Categorieën

Betaald parkeren, het is met stip ergernis nummer één van de automobilist. Maak je leven aangenamer en soms zelfs goedkoper: zet een parkeerapp op je smartphone. We selecteerden de 5 beste voor je.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

1. ANWB ONDERWEG

iPhone en Android
De ANWB-app is gratis en bevat meer dan parkeren alleen. Er zitten ook knoppen op waarmee je goedkope tankstations kunt vinden, file-informatie kunt opzoeken of kunt carpoolen. ANWB-leden betalen geen registratiekosten van € 10,-. In het menu ‘parkeren’ registreer je eerst je kenteken en het nummer van de transponderkaart die na registratie wordt toegezonden. In steeds meer steden heb je geen transponderkaart meer nodig, maar voor de zekerheid is het verstandig hem toch zichtbaar achter de voorruit te leggen.

Bij aanvang van het betaald parkeren druk je op de rode ‘startknop’. De teller gaat lopen en de auto wordt bij de parkeercomputer aangemeld. Met ‘Parkeeradvies’ kun je zien waar u goedkoper kunt parkeren.

2. EasyPark

iPhone, Android, BlackBerry en Windows Phone
EasyPark is visueel erg gemakkelijk. Bij het opstarten verschijnt direct een plattegrond en je kunt meteen je zone selecteren. Ook kun je een favoriete parkeerplaats selecteren. Handig als je vaak op dezelfde plek moet zijn. En als je regelmatig in een vreemde stad moet zijn, is er de optie om je geparkeerde auto terug te vinden. Verder dezelfde opties als SMSParking.

3. YELLOWBRICK

iPhone en Android            
Yellowbrick geeft direct bij het opstarten een aantal suggesties van vrije zones in de buurt. Ook kun je je favoriete zones opslaan. Yellowbrick heeft geen plattegrond, maar de app werkt, ook al door zijn simpelheid en grote letters, prima. Een parkeeractie is zo gestart. De app is ook handig voor mensen die geen klant zijn bij Yellowbrick, want hij geeft ook advies over voordelige parkeerplaatsen in de buurt.

4. PARK-LINE

iPhone, BlackBerry en Android
Zowel Park-line als Parkmobile zijn onderdeel van de Parkmobile Group. Park-line vertoont dan ook opvallend veel overeenkomsten met Parkmobile. Ook de werking van de apps komen behoorlijk overeen.

5. SMSPARKING (APP-PARKING)

iPhone, iPad, Android en BlackBerry
SMSparking is nogal Spartaans, maar doet wel precies waarvoor hij bedoeld is. De app vindt behoorlijk snel een parkeerzone waar nog genoeg plaats is, maar de plattegrond is nogal klein, evenals de letters. Een leesbril is geen overbodige luxe.

Voordeel is wel dat je je parkeergeschiedenis kunt terugzien en er meerdere kentekens in kunt opslaan. Handig als je in het weekend met de auto van je partner boodschappen doet.

Voordelen

Niet alleen schelen parkeerapps ergernis en geld, ze geven ook inzicht in parkeerkosten. Van jezelf en van jouw medewerkers. Het scheelt ook veel administratieve rompslomp: je krijgt een keer per maand een overzichtelijke factuur, in plaats van al die verschillende bonnetjes. Voor je medewerkers is het bovendien veel gemakkelijker declareren.

Tot slot

Voor alle hier beschreven apps moet je je vooraf aanmelden. De werking is simpel: Parkeren, app openen, op ‘start’ drukken en bij terugkomst weer op ‘stop.’

Dat laatste, op ‘stop’ drukken, moet je echt niet vergeten. Anders brengen de aanbieders je de maximale parkeertijd in rekening. Dat kan flink in de papieren lopen!

Nieuwsbrief De Zaak

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.

Veelgestelde vragen

Wat is een parkeerapp?

Een parkeerapp is een soort mobiele app die je kunt gebruiken om parkeergelegenheid te vinden en te betalen voor parkeren. Sommige apps werken door middel van GPS en kunnen je naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats leiden. Andere apps laten je parkeerplaatsen zien op een kaart en laten je weten hoeveel het kost om op die plaats te parkeren en hoe lang je daar kunt parkeren.

Wat is het voordeel van een parkeerapp?

Parkeerapps kunnen handig zijn omdat ze je tijd en moeite besparen door je te helpen snel een parkeerplaats te vinden en te betalen. Parkeerapps schelen daardoor ergernis en geld. Ze geven bovendien inzicht in je parkeerkosten. In plaats van verschillende bonnetjes krijg je een keer per maand een overzichtelijke factuur.

Welke parkeerapps zijn er?

Je kunt kiezen uit een aantal apps, zoals die van de ANWB, Parkmobile, Yellowbrick, Park-line en SMSparking. Hiermee kun je zien waar je kunt parkeren, maar sommige apps hebben ook uitgebreidere functionaliteiten.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Picture of Peter Westhof

Peter Westhof

Ik schrijf als journalist veel over ondernemerszaken en voor De Zaak specifiek over energie voor ondernemers. Ook heb ik veel ondernemers geïnterviewd. Ondernemers willen vooral graag ondernemen, zo heb ik gemerkt. Het is buitengewoon handig en waardevol voor hen als een site als De Zaak op een begrijpelijke manier bepaalde ingewikkelde onderwerpen uitlegt. Daar draag ik graag aan bij.
Lees ook…
Een auto kost geld. Niet alleen als erin gereden wordt, ook als hij stilstaat. Mogen parkeerkosten onbelast worden vergoed? Of zijn deze kosten…
De populariteit van elektrisch rijden neemt snel toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan een laadinfrastructuur – ook bij bedrijven zelf. In dit…
De maximale onbelaste reiskostenvergoeding is vanaf 1 januari 2024 € 0,23 per kilometer. Wat moet jij als ondernemer en/of werkgever weten over de…
Zakelijk rijden in 2024? Dan kan je niet om de vraag heen of het nu de tijd is om de switch naar elektrisch te maken. Want na dit jaar gaat er veel…
Wat is zakelijk rijden? Zakelijk autorijden omvat alle ritten die je maakt voor het uitvoeren van je bedrijfsactiviteiten. Dit varieert van bezoeken…
De kosten van bedrijfsauto’s rijzen de pan uit, terwijl deelmobiliteit snel in populariteit groeit. Veruit de meeste Nederlandse ondernemers overwegen…