De voordelen van virtuele sollicitatiegesprekken

Als ondernemer ontkom je er niet aan dat sollicitaties tegenwoordig vaak online zijn. En op die manier een sollicitatiegesprek voeren heeft ook best wat voordelen. Maar hoe voer je op een succesvolle manier een virtueel sollicitatiegesprek? We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Inhoudsopgave

De voordelen virtuele sollicitatiegesprekken

  • Dankzij het gebruik van videoconferentie bespaar je tijd. Je hoeft geen rekening te houden met reisafstand en het plannen van een tijdstip gaat makkelijker.
  • Tijdens een videocall krijg je meer informatie dan in een telefoongesprek. Denk aan gezichtsuitdrukkingen, gebaren en andere visuele indrukken. Daardoor krijg je een beter beeld van de sollicitant en kun je beter beoordelen of hij of zij past bij je bedrijf.
  • Het kan zijn dat we weer te maken krijgen met coronamaatregelen. Met een virtueel sollicitatiegesprek voldoe je aan alle richtlijnen en kan het recruitmentproces doorgaan.
  • Buitenlands personeel aannemen wordt makkelijker met een virtuele sollicitatie.

De perfecte nieuwe werknemer vinden. Dat kan een behoorlijke zoektocht zijn! Hoe schrijf je bijvoorbeeld een pakkende vacaturetekst? Welke vragen wil je stellen in een sollicitatiegesprek? En welke rol speelt technologie in hr & recruitment? Ontdek Indeed Inspiration, hét platform waar je een schat aan inspirerende artikelen, video’s en e-books vindt. Zo ben je weer een stap verder bij het vinden van jouw toptalent.

De voorbereiding

Neem de tijd

Of je een sollicitatiegesprek wel of niet virtueel gaat voeren: een goede voorbereiding is het halve werk. Neem ruim de tijd om het cv en de eventuele brief door te lezen. Bedenk van tevoren de vragen en zorg dat je deze bij de hand hebt. Zet de vragen bijvoorbeeld in een document op je computer of print ze uit.

Maak duidelijke afspraken

Voer je het gesprek samen met een collega? Maak dan afspraken over de rolverdeling. Dat is in een online omgeving, waarin je niet in één ruimte zit en afhankelijk bent van een internetverbinding, extra belangrijk. Bepaal wie welke vragen stelt. Zo voorkom je dat je elkaar onderbreekt en er ongemakkelijke stiltes vallen.

Controleer de techniek

Voor een virtueel sollicitatiegesprek heb je verschillende technische hulpmiddelen nodig. Zoals een computer met een camera en een microfoon. En software als Google Hangouts, Skype, Zoom of Teams. En natuurlijk een stabiele internetverbinding. Controleer ruim van tevoren of de techniek werkt zodat het gesprek soepel kan verlopen.

Kies een goede omgeving

Let goed op de ruimte waar je gaat zitten. Ga niet met je rug naar een raam zitten. Door het tegenlicht ben je niet goed te zien voor de sollicitant wat het gesprek weer een stuk lastiger maakt.

Het online sollicitatiegesprek

Stel de sollicitant op z’n gemak

Het zal voor de meeste mensen nog steeds wennen zijn om een online sollicitatiegesprek te voeren. Vergeet niet de sollicitant op z’n gemak te stellen. Zeg bijvoorbeeld dat het niet erg is als het internet je in de steek laat. Maak wel afspraken voor een plan B. Valt de internet verbinding helemaal weg? Zorg er dan voor dat je elkaar kunt bellen.

Geef de kandidaat de tijd

Geef sollicitanten de tijd om te antwoorden. Soms kan er vertraging in de verbinding zitten. Valt het antwoord van de kandidaat (deels) weg? Vraag dan hem of haar dan om het antwoord even te herhalen.

Zet je telefoon op stil

Laat je niet afleiden door je smartphone. Zet hem op stil en leg hem met het scherm naar beneden. Zo kun je je volledige focus bij het gesprek houden.

De vervolgstappen

Zorg ervoor dat je het gesprek op het juiste moment opvolgt. Vergeet de kandidaat niet te vertellen wat de vervolgstappen zijn na jullie gesprek. Laat weten wanneer je een terugkoppeling geeft en of er eventueel nog andere kandidaten zijn.

Altijd de juiste medewerkers vinden én aan je bedrijf verbinden? Indeed Inspiration is jouw bron voor tips & advies van experts. 

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Indeed

Indeed, partner van De Zaak

Indeed helpt mensen over de hele wereld om medewerkers of een baan te vinden. Meer dan 250 miljoen mensen per maand zoeken naar vacatures, plaatsen cv’s en doen onderzoek naar bedrijven via Indeed. Ga vandaag nog aan de slag op nl.indeed.com/personeel en vind meer informatie op nl.indeed.com/inspiration.

Bekijk alle artikelen van Indeed >

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Volgend jaar stijgt het wettelijk minimumloon met maar liefst 10 procent. In dit artikel praten we je bij over wat minimumloon precies is, wie het…
Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij in…
Faillissement is het schrikbeeld van iedere ondernemer. Je zakelijke droom gaat in rook op, inclusief je geïnvesteerde geld, tijd, denkkracht en…