Categorieën

Als je een eigen bv hebt en daar werkt, moet je als directeur-grootaandeelhouder (dga) een 'gebruikelijk loon' aan jezelf uitkeren. Dit standaard salaris is in 2024 verhoogd naar € 56.000. Wat betekent deze stijging voor ondernemers met een bv? Waarom is het gebruikelijk loon eigenlijk ingesteld? En hoe ga je slim om met je dga-salaris? Wij leggen het je uit.

In het kort

  • Het gebruikelijk loon voor een dga is verplicht en wordt vastgesteld op basis van verschillende criteria.
  • Het minimum dga-salaris is gestegen naar € 51.000 in 2023 en € 56.000 in 2024.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Wat is het gebruikelijk loon dga?

Een dga is directeur-grootaandeelhouder en tegelijk werknemer van zijn eigen bv. Je wordt als dga aangemerkt als je meer dan 5 procent in de aandelen van een bv bezit (aanmerkelijk belang).

Als directeur-grootaandeelhouder kun je niet zomaar afstand doen van een salaris. Of jezelf een lager loon geven dan redelijk is voor je functie en werkzaamheden in de bv. Dat is wettelijk geregeld in de gebruikelijkloonregeling. Met gebruikelijk loon wil de Belastingdienst voorkomen dat je als dga geen loon aan jezelf betaalt, maar alleen (fiscaal lager belast) dividend uitkeert.

Is gebruikelijk loon dga verplicht?

Ja en nee. Het gebruikelijk loon is geen in beton gegoten regeling. In sommige gevallen is het mogelijk om jezelf (tijdelijk) een lager gebruikelijk loon uit te keren. Wanneer de bv of je holding het dga-salaris niet kan dragen, moet je contact opnemen met de Belastingdienst en een verzoek indienen om het gebruikelijk loon te verlagen.

Het is belangrijk om als dga de regeling nauwkeurig toe te passen. Jij moet namelijk bewijzen dat jouw loon klopt. Rechters zijn meestal niet snel overtuigd dat je minder zou moeten verdienen dan het standaardbedrag. Alleen als je bv financieel in zwaar weer zit, is een lager loon soms te rechtvaardigen.
Ook je partner moet een salaris opgeven dat gebruikelijk is voor haar of zijn werkzaamheden in de bv.

Hoe kun je gebruikelijk loon dga vaststellen?

Je kunt je gebruikelijke loon als dga op verschillende manieren vaststellen. Kies uit deze 3 opties het hoogste bedrag:

  • Het standaardbedrag. Dat is minimaal € 56.000 in 2024.
  • 100 procent van het loon van iemand met een vergelijkbare baan in de bv.
  • Het loon van de meestverdienende werknemer in je bedrijf.


Minimum dga-salaris in 2023 en 2024

Deze wettelijke ondergrens – het normbedrag gebruikelijk loon – is in 2023 gestegen naar € 51.000. In 2024 stijgt het minimum dga-salaris met € 5000 verder naar € 56.000. Een flinke verhoging dus.

In 2022 bedroeg het dga-salaris nog € 48.000. In 2019, 2020 en 2021 bleef het minimumsalaris nog stabiel op € 46.000.

Afschaffing doelmatigheidsmarge

Het loon van de dga moet sinds 1 januari 2023 minimaal 100 procent zijn van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking in je bedrijf. Dit wordt de doelmatigheidsmarge genoemd. Deze doelmatigheidsmarge bedroeg in 2022 nog 75 procent.

Nieuwsbrief De Zaak

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.

Hoe werkt het dga salaris van een startende ondernemer?

Tot 1 januari 2023 konden dga’s van start-ups drie jaar lang het wettelijke toegestane minimumloon krijgen in plaats van een marktconform salaris. Met deze regeling hoopte de overheid steun te bieden aan innovatieve startende ondernemers die nog maar weinig winst maken.

Deze uitzonderingsregeling is in 2023 verdwenen, omdat er nauwelijks gebruik van werd gemaakt. Wel bestaat er overgangsrecht, zodat de start-up de volle drie jaar kan volmaken. Een dga die de regeling in 2022 is gestart, kan die dus ook nog in 2023 en 2024 toepassen.

Hoe ga je slim om met dga-salaris?

De stijging van het dga-salaris in 2024 betekent waarschijnlijk dat je meer belasting gaat betalen. Ook heeft het effect op sociale premies. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de veranderingen. Je moet immers het juiste salaris aan jezelf uitkeren om aan alle fiscale regels te voldoen.

Heb je vragen over hoe je binnen jouw onderneming het best kan omgaan met het dga-salaris? Win dan advies in bij een belastingadviseur. Of neem contact op met onze fiscale helpdesk.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Picture of Peter Westhof

Peter Westhof

Ik schrijf als journalist veel over ondernemerszaken en voor De Zaak specifiek over energie voor ondernemers. Ook heb ik veel ondernemers geïnterviewd. Ondernemers willen vooral graag ondernemen, zo heb ik gemerkt. Het is buitengewoon handig en waardevol voor hen als een site als De Zaak op een begrijpelijke manier bepaalde ingewikkelde onderwerpen uitlegt. Daar draag ik graag aan bij.
Lees ook…
In dit artikel duiken we in de wereld van de zelfstandigenaftrek. Wat is het precies? Hoeveel kun je besparen? En wat betekent de verdere afbouw van de…
Sta jij als ondernemer op het punt om je belastingaangifte te doen? En wil je onnodige extra kosten voorkomen? Lees verder en ontdek hoe je slim omgaat…
Weinig of geen aanvullend pensioen opgebouwd? Je bent niet de enige ondernemer. Gelukkig kun je fiscaalvriendelijk je pensioenpot spekken via de…
Een auto van de zaak is een mooi voordeel, maar hoe zit het met de belastingregels? Met een Verklaring geen privégebruik auto kun je de bijtelling…
Ontvang je rente, royalty’s of dividend uit een ander land? Dan wordt daarover vaak bronbelasting ingehouden. Maar soms moet je ook bronbelasting…
Als ondernemer in de transportsector is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende autobelastingen in Nederland, zoals de belasting…