Categorieën

Veel ondernemers synchroniseren hun mobiele telefoon met hun computer. Maar u wilt graag een onderscheid aanbrengen tussen uw prive- en zakelijke contacten. Dat kan in Outlook door mapjes te maken met groepen contactpersonen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Werkinstructie

•    Kies in het outlook menu voor >> Mappenlijst
•    Selecteer de map >> Contactpersonen
•    Klik op de rechtermuisknop en kies voor >> Nieuwe map
•    Voer een naam in voor de nieuwe map, bijvoorbeeld >> Eigen contactpersonen

Er is nu een nieuwe map aangemaakt onder de map contactpersonen. Op deze manier ben je in staat om de complete lijst met e-mailadressen en contactgegevens te bewaren. Echter, door de minder actuele in een aparte map te zetten, vervuilen ze de lijst niet, maar raak je ook niets kwijt.

Praktijkvoorbeeld

•    Open een nieuw >> E-mailbericht
•    Klik op >> Aan
•    De contactpersonen uit de map Contactpersonen worden getoond. Boven in het scherm kan een andere map worden gekozen.
•    Kies hier voor bijvoorbeeld >> Eigen contactpersonen
•    De contactpersonen van >> Eigen contactpersonen worden getoond.

Al uw contactpersonen zijn er dus nog wel, alleen verplaatst u een bepaalde groep naar een andere map (die misschien ook minder vaak gebruikt wordt).

Tip voor mobiele telefoon

Bij een groot aantal mobiele telefoons kan slechts een maximum aantal contactpersonen worden ingevoerd.

Met de hierboven omschreven werkwijze kunt u er dus voor zorgen dat alleen die contactpersonen worden gesynchroniseerd die ook daadwerkelijk in de map Contactpersonen zitten.

Telefoonnummers die je wel wilt bewaren, maar minder vaak belt, verplaats je naar een andere map met contactpersonen.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken.

Deze tip is van toepassing op:
•    Microsoft Outlook 2003
•    Microsoft Outlook 2007

Over de auteur
Deze download wordt u aangeboden door Easy Learning, leverancier van Verlofregistratie software en Online Microsoft trainingen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
QR-codes – die vierkante barcodes – zie je overal verschijnen. Op verpakkingen van producten, in advertenties en op visitekaartjes. Bedrijven…
Hybride werken is in veel organisaties de norm geworden. Mensen werken op kantoor én vanuit huis. Dat kan voordelen opleveren op het gebied van…
Succesvolle organisaties leveren kwaliteit, werken graag efficiënt en zijn innovatief. Maar hoe zit het dan met het afval dat vrijkomt? Denk…