In samenwerking met
Als ondernemer heb je de keuze of je een particulier of zakelijk mobiel abonnement afsluit. In dit artikel vind je zes redenen om voor een zakelijk mobiel abonnement te kiezen als ondernemer.

Inhoudsopgave

1. Kostenbesparing

Als je een zakelijk mobiel abonnement afsluit, ontvang je een btw-factuur. Dit betekent dat je de btw en de kosten van het abonnement mag aftrekken van je winst. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren. Afhankelijk van je uiteindelijke winst kan een zakelijk abonnement meer dan 50% goedkoper zijn dan een privé abonnement. 

2. Eenvoudiger voor de boekhouding

Een zakelijk abonnement is een stuk eenvoudiger voor je boekhouding. Je zakelijke belkosten komen op een factuur. Als je als ondernemer met je privénummer belkosten maakt (bijvoorbeeld voor een betaalnummer of een gesprek naar de VS), dan moet je de hele factuur uitpluizen om deze kosten te vinden. Een zakelijk abonnement is dus een stuk makkelijker voor de administratie. Jij blij, je boekhouder blij.  

Je bent het liefste bezig met je klanten en je werk, maar daarnaast moet je óók nog je administratie doen, bestanden aanleveren of de promotie regelen. Download de gratis whitepaper “Top 100 Webtools voor ondernemers” en ontdek hoe jij slimmer kan werken.

3. Vervangend telefoontoestel

Als je telefoon kapot, kwijt of gestolen is, ben je als ondernemer onthand. Veel telefoonaanbieders leveren hun zakelijke klanten in dat geval een vervangend toestel. Deze krijg je binnen enkele uren bezorgd. Als je oude toestel kapot is, wordt deze onmiddellijk gerepareerd. Zo ben je snel weer bereikbaar. 

4. Zakelijke functies

Bij een zakelijk mobiel abonnement vind je vaak speciale functies die vooral voor ondernemers erg handig zijn. Zo kun je een vast telefoonnummer op je mobiele telefoon krijgen. Een vast telefoonnummer wekt veel meer vertrouwen bij consumenten dan een anoniem 06-nummer. Ook WhatsApp for Business is een interessante dienst voor ondernemers met veel klantcontacten.

5. Geen BKR-registratie

Als je als particulier een telefoon op afbetaling koopt, levert dit je een BKR-registratie op. Dit is geregeld in de Wet op financieel toezicht (Wft) en dus niet te voorkomen. Maar wanneer je een zakelijk abonnement afsluit, dan geldt deze regel niet. Dit is heel handig als je privé een huis wil kopen. Bij een zakelijk abonnement wordt ook geen BKR check, of inkomens- en lastentoets gedaan. 

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.6. Zakelijk en privé scheiden

Als je je privételefoon ook zakelijk gebruikt, dan kun je op elk willekeurig moment gebeld worden door klanten of leveranciers. Hier zit je niet altijd op te wachten. Met een zakelijk nummer zet je je werktelefoon eenvoudigweg uit als je niet gebeld wilt worden. Gebruik je een e-Sim, dan kun je je telefoontoestel zowel zakelijk als privé gebruiken. In het weekend zet je dan je zakelijke sim uit.

Vraag je je af hoe groot je databundel moet zijn bij je nieuwe zakelijke abonnement? Lees dan hier wat de voordelen zijn van een zakelijk unlimited abonnement. Om er alvast eentje weg te geven: via je je mobiele hotspot kun je overal veilig internetten.  

[Gratis whitepaper] Welke tools en websites zijn er voor ondernemers om slimmer en efficiënter te werken? Download de gratis whitepaper met de Top 100 Webtools voor ondernemers.

KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is dé toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT en marktleider in Nederland. Met onze vaste en mobiele netwerken voor internet, telefonie en televisie zorgen we voor het netwerk van de toekomst. Met passie werken we aan veilige, betrouwbare, en toekomstbestendige netwerken en diensten, zodat mensen en apparaten altijd en overal met elkaar verbonden kunnen zijn. Zo zetten wij alles op alles om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
Nederland heeft elk jaar meerdere officiële feestdagen. De meeste mensen zijn dan vrij, maar het is een misverstand dat dat verplicht is. Er is geen…
Wil je dat jouw onderneming ook in de toekomst kan blijven meedoen? Dan is het verstandig om te investeren in digitalisering. Maar waar begin je met je…
Vanaf 2024 zijn steeds meer bedrijven verplicht om over de impact van hun activiteiten op mens en milieu te rapporteren. De staat in de Corporate…
In een procesbeschrijving leg je vast hoe belangrijke bedrijfsprocessen dienen te verlopen en wie waarvoor verantwoordelijk is. Maar processen…
Een bedrijf overnemen heeft een aantal voordelen. Zo heb je meestal direct een klantenkring en naamsbekendheid. Ben je van plan een bestaand bedrijf te…
Jarenlang hadden we te maken met een lage inflatie, maar dat is eind 2021 anders geworden. Eerst gingen de energieprijzen sterk omhoog en in de loop…