Wat zijn de voordelen van een schoonmaakbedrijf?

Geen zin om zelf schoon te maken? Maar wel graag elke dag naar een schoon, fris en professioneel ogend kantoor? Er zijn een heleboel voordelen aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf. Zo bepaal je zelf hoe vaak het schoonmaakbedrijf langs komt en wat er wordt schoongemaakt. Een aantal voordelen op een rij.

Schoonmaakbedrijf: Wat zijn de voordelen?

 • Flexibel in te huren, zo vaak als jij wil (dagelijks, om de dag, wekelijks, maandelijks etc.), dit kan buiten kantoortijden
 • Professioneel en ervaren schoonmaakbedrijf
 • Werkt volgens geldende regelgeving (kan branche afhankelijk zijn)
 • Een gezond en schoon kantoor, kwalitatief hoogwaardige schoonmaak
 • Tevreden medewerkers in hun schone omgeving
 • Professionele uitstraling van je kantoor
 • Tijdbesparing, zo hoe je zelf niet met een bezem in de weer

Is een schoonmaakbedrijf ook handig voor mij?

Geen zin om zelf schoon te maken? Maar wel graag elke dag naar een schoon, fris en professioneel ogend kantoor? Er zijn een heleboel voordelen aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf. Zo bepaal je zelf hoe vaak het schoonmaakbedrijf langs komt en wat er wordt schoongemaakt. Een aantal voordelen op een rij.

Een schoonmaakbedrijf is naast zakelijke klanten en zzp-ers ook in te huren door particulieren. Geef dit duidelijk aan in je aanvraag. Schoonmaakbedrijven kunnen worden ingehuurd door allerlei zakelijke partijen, voor het schoonmaken van kantoorpanden, maar ook scholen, fabrieken, de horeca, een laboratorium. En ga zo maar door.

Thuiswerken in plaats van op kantoor? Facturen die niet betaald worden? Bekijk incassobureau inschakelen of factoring voor de verschillende opties. Zo kan jij zorgeloos ondernemen.

Schoonmaakbedrijf: Werkzaamheden 

De werkzaamheden die een schoonmaakbedrijf kan uitvoeren beginnen vaak bij een wat eenvoudig pakket, waarbij je het zo bont kan maken als je zelf wil, en op maat gemaakt pakket met allerlei extra’s, zoals bijvoorbeeld de het doen van de afwas, klein onderhoud, glasbewassing en het aanvullen van zeep en wc papier.

Je kunt denken aan de volgende schoonmaakwerkzaamheden:

 • Vloeren reinigen
 • Interieur verzorging en reiniging
 • Keuken schoonmaak
 • Sanitair reiniging
 • Toilet- en keukenpapier en zeep aanvullen
 • Glasbewassing/raambewassing
 • Gevelreiniging
 • Reiniging van zonnepanelen
 • Reiniging van sanitair
 • Keuken reiniging
 • Tapijtreiniging
 • Afwassen
 • Klein onderhoud (lampjes vervangen)
Schoonmaakbedrijf: Wat zijn de kosten?
Logischerwijs zijn de kosten voor het inhuren van een schoonmaakbedrijf afhankelijk van de werkzaamheden die je wenst dat het schoonmaakbedrijf voor jou uitvoert. Wil je alleen een basis schoonmaak, dan is dat goedkoper dan een heel pakket met extra’s. Ook weegt de grootte van het pand, het aantal m2 dat moet worden schoongemaakt, mee in de kosten.

Kosten variëren en zijn onder andere afhankelijk van de duur van het contract dat je aangaat met het schoonmaakbedrijf. Huur je het schoonmaakbedrijf voor een langere termijn in? Dan zakt het schoonmaakbedrijf mogelijk wat makkelijker in de prijs.

Uurtarieven kunnen variëren tussen 17,50 en de 30 euro per uur. Vraag van tevoren een offerte op, dan kun je service en prijzen vergelijken!

Professionele schoonmaak van jouw kantoor

Schoonmaakbedrijf: Handige tips

Met het grote aanbod in verschillende schoonmaakbedrijven kan het misschien lastig zijn om een keuze te maken. Waar moet je dan precies op letten?

1) Beoordelingen klanten
Tegenwoordig kan iedereen een mooi praatje houden. Wat veel slimmer is om naar te kijken zijn de beoordelingen van huidige en oude klanten. Zoek online naar reviews over het bedrijf of bekijk bijvoorbeeld de kantoren en panden die dit schoonmaakbedrijf inhuren. Dit zal je direct vertellen met wat voor partij jij mogelijk in zee gaat.

2) Expertise van het bedrijf
Schrijf vooraf duidelijk jouw wensen op papier en stel de juiste vragen aan het bedrijf. Wat voor ruimtes maakt het schoonmaakbedrijf bijvoorbeeld normaliter schoon? Zijn dit ruimtes die overeenkomen met jouw ruimte? Zijn er werkzaamheden die ervaring nodig hebben? En heeft het schoonmaakbedrijf deze ervaring ook?

3) De kosten
Zoals hierboven uitgelegd kunnen de kosten erg verschillen. Let op: Deze verschillen zitten soms in de bedragen en soms in de werkzaamheden / producten die worden gebruikt.  Daarom is het erg belangrijk dat je ook altijd bespreekt hoe de kosten precies zijn opgebouwd. Zo kan je verschillende schoonmaakbedrijven goed met elkaar vergelijken of wellicht onderhandelen over de prijs.

Lees ook…
Ondernemen, er komt veel bij kijken. Wil je beginnen met je eigen bedrijf? Dit zijn zaken waar je in ieder geval aan moet denken. Een…
Ondernemer een doorlopend proces vol valkuilen, uitdagingen en uitglijders. Fouten maken is onvermijdelijk, maar gelukkig zijn veel ongelukken te…
Bij het oprichten van een BV komt veel kijken. Vandaar dit handige stappenplan, waarin alle stappen die je moet doorlopen als je een BV wilt opzetten…
Btw-nummer, btw-identificatienummer, burgerservicenummer en RSIN. Wat is dat? Lees meer over deze nummers, bekijk een voorbeeld en ontdek hoe je een…