Na de Vakantiebeurs worden in Nederland weer massaal zomervakanties geboekt. Dat betekent ook weer goed roosters plannen, zodat je straks niet met onderbezetting te maken krijgt. Hoe doen andere bedrijven dat?

Inhoudsopgave

Benieuwd wat je kan doen om je medewerkers meer te laten bewegen om verzuim te voorkomen? Download het gratis whitepaper “Bewegen tijdens het werk”.

Na een korte rondvraag blijkt dat ondernemers zich niet zo druk maken over de bezetting in de zomermaanden. “Tijdens de zomervakantie is het voor een bouwbedrijf als het onze traditioneel dat we een paar weken dicht zijn”, zegt technisch directeur Remco Swaab van bouwbedrijf A. Huurdeman uit Amersfoort. “Dan wordt er 3 of 4 weken niet gewerkt. Onze 25 personeelsleden geven in januari aan waneer ze met vakantie willen gaan, maar ze krijgen van ons de vrijheid om zelf te besluiten wanneer ze vrijaf willen.”

Zomerwerk

Toch moet er steeds vaker ook in de zomer gewerkt worden. “Ook in die periode krijgen we opdrachten”, vervolgt Swaab. “Op verschillende scholen moeten bijvoorbeeld lokalen of sanitaire voorzieningen worden aangepast. Om de overlast te beperken, kiezen ze daarvoor de zomervakantie. Maar 9 van de 10 keer lukt dat wel met onze personele bezetting. En mochten we mankracht tekort komen, dan kunnen we besluiten om een onderaannemer in te schakelen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen gewoon op vakantie kan, maar als je dat wil kun je de hele zomer doorwerken.”

Bij hotel-restaurant De Wijkerhaven in Beverwijk gaat het er in de zomer gemoedelijk aan toe, zegt manager Ilona van Vegten. “Iedereen gaat hier eigenlijk tegelijk op vakantie, ook al hebben we dat liever niet”, lacht ze. “Maar wat doe je eraan? Sommige medewerkers hebben een partner en kinderen en zijn aan vakantieperiodes gebonden. Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat we genoeg personeel kunnen optrommelen om ook de zomermaanden onze gasten goed te verzorgen.”

Rekening houden

Ook al moet het bedrijf het vooral hebben van de drukke wintermaanden, in de zomer moet het hotel ook gerund worden. “Als voormalig chauffeursrestaurant op een industrieterrein hebben we het met normaal 15 medewerkers al druk genoeg. Een planning voor de zomervakantie? Dat doe ik gewoon uit het hoofd.

We hebben twee meiden voor de hotelkamers, allebei met kinderen. Die willen allebei 3 weken vakantie. Die wisselen elkaar af: de ene werkt als de ander met vakantie is en andersom. Dat doen we in de keuken en de bediening ook. Collega’s houden wel goed rekening met elkaar. Soms dan moeten we allemaal een stapje harder lopen, maar daar ga je niet dood van.”

Creativiteit

Marcel Louwers van Planningexpert.nl verzorgt verschillende softwarepakketten waarmee ondernemers de personele bezetting in hun bedrijf inzichtelijk kunnen maken. “Zo’n softwarepakket heb je al voor 5 tientjes in de maand. Daarin voer je je beschikbare personeel in plus de projecten of werkzaamheden die er verricht moeten worden. Als ergens een tekort aan mankracht wordt geconstateerd, dan maakt dit systeem dat inzichtelijk. Daarna is het aan de ondernemer en zijn creativiteit om te zorgen dat er genoeg medewerkers beschikbaar zijn, ook in die rustige zomermaanden.”

Download Verlofregistratie 2015 »

Zie ook:

de Ondernemerskalender »

Zitten is één van de grootste risico’s van verzuim. Tijd om in beweging te komen! Maar hoe stimuleer je je werknemers? Download het whitepaper “Bewegen tijdens het werk” met praktische tips & tricks en verlaag vandaag nog jouw risico op langdurig verzuim.

Lees ook…
Goed werkgeverschap houdt onder meer in dat je werknemers een passende beloning geeft voor hun inspanningen. Daar hoort ook bij dat je van tijd tot…
Twijfel je of je een verzuimverzekering nodig hebt voor jouw bedrijf? Hou bij je overweging rekening met deze veelgehoorde…
De Wet Arbeid en Zorg (WAZO) regelt en bundelt alle soorten verlof voor werknemers en zorgt ervoor dat zij werk en privé beter kunnen combineren….
Elk jaar, in 2024 op 9 mei, vindt Hemelvaartsdag plaats. De hemelvaart van Jezus wordt dan herdacht. Hoe komt het dat Hemelvaartsdag altijd een andere…
In het eerste jaar van de coronapandemie werd het al snel een onderwerp van discussie: hoe ga je als werkgever met vakantiedagen om? Medewerkers…
Als je werknemer langdurig ziek is geweest, dan wil je die na terugkomst ook weer laten re-integreren. Zodat je je werknemer weer (geleidelijk) in het…