Factoring biedt op veel gebieden voordelen. Het neemt je als werkgever veel werk uit handen. Daarnaast kan jouw bedrijf snel groeien doordat je liquide middelen vergroot worden.

Heb jij te maken met wisselende inkomsten over het jaar? Dan wordt factoring vaak gebruikt. Zo heb jij je geld van openstaande b2b facturen binnen 24 uur uitbetaald.

Inhoudsopgave

Groeien in het MKB door factoring

Nu klinkt factoring misschien als iets wat typisch is voor grote maatschappijen. Niets is minder waar, ook MKB’ers kunnen goed gebruik maken van factoringen. Sterker nog, de midden- en kleinbedrijfstak kan juist veel halen uit factoring.

Denk maar aan dat je met een klein bedrijf juist heel erg afhankelijk kan zijn van dat je facturen op tijd betaald worden. Deze facturen zijn namelijk het middel om jouw bedrijf in stand te houden of zelfs verder te laten groeien. Grote bedrijven willen vaak groeien, maar zijn minder afhankelijk van uitstaande facturen als MKB’er. Dit is dus al een reden waarom factoring juist heel geschikt is voor MKB’ers. Daarnaast wil je als ondernemer natuurlijk richten op de leuke zaken van jouw bedrijf. Daarvoor ben je tenslotte jouw bedrijf begonnen, toch?

Het zorgt er ook voor dat je zich meer kan richten op de taken waar je goed in bent en die je bovendien leuk vindt. Maar zijn alle vormen van factoring dan geschikt voor je? Niet helemaal, er zijn verschillende vormen van factoring, American en traditionele factoring. Kleinere bedrijven zijn vaak voordelig uit met de vorm van factoring die American  genoemd wordt. Bij American Factoring kom je snel in aanmerking bij een maatschappij, is er geen sprake van langdurige contracten en krijgt je het volledige factuurbedrag overgemaakt. Daarnaast is er geen minimumomzet nodig. Dit is dus ideaal voor wat kleinere bedrijven en MKB’ers!

Welke factoringmaatschappij past bij ons?

Maar welke maatschappij past dan het beste bij je als MKB’er? Het is niet gemakkelijk om dit zelf uit te zoeken. Allereerst moet je weten wat je precies met jouw bedrijf wil bereiken aan de hand van factoring. Dit is iets wat je echt zelf moet doen. Echter, dan ben je er nog niet. Er zijn talloze factoringmaatschappijen die allemaal net iets anders aanbieden. De maatschappijen verschillen niet alleen in aanbod en service, ook de prijs komt niet altijd helemaal overeen. Dit is dus een hoop werk om zelf uit te zoeken.

Vergelijken is erg belangrijk tarieven en voorwaarden variëren sterk

Om hier meer over te weten te komen is het verstandig om verschillende factormaatschappijen met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de verschillende factormaatschappijen en de voordelen daarvan. Daarnaast kan je zo goed vergelijken welke factormaatschappij nu echt geschikt is voor je als MKB-er.

Last van lange betaaltermijnen tijdens de vakantieperiode? Dan kan factuurovername oplossing bieden. Je ontvangt na indienen van je B2B factuur binnen 24 uur je geld. Dus geen frustratie meer van wanbetalers!

Lees ook…
i.s.m.
Ondernemers praten steeds vaker over het verkopen van vorderingen. Dit komt doordat steeds meer ondernemers de voordelen van factoring ontdekken. In…
i.s.m.
Als ondernemer loop je risico’s. Dat hoort bij het ondernemen. Maar te laat of nog erger niet betaalde facturen kan je als kleine ondernemer of…
i.s.m.
Hoe zorg je ervoor dat jij als zzp’er of mkb’er niet in de liquiditeitsproblemen komt omdat de uitstaande facturen te laat, of in het ergste geval niet…
i.s.m.
Hoe voorkom je als ondernemer dat je cashflow problemen krijgt omdat je klanten te laat of misschien wel nooit betalen? Een goede oplossing is factuur…