Categorieën

U hoeft niet gelijk naar de bank te stappen als u een (kleiner) bedrag nodig heeft om uw bedrijf te beginnen. Heeft u al eens aan deze drie mogelijkheden gedacht?

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Spreek uw spaarloon aan

Wist u dat u waarschijnlijk uw spaarloon mag opnemen als u een eigen bedrijf begint? De tegoeden van uw spaarloonregeling mag u dan vrij opnemen, ook het normaal gesproken geblokkeerde tegoed.
In de meeste bedrijfsregelingen is deze deblokkeringmogelijkheid opgenomen.
Voorwaarde is dat u een beschikking heeft van de Belastingdienst waaruit blijkt dat u winst uit uw onderneming zal hebben. Opnemen van het spaartegoed kan tot zes maanden na de officiële start. Die periode wordt verlengd met de tijd die het duurt om de beschikking te verkrijgen.
Als u een bv start is het helaas niet mogelijk om het spaarloontegoed aan te spreken. Op de website van Postbus51 vind u alle informatie over spaarloon.

Reddende engelen

Uit onze poll in het online channel Bedrijf starten blijkt dat ruim 70% van de stemmers niet goed weet wat een Business Angel is. Terwijl financiering via deze investeerders toch een goede manier kan zijn om aan kapitaal en aan kennis te komen. Zeker nu banken niet zo happig zijn op grote risico’s. Daarbij wordt een financiering van deze ‘engelen’ ook vaak gebruikt als basis voor het krijgen van een grotere bankfinanciering.

Stichting Business Angels Netwerk Nederland (BAN Nederland) is een marktplaats waar business angels (investeerders met kapitaal en kennis), (startende) ondernemers en ondernemersnetwerken samenkomen. Ondernemers kunnen er op bijeenkomsten hun innovatieve ideeën pitchen en zo een geldschieter vinden.
De stichting maakt onderdeel uit van het  Business Angel Programma van het Ministerie van Economische Zaken. De schatting is dat het zal leiden tot extra financiering van minimaal 6 mln. euro per jaar in circa 70 bedrijven.

Klein krediet nodig?

U denkt waarschijnlijk gelijk aan een derdewereldland bij de term microfinanciering of microkrediet. Oké, daar wordt deze financieringsvorm inderdaad vaak gebruikt. Startende ondernemers krijgen er een niet al te grote lening om hun bedrijf te beginnen. Maar ook in Nederland is deze vorm van kredietverstrekking aan een opmars bezig. Inmiddels zijn er al meerdere initiatieven waar u terecht kunt.

Waar een bank kleine leningen in veel gevallen niet rendabel vindt en het risico van een starter automatisch als te hoog classificeert, richten aanbieders van microfinanciering zich juist specifiek op die minder grote kredieten. Hiermee kunnen ook in Nederland kleine ondernemers makkelijker een bedrijf beginnen of uitbouwen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….