Nederlandse ondernemingen zijn wettelijk verplicht hun handelsregisternummer van de Kamer van Koophandel ook duidelijk te vermelden op hun website en in hun e-mailberichten.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Voor BV’s en NV’s geldt naast de verplichte vermelding van het KvK-nummer ook dat de volledige naam van de vennootschap en de plaats waar deze is gevestigd (de zogenoemde statutaire zetel) op de website en in digitale correspondentie moet staan. In digitale reclame-uitingen hoeft het KvK-nummer niet te worden vermeld.

De verplichte vermelding van het KvK-nummer op bedrijfscorrespondentie geldt voor alle ondernemingen en rechtspersonen, met uitzondering van verenigingen en stichtingen zonder onderneming. Naast websites en e-mail moet het nummer ook op brieven, orders, facturen en offertes vermeld staan.

Boetes?

Ondernemers die nalaten het KvK-nummer te vermelden, lopen een theoretische kans op forse boetes. Het is echter zeer onduidelijk hoe hoog boetes kunnen oplopen en wie toeziet op naleving van de regels. De partijen die hiervoor verantwoordelijk zouden kunnen zijn, zoals de Opta, het ministerie van Economische Zaken en de Fiod, verwijzen allemaal naar elkaar. Eveneens onduidelijk is hoe ‘bont’ je het als ondernemer moet maken om een boete opgelegd te krijgen.

Sinds 1 januari 2007 is er wel een toezichthouder die eerlijke handel tussen consumenten en bedrijven wil bevorderen: de Consumentenautoriteit. Deze organisatie claimt vooral ondernemers die via internet verkopen strenger te gaan controleren. Hierbij wordt vooral gelet op de manier waarop met algemene voorwaarden wordt omgegaan.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Bedrijfshulpverlening (bhv) is een onderwerp dat voor de meeste mkb-ondernemers niet bovenaan hun to-dolijst staat. Maar eigenlijk zou dat wel moeten,…
De nieuwe Wet bescherming klokkenluiders vervangt de Wet Huis voor klokkenluiders. Werkgevers met vijftig tot tweehonderdvijftig werknemers hebben tot…
Prinsjesdag 2023 is achter de rug en het kabinet heeft de Miljoenennota overhandigd en het Belastingplan 2024 gepresenteerd. De redactie van De Zaak…
Ben je wel eens onverwacht getrakteerd op een parkeerboete tijdens het laden en lossen? Die frustratie kennen veel ondernemers. Maar wanneer is…
Zonder toestemming klantgegevens opslaan, gebruiken of delen? Die tijden zijn voorbij sinds de inwerkingtreding van de Algemene Verordening…
Wat gaat er per 1 januari 2024 veranderen voor zzp’ers en mkb’ers? Een overzicht van de belangrijkste…