Categorieën

Mobiel betalen. Steeds meer klanten gebruiken mobile Wallets. En het is een stuk goedkoper dan een pinautomaat. Het duurde lang, maar de opmars van contactloos of mobiel betalen kent nu geen weg meer terug. Een overzicht van een aantal draadloze betaalmethodes waar je nu als ondernemer uit kunt kiezen.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Inhoudsopgave

Mobiel betalen

“Voor de ondernemer is het belangrijk een onderscheid te maken tussen betalen in de winkel en ‘mobiel kopen’, m-commerce”. Dat stelt Douwe Lycklama, oprichter en directeur van Innopay, een onafhankelijke adviesorganisatie gespecialiseerd in transactiedienstverlening, zoals betalingsverkeer, elektronisch factureren en elektronische identiteit.

“Er wordt al jaren geprobeerd om de pinpas te vervangen door de mobiele telefoon. En hoewel 80% van de consumenten nog steeds pint, zien we een grote toename van contactloos betalen. Nederlanders betaalden in 2022 aan de toonbank even vaak contactloos met de mobiele telefoon of ‘wearable’ als met contant geld. Het aandeel van betalingen met de nieuwe mobiele portemonnee steeg naar 21%. Het gebruik van de pinpas stabiliseert

Wat moet je weten om als ondernemer helemaal klaar te zijn voor alle vormen van mobiele betalingen

Hieronder volgt een inventarisatie van de mogelijkheden:

1. Digitale wallets

De digitale wallets zitten in de lift. Steeds meer consumenten hebben de digitalisering omarmd en gebruiken mobiele wallets. Daarom bieden ook steeds meer bedrijven deze optie aan in de checkout, waardoor klanten vaak eenvoudig met één klik kunnen betalen.

Met veel digitale wallets kunnen consumenten financiële transacties verrichten als geld overboeken, bewaren en uitgeven. Sommige wallets bieden ook andere financiële diensten aan zoals leningen, cryptobetalingen en opties voor Buy Now, Pay Later (BNPL).

Voorbeelden van Digitale Wallets zijn:

  • Paypall
  • Apple pay
  • Google pay
  • Amazon pay

2. QR-codes

QR-codes zijn tijdens de pandemie populair geworden. Betalen zonder menselijke interactie. Via mobiele app. Inmiddels hebben ondernemers ook andere voordelen van de QR-code ontdekt en gaan er nu innovatief mee om. Dat doen ze als volgt:

  • QR-codes toevoegen aan facturen;
  • QR-codes tijdens de online checkout, voor een vlekkeloze betaalervaring;
  • QR-codes in gedrukte advertenties en tv-commercials;
  • QR-codes aan labels in de winkel om de klant korting te geven.

Experts voorspellen dat in 2025 meer dan een derde van de gebruikers van mobiele apparaten QR-codes zal gebruiken om te betalen. Bedrijven ontwikkelen nieuwe manieren om de codes te gebruiken. 2023 zou voor de QR-code het belangrijkste jaar tot nu toe kunnen worden.

3. Buy Now, Pay Later (BPNL)

Door Buy Now Pay Later (uitgestelde betaaloplossingen) gaat de verkoop van diensten en producten voor ondernemers omhoog, omdat de consument de ruimte krijgt hun financiën beter te beheren. Dat betekent dat steeds meer bedrijven BNPL-methoden aanbieden om ervoor te zorgen dat ze geen verkoop mislopen. In de praktijk gaan consumenten meer schulden aan door de uitgestelde betaaloplossingen

De verwachting is dat BPNL de komende jaren de creditcards voorbij gaat streven omdat de BPNL, een kort krediet biedt zonder rente.

Aanbieders:

Regelgeving rondom BNPL

Het is zeker te verwachten dat er dit jaar al meer regelgeving gaat komen rondom BNPL om consumenten te beschermen tegen het aangaan van schulden. Bovendien, als het aantal wanbetalers stijgt, zullen meer BNPL aanvragen worden afgewezen.

Controle Belastingdienst

Whitepaper Controle Belastingdienst

Controle van de Belastingdienst: Wat nu?! Hoe vaak gebeurt het, hoe voorkom je het en stappenplan als het tóch gebeurt.

4. SoftPoS voor eenvoudige fysieke betalingen

Point-of-sale (PoS)-apparaten bestaan al heel lang. En niet iedere ondernemer heeft er goede ervaringen mee. Het is duur, de verbinding is vaak slecht, of de hardware heeft problemen. Kortom bedrijven hebben behoefte aan betere betaalmogelijkheden. Goedkoper, eenvoudiger en mobieler

Software PoS (SoftPoS) biedt deze oplossing, namelijk elk mobiel apparaat kan fungeren als veilig PoS-systeem. Bedrijven kunnen kaartbetalingen en betalingen via digitale wallets rechtstreeks op hun telefoon of tablet accepteren mét alle voordelen die traditionele PoS-apparaten niet hebben. Deze betaalmogelijkheden bieden namelijk flexibiliteit, snellere schaalbaarheid en lage kosten.

Hier een overzicht van aanbieders van deze software. Zoals je ziet, bieden bijna alle betalingssystemen die we kennen deze software aan. En het is vooral belangrijk om te kijken welke software het beste aansluit bij het betalingsproces van jou en vooral je klanten.

Let op: ga dus niet voor de goedkoopste optie als je in de retail zit en je diensten of producten aan een groot aantal klanten wereldwijd wilt verkopen. Maar kijk naar de technologie van online betalen die wereldwijd het meest wordt gebruikt.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief, gratis retourpinnen en geen maandelijkse kosten. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Lees ook…
i.s.m.
Van 2018 tot 2022 is retourpinnen bijna verviervoudigd van 4,27 miljoen naar 15,2 miljoen. Retourpinnen wordt dus steeds belangrijker. Maar wat is…
Contant geld blijft voor veel ondernemers een handige betaalmethode, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Ben jij op de hoogte van alle regels en…
Ben je een ondernemer en sta je wel eens op markten of evenementen? Of werk je bij mensen thuis en wil je klanten de optie bieden om te pinnen? Ontdek…
i.s.m.
Nu elektronische betalingen de norm zijn, is het voor ondernemers belangrijk pinapparaten te gebruiken met een fooien-functionaliteit. Dit biedt…
In een wereld waar consumenten op steeds meer manieren kunnen afrekenen, is het cruciaal om bij te blijven met de nieuwste trends in betaaloplossingen….
i.s.m.
Apple heeft in Nederland Tap to Pay op iPhone gelanceerd. Vanaf nu kunnen ondernemers contactloze betalingen accepteren op hun iPhone zonder dat ze een…