Categorieën

Vind de beste deurwaarder met jarenlange ervaring en juridische kennis.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Hoe kies ik de goede deurwaarder?
Vergelijken loont!

Wil je de zekerheid van een gecertificeerd en ervaren deurwaarder? Dat kan. Maar, wie is de beste voor jouw opdracht? Dat is sterk afhankelijk van je situatie. Daarom nemen we bij Mijn Zaak iedere aanvraag met aandacht en zorgvuldigheid door.

De 6 meeste gestelde vragen over deurwaarders

(klik & lees direct het antwoord)

Een (gerechts)deurwaarder is een openbaar ambtenaar, die bevoegdheden heeft om ambtshandelingen te verrichten. Een deurwaarder kan bijvoorbeeld vonnisen van een rechter uitvoeren.

Het is altijd vervelend wanneer een klant niet binnen de betalingstermijn betaalt. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Een deurwaarder kan u hierbij helpen. Een deurwaarder kan de debiteur in gebreke stellen.

Heeft u te maken met een particuliere debiteur? Dan dient u, of uw gerechtsdeurwaarder, de debiteur op de hoogte te stellen van het laatste termijn van 14 dagen. Hierbij stelt u de debiteur ook op de hoogte van de bijkomende incassokosten.

Heeft u te maken met een bedrijf als debiteur? Over het algemeen geldt dan dan dezelfde regeling. Echter, wanneer u afwijkende afspraken heeft gemaakt in een overeenkomst, zoals uw algemene voorwaarden, kunt u de vordering direct overdragen aan een gerechtsdeurwaarder.

In de volksmond worden beide begrippen nogal eens door elkaar gebruikt. Echter, een incassobureau is wel degelijk iets anders dan een deurwaarderskantoor. Waar zit dit verschil dan precies?

Het belangrijkste verschil is dat een incassobureau geen wettelijke macht heeft. Meer dan stevige taal kunnen zij dus niet toepassen. Het enige wat zij echt mogen doen is het sturen van herinneringen en facturen. Wel zien we vaak dat incassobureau’s dreigen met zaken zoals rechtsgang of in beslaglegging. Dit doen ze om de schuldenaar onder druk te zetten want in werkelijkheid zijn zij hier niet voor bevoegd. In de praktijk blijkt dat veel mensen niet op de hoogte zijn van deze beperkingen van incassobureau’s. Daarom zijn sommige van deze technieken toch effectief om debiteuren tot betaling te laten overgaan.

Echter, soms zijn dreigementen niet genoeg. Een gerechtsdeurwaarder heeft dan gelukkig meer mogelijkheden. Zij staan in hun recht wanneer zij met een dagvaarding langsgaan. Ook kunnen zij een gerechtelijke procedure starten of spullen in beslag nemen. Zij zijn dus in staat daadkrachtig op te treden.

Voordat er incassokosten in rekening worden gebracht dient u de schuldeiser eerst een aanmaning te hebben gestuurd. Hierbij moet een betalingstermijn van minimaal 14 dagen gelden. Er geldt een maximumtarief voor de vorderingen die na 1 juli 2012 opeisbaar zijn geworden.

Wat moet er in deze aanmaning staan? Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we alle belangrijke zaken op een rijtje gezet:

– De gevolgen van het uitblijven van een betaling;
– De exacte kosten;
– De hoogte van de btw.

Wanneer de aanmaning niet op tijd wordt betaald mogen er incassokosten worden berekend. Ook dit is van belang om te vermelden. Vaak worden er andere benamingen gebruikt voor incassokosten. Administratiekosten, bureaukosten, buitengerechtelijke kosten, storneringskosten en aanmaankosten zijn allemaal synoniemen voor incassokosten. Het is belangrijk om te weten dat bij incassokosten het totaal bedrag het maximumtarief niet mag overschrijven.

Het is goed om te bedenken dat het inschakelen van een incassobureau of deurwaarder geld kost. Naast incassokosten rekent een deurwaarder vaak ook andere kosten bij het uitbrengen van een dagvaarding. Een deurwaarder rekent vast kosten voor bijvoorbeeld het uitbrengen van dagvaardingen en het beslag leggen. Dit worden ambtelijke werkzaamheden genoemd. Voor alle ambtelijke werkzaamheden gelden vaste tarieven. Voor overige diensten, zoals bijvoorbeeld het innen van schulden, mag de deurwaarder eigen tarieven vastleggen. Deze diensten worden dan ook niet-ambtelijke werkzaamheden genoemd. Wilt u meer weten over de precieze ambtelijke kosten? Op de site van de Koninklijke beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders kunt u deze kosten raadplegen.

Via De Zaak schakel je eenvoudig een deurwaarder in. Wanneer u het online formulier invult ontvangt u binnen 1 werkdag 4 offerte. Deze offertes kunt u zelf vrijblijvend vergelijken, waardoor u snel een deurwaarder in kan schakelen.
 

Kies de deurwaarder die het beste bij u past

Allereerst vinden we via geavanceerde software snel onafhankelijk de beste deurwaarders voor je situatie. We selecteren 4 deurwaarders, die vervolgens voor je een op maat gemaakte offerte verstrekken. Alle aangesloten deurwaarders beschikken over jarenlange ervaring en juridische kennis over processen en gerechtelijke stappen. Zij zetten die kennis en expertise in voor uw situatie.
 

Wanneer een gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Een gerechtsdeurwaarder is namelijk bevoegd om ambtelijke werkzaamheden te verrichten. Hierbij kan je denken aan het uibrengen van een dagvaarding en bij de wet toegestane nevenwerkzaamheden, zoals het optreden als proces- of rolgemachtigde en het innen van gelden. Een gerechtsdeurwaarder kan ook een betalingsregeling treffen indien de debiteur dat verzoekt en ook de crediteur akkoord gaat. Dit omdat de gerechtsdeurwaarder zowel in de minnelijke fase (fase zonder tussenkomst van de rechter) als in de gerechtelijke fase werkzaam is.

Een gerechtsdeurwaarder werkt onafhankelijk, ook al wordt hij door iemand ingeschakeld. Dit houdt in dat hij rekening houdt met zowel de belangen van de crediteur als de debiteur.

Omdat een gerechtsdeurwaarder veel ervaring heeft met incasso, weet hij precies wat de beste manier is om schuldenaren te benaderen. Door persoonlijk contact wordt de de debiteur op de hoogte gesteld van zijn verplichtingen en mogelijkheden. Dit kan helpen om de schuldenaar te overtuigen om te doen wat er gevraagd wordt. Dit heeft als resultaat dat verdere stappen, zoals een aanmaning, vaak niet meer nodig zijn.

Een gerechtsdeurwaarder geeft regelmatig een update over de stand van zaken. Zo blijf je goed op de hoogte en worden eventuele tussentijdse oplossingen met je besproken.

Hoe schakel ik een gerechtsdeurwaarder in?

Wanneer je graag een deurwaarder in wilt schakelen, kan dit eenvoudig via het formulier op onze website. Wij nemen iedere aanvraag grondig door, zodat we je kunnen voorzien van een goede match. Met behulp van ons slimme algoritme vinden we vervolgens supersnel de allerbeste matches. Zo zorgen we voor de juiste partner voor uw situatie. De deurwaarders weten wat er speelt in uw sector en gebruiken die kennis graag. Via Mijn Zaak vraag je gratis en geheel vrijblijvend offertes aan bij 4 deurwaarders bij je in de buurt. Deze offertes ontvang je binnen 1 werkdag, zo kan je snel de aanbieders vergelijken. Hierdoor ben je zeker van een juiste keuze!

Lees ook:

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
De tijd voor tijd regeling is een manier voor werkgevers en werknemers om overuren te compenseren in tijd. In plaats van overuren uit te betalen,…
Ben jij up-to-date als het gaat om nulurencontracten? Over deze flexibele contractvorm is veel te doen en daarom is het essentieel om op de hoogte te…
De Belastingdienst voert regelmatig controles uit op zakelijke administraties. Toch is de kans op een boekenonderzoek volgens cijfers van de…
Goede Vrijdag is een officiële feestdag. Maar dat betekent niet automatisch dat het ook een wettelijk bepaalde vrije dag is. Of dat zo is, verschilt…
Zeg je een arbeidsovereenkomst op van een van je medewerkers? Dan betaal je in de meeste gevallen een transitievergoeding. Dit artikel biedt helderheid…