bijtelling en premies: weet jij wat je als DGA moet afdragen? Voorkom verrassingen. Download het gratis whitepaper.

Lees ook…
Ook als ondernemer kom je er niet onderuit: inkomstenbelasting betalen. Maar hoeveel moet je precies betalen? Dat wordt berekend via drie…
Wil je je medewerkers een kerstpakket geven zonder in fiscale valkuilen te trappen? De regels rondom kerstpakketten zijn complexer dan je denkt, met…
Het Belastingplan 2025 brengt fiscale maatregelen met zich mee die ondernemers direct raken. Of het nu gaat om nieuwe tarieven, aftrekposten of…
Ben jij ondernemer met minder dan € 20.000 aan omzet per jaar en wil je minder tijd kwijt zijn aan je btw-administratie? Dan is de…
Een fles wijn voor je beste klant, een kerstpakket voor je leverancier. Relatiegeschenken zijn leuk om te geven, maar wat mag je ervan aftrekken? Er…
Als ondernemer krijg je vroeg of laat te maken met btw. Maar hoe werkt btw berekenen? Welke btw kun je wel en welke niet aftrekken? In dit artikel…