Categorieën

Op zoek naar personeel? In deze krappe arbeidsmarkt moet je jezelf goed voorbereiden en verschillende methodes gebruiken. Denk aan het werven van nieuwe medewerkers via je eigen netwerk, online én offline zoeken en een vlekkeloze sollicitatieprocedure opzetten. Deze 8 tips helpen bij het vinden van een geschikte kandidaat.

In het kort

  • Werk aan je employer branding door positieve waarden uit te dragen en een goede werksfeer te creëren.
  • Start met het verspreiden van vacatures binnen je huidige netwerk en op de vacaturepagina van je website.
  • Maak gebruik van social media, vooral LinkedIn, om vacatures onder de aandacht te brengen.
  • Overweeg het gebruik van niche vacaturesites naast algemene vacaturebanken.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Werven van personeel anno 2024

Elke ondernemer weet: jouw team is de sleutel tot succes. Enthousiaste en goede medewerkers maken klanten blij, en dat merk je aan de omzet. Dit is geen geheim – talloze studies bevestigen het. Maar goed personeel vinden is in deze krappe arbeidsmarkt erg lastig.

Er zijn meer banen dan werkzoekenden en het ziet ernaar uit dat dit voorlopig niet verandert. Een vacature online gooien en wachten op de perfecte match? Die aanpak werkt niet meer. Je zult als werkgever op zoek moeten naar een creatieve manier om nieuw personeel naar je toe te trekken.

Tip 1: werk aan je employer branding

Een belangrijke vraag in de zoektocht naar geschikte kandidaten is hoe potentiële werknemers jouw bedrijf zien. Je wilt eigenlijk dat nieuwe mensen jou vinden (bijvoorbeeld via open sollicitaties), zodat je niet zelf naar de kandidaat op zoek hoeft te gaan. Dat doe je door je merk goed in de markt te zetten. Dat noem je ook wel employer branding.

Draag positieve waarden uit met sterke storytelling en zorg voor een goede werksfeer en blije werknemers. Denk bij dat laatste ook zeker aan secundaire arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s die je je personeel biedt.

Andersom werkt dat ook. Goed personeel wil je behouden, dus moet je ervoor zorgen dat het zelf wil blijven. Houd je werknemers blij, want blije werknemers dragen een positief imago uit. Dat zorgt er weer voor dat mensen je bedrijf leren kennen en bij je willen werken.

Tip 2: vind goede kandidaten dichtbij huis

Zet een vacature eerst uit bij je huidige werknemers – als je die hebt natuurlijk. Bijvoorbeeld via intranet, e-mail of gewoon mondeling. Interne selectie werkt vaak erg goed.

Plaats vacatures op de vacaturepagina van je eigen website. Zo kunnen ze makkelijk gevonden worden via zoekmachines en door mensen die bewust op zoek zijn naar een baan bij jouw bedrijf.

Laat je medewerkers je openstaande vacatures met hun netwerk delen (dit noem je ook wel referral recruitment). Het kan helpen om hier een beloning aan te koppelen, zoals vindersloon.

Tip 3: personeel werven via social media

Social media is een goede manier om vacatures onder de aandacht te brengen bij mensen die interesse hebben in je bedrijf of merk (of via via met je gelinkt zijn). LinkedIn is een populair medium om nieuwe werknemers aan te trekken.

Tip: wees niet bang om (extra) te betalen om je vacature onder de aandacht te brengen op social kanalen.

Tip 4: kies de juiste vacaturebank

Via vacaturebanken kun je een groot aantal potentiële werknemers bereiken. Wie weet haal je een goede kandidaat binnen die zelf nog niet aan jouw bedrijf heeft gedacht.

Naast algemene vacaturebanken bestaan er ook niche vacaturesites. Die zijn gespecialiseerd in bepaalde segmenten, zoals ICT, de horeca of de bouw. Afhankelijk van je branche en het soort personeel dat je zoekt, is dit het overwegen waard.

Tip 5: denk ook aan offline personeel werven

Omdat tegenwoordig veel online gebeurt, val je offline extra op met leuke acties. Dat is extra belangrijk in een krappe arbeidsmarkt. Er zijn talloze originele manieren waarop je goed personeel kunt werven.

Worden er netwerkbijeenkomsten in je branche georganiseerd? Wees erbij. Misschien loopt de juiste kandidaat daar rond. Als je bedrijf redelijk groot is, kan het aantrekkelijk zijn om aanwezig te zijn op banenmarkten. Zoek je studenten? Dan kun je werven op feesten of festivals.

Nieuwsbrief De Zaak

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.

Tip 6: denk op een andere manier over personeel werven

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt soms voor flinke hoofdbrekens bij werkgevers. Realiseer je dat ook starters een luxepositie hebben en daar ook naar durven te (onder)handelen.

Als ondernemer moet je daarom wellicht anders gaan denken over het werven van personeel. En dat gebeurt ook al. Volgens onderzoek van het UWV past zo’n 70 procent van de werkgevers de criteria aan en neemt mensen aan die niet precies voldoen aan het oorspronkelijke profiel.

Tip 7: zorg voor een perfecte sollicitatieprocedure

Personeel vinden lukt beter met een vlekkeloze sollicitatieprocedure. Van goed functieprofiel tot een doordachte onboarding – elke stap helpt.

Tip: nodig potentieel personeel snel uit voor een sollicitatiegesprek. Bij personeel zoeken komen sollicitatiegesprekken kijken. Om goede werknemers aan te trekken, moet je in een krappe arbeidsmarkt niet te lang wachten. Voor je het weet zijn ze weg. Vertel wat de baan inhoudt en wat de waarden van je bedrijf precies zijn en vraag sollicitanten wat zij belangrijk vinden en van je verwachten.

Tip 8: Hulp nodig bij werven van personeel? Schakel een expert in

Schroom niet om een expert op het gebied van recruitment in te schakelen om voor jou personeel te werven. Maak gebruik van de vaardigheden en ervaring die deze persoon heeft opgedaan. Dit kost je misschien iets meer geld, maar scheelt je ook een hoop tijd en zorgen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Heb je door de krappe arbeidsmarkt moeite om nieuw personeel te vinden? Dan kun je overwegen personeel te zoeken in het buitenland. Dan kan een prima…
Vrouwen krijgen in Nederland voor hetzelfde soort werk 13 procent minder betaald dan mannen. Om die loonkloof te dichten, tekende de Europese Unie in…
Een eerste indruk wordt binnen enkele seconden gemaakt. Dat geldt ook voor vacatureteksten. Wil je een goede vacaturetekst schrijven die echt werkt?…
Ben je als ondernemer op zoek naar die ene speld in de hooiberg? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om de juiste medewerker te vinden in een…
Goed personeel ligt niet voor het oprapen. Toch laten veel bedrijven AOW’ers bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd direct afvloeien. Dat…
Een bemiddelingsbureau kan erg handig zijn voor zzp’ers. Bijvoorbeeld omdat de opdrachten binnen het eigen netwerk (nog) niet voor het oprapen liggen…