Wil je een eigen kaartencollectie laten drukken? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn verschillende redenen om een eigen kaartencollectie te laten drukken. Misschien wil je eigen gemaakte kaarten kunnen versturen naar je vrienden, familie en kennissen, of ga je je eigen kaartjes verkopen in een eigen webshop? Wat de reden ook is voor jou om een eigen kaartencollectie te laten drukken, het kan een behoorlijke opgave zijn. Om het je iets gemakkelijker te maken geven we je hieronder een aantal nuttige tips en tricks.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Het proces van het samenstellen van de kaarten

Heb je een serie kaarten compleet? Dan kun je de kaarten laten drukken. Aan dit proces wordt vaak niet heel veel aandacht besteed. Dit is heel spijtig, want hoe jouw kaartjes gedrukt gaan worden is ontzettend bepalend voor de uitstraling van jouw collectie. Een advies is om hier rustig de tijd voor te nemen. Oriënteer je goed. Onderzoek wat er allemaal mogelijk is op het gebied van kaarten drukken. Bij de meeste drukkerijen kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid om gratis samples aan te vragen. Maak hier zeker gebruik van bij het maken van de juiste keuzes. De belangrijkste keuzes die je dient te maken:

Uitvoering

Wil je ongevouwen ansichtkaartjes laten drukken of ga je voor stijlvolle gevouwen kaarten die net even wat meer ruimte geven voor een boodschap? De uitvoering van je kaartjes is het eerste uitgangspunt bij het samenstellen van jouw kaartencollectie.

Formaat

Het standaard kaart-formaat is A6 (105x148mm), maar je bent helemaal vrij in welke afmetingen je aan je kaartjes geeft. Dit kan bijvoorbeeld ook prima vierkant zijn! Juist door te kiezen voor een van standaard afwijkend formaat vallen jouw kaartjes extra op.

Papier

Het papier is misschien wel het meest bepalend voor de uitstraling van je kaarten. Kies je voor helderwit papier, zodat kleuren op hun allermooist uitkomen? Of wil je een extra zintuig prikkelen door te kiezen voor een papier met structuur? En wat dacht je van milieuvriendelijke papiersoorten? Hiermee kun je echt een verhaal vertellen.

Bedrukking

Pak je uit en kies je voor kleur of ga je voor less is more en laat je alles in zwart drukken? Het is allemaal mogelijk.

Afwerking

Er zijn tot slot ook nog een hoop manieren om je kaartjes te veredelen. Zo kun je met een laminaat je kaartjes een geheel eigen uitstraling geven, maar zorg je er hiermee tegelijkertijd ook voor dat je kaarten langer meegaan. Ook ronde hoeken kan een leuke manier zijn om je kaarten een speelse uitstraling te geven. De ronde hoeken voorkomen ook nog eens ezelsoren.

Laat altijd een proefdrukje maken

Het is altijd lastig om je een voorstelling te maken van hoe je ontwerpen er daadwerkelijk op papier uit komen te zien. Kleuren op je beeldscherm kunnen er heel anders uitzien dan kleuren op papier. Neem dit dan ook nooit als uitgangspunt. Laat voor de zekerheid altijd een proefdruk maken, bijvoorbeeld van één ontwerp. Dan weet je wat je uiteindelijk kunt verwachten van de definitieve druk.

We hopen je met bovenstaande bewust te hebben gemaakt van het feit dat het drukken van de kaarten minstens zo belangrijk is als het ontwerpproces. Geef het de aandacht die het verdiend. Zo behaal je het mooiste resultaat!

 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als je je website wilt migreren, vraag je je wellicht af wat de impact hiervan is op je zoekmachine optimalisatie (SEO). Het antwoord is vrij…
Het is slecht weer, maar je moet. Als ondernemer ontkom je er soms niet aan en moet je bij storm echt de weg op. Je hebt een afspraak waar je moet zijn…
In de zakenwereld is het belang van een goede eerste indruk onbetwistbaar. Voor zakenvrouwen betekent dit niet alleen deskundigheid tonen en je vak…
Amsterdam, 29 juni 2023 – Settly, HR-platform dat internationale werknemers begeleidt met hun verhuizing, heeft €6 miljoen aan investeringsgeld…
Het aantal bedrijven in Nederland zit nog steeds in een stijgende lijn. Inmiddels zijn er zelfs meer dan 2 miljoen ondernemingen in ons land te vinden….
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) kun je momenten ervaren waarop je meer geld nodig hebt dan dat je op dat moment in je bedrijf hebt. Of het…