Categorieën

In samenwerking met
De Maestro en V PAY betaalpassen worden per 1 juli 2023 vervangen door de Debit Mastercard en VISA Debit en dit zal niet alleen gevolgen hebben voor consumenten, maar ook voor ondernemers. Ongeveer de helft van de betaalautomaten in Nederland ondersteunt de vervanging van de huidige pinpassen niet. Mastercard en VISA werken daarom samen met banken, acquirers en pin dienstverleners aan het Debit Card Acceptatie Project (DCA-project) om de betaalautomaten gereed te maken voor de verandering. Daarnaast moeten ook de acceptatiecontracten worden gewijzigd, of er moeten nieuwe acceptatiecontracten worden afgesloten. Wat betekent dit voor jou als ondernemer? We beschrijven de drie mogelijke scenario’s.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Inhoudsopgave

Scenario 1: Je accepteert nu al creditcards

Als jij nu al creditcards accepteert, dan kan je ook de nieuwe betaalpassen accepteren. Je betaalautomaat hoeft geen update te krijgen. Waar je wel op moet letten is dat het acceptatiecontract is aangepast en de nieuwe debit cards worden verwerkt tegen hetzelfde tarief als de Maestro en V PAY betalingen. Is dit niet zo, dan worden de nieuwe betaalpassen namelijk verwerkt tegen het credit card tarief wat een stuk duurder is.

Scenario 2: Je betaalautomaat moet een update krijgen

De betaalautomaten die op dit moment geen credit cards kunnen verwerken moeten worden bijgewerkt. Dit is voor meer dan de helft van alle terminals in Nederland. In de meeste gevallen moet  een software update op afstand worden uitgevoerd. Behalve dat je betaalautomaat moet worden bijgewerkt, moet ook je acceptatiecontract worden gewijzigd. In sommige gevallen het zelfs betekenen dat er nieuwe acceptatiecontracten moeten worden afgesloten. Het is daarom belangrijk dat je checkt of het tarief voor de Debit Mastercard en VISA Debit in je gewijzigde of nieuwe acceptatiecontract gelijk is aan dat van Maestro en V Pay pinpassen. 

Scenario 3: Je betaalautomaat kan niet worden bijgewerkt

Er zijn ook betaalautomaten die niet voldoen aan de juiste certificering voor de Debit Mastercard en VISA Debit. Of de betaalautomaat is zo verouderd dat er geen software update kan worden uitgevoerd. Als je bijvoorbeeld een CCV terminal hebt van het type VX570 of VX820, dan kan deze de nieuwe betaalpassen alleen als creditcard verwerken. Dit betekent dat het transactietarief een flink stuk hoger wordt dan dat van Maestro en V PAY betalingen, namelijk hetzelfde als voor het verwerken van credit cards. Vanwege deze hoge transactiekosten raadt CCV aan om een nieuwe terminal te kopen. Bij CCV kosten deze € 500 tot € 850 per stuk. Veel ondernemers zijn zich daarom aan het heroriënteren en op zoek naar een betaalprovider (PSP) met lagere kosten, waaronder bij myPOS. 

Nieuwsbrief De Zaak

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.


Voordelen van het verdwijnen van Maestro en V PAY voor ondernemers

Het voordeel van deze update is dat je straks niet alleen klaar bent om de nieuwe Mastercard Debitcard en VISA Debit te accepteren, maar ook creditcard betalingen. Daarnaast kunnen buitenlandse kaarten en Nederlandse debitcards van een neo-bank zoals N26, Revolut of bunq, makkelijker betalingen bij je doen. 

Wil je meer weten over het verdwijnen van de Maestro en V PAY betaalpassen? Lees dan hier onze uitgebreide blog. myPOS helpt je graag met de overgang van Maestro en V PAY naar Debit Mastercard en VISA Debit. 

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief, gratis retourpinnen en geen maandelijkse kosten. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

new-color-logo-PNG

myPOS, partner van De Zaak

myPOS is een fintech-bedrijf dat eenvoudige betaaloplossingen aanbiedt, gericht op het MKB. Onze betaalterminals en het myPOS-platform biedt ondernemers alles wat ze nodig hebben om altijd en overal betalingen te accepteren. Wij behoren tot één van de grootste spelers in Europa en zijn uniek doordat wij geen abonnementen, instelkosten of servicekosten per product of dienst in rekening brengen. Ons doel is om bedrijven te helpen groeien door de kosten laag te houden en complexe zaken eenvoudig te maken. Met onze kennis en expertise op betaalgebied hebben wij alles in huis, vraagstukken van ondernemers op te lossen. myPOS helps your business grow.

Bekijk alle artikelen van myPOS >

Lees ook…
i.s.m.
Apple heeft in Nederland Tap to Pay op iPhone gelanceerd. Vanaf nu kunnen ondernemers contactloze betalingen accepteren op hun iPhone zonder dat ze een…
i.s.m.
Nu elektronische betalingen de norm zijn, is het voor ondernemers belangrijk pinapparaten te gebruiken met een fooien-functionaliteit. Dit biedt…
i.s.m.
Van 2018 tot 2022 is retourpinnen bijna verviervoudigd van 4,27 miljoen naar 15,2 miljoen. Retourpinnen wordt dus steeds belangrijker. Maar wat is…
i.s.m.
Het kopen van een betaalautomaat kostte tot enkele jaren geleden honderden euro’s. Daarom kozen startende ondernemers en bedrijven die niet elke dag…
Ben je een ondernemer en sta je wel eens op markten of evenementen? Of werk je bij mensen thuis en wil je klanten de optie bieden om te pinnen? Ontdek…