Thema's
In samenwerking met
Heb je een elektrische auto en heb je de mogelijkheid om thuis een laadpaal te installeren? Dan wil je natuurlijk graag weten hoe het zit met de stroomkosten. Je elektrische auto verbruikt veel stroom, dit kan je terugzien op je stroomrekening. Gelukkig kun je de stroomkosten automatisch laten verrekenen.

Inhoudsopgave

Eén factuur, één tankpas en nooit meer bonnetjes? Ontvang via De Zaak jouw kortingscode voor een zakelijke tankpas en ontdek het gemak.

Controleer je laadpunt

Als je de stroomkosten voor het laden van je elektrische auto wilt laten verrekenen is het belangrijk dat je laadpunt ondersteuning biedt voor beheren van toegang tot het laadpunt en stroomkosten. Je laadpunt dient hiervoor verbonden te zijn met het internet. Dit gaat vaak via een netwerkkabel of een simkaart. Heb je een laadpunt met een zogenaamd backoffice systeem dan kun je zelf instellen wie er op je laadpunt mogen laden en tegen welk tarief.

Stel de kosten in voor laden

In de beheeromgeving van je laadpunt stel je als eerste in wat de kosten zijn voor het laden bij jouw laadpunt. Het advies is om deze kosten per kWh gelijk te zetten met de prijs van je stroomkosten of de prijs per kWh in te vullen zoals afgesproken met de werkgever.

Beheer toegankelijkheid van je laadpunt

Stel in de beheeromgeving van je laadpunt in dat het laadpunt alleen gebruikt kan worden na activatie met een laadpas. Hiermee voorkom je ongewenst gebruik en weet je laadpaal aanbieder ook naar wie de kosten doorberekend moeten worden. Je kan er ook voor kiezen om je laadpunt alleen toegankelijk te maken voor gebruik met je eigen laadpas. Gebruik hiervoor het unieke nummer die op je laadpas of sleutelhanger staat. Dit nummer begint altijd met NL-TCE. Het is uiteraard ook mogelijk om meerdere laadpassen toegang te geven.

Wist je dat je het laadpunt ook kan instellen als openbaar laadpunt? Je laadpunt mag dan door iedereen met een laadpas gebruikt worden en je laadpunt wordt ook zichtbaar in de verschillende online laadpaallocators en apps. Het is ook mogelijk om aparte tarieven in te stellen voor je eigen laadpas en gasten.

Staat je laadpunt ingesteld op privé dan is deze uiteraard niet zichtbaar in laadpaallocators.

Uitbetaling van laadkosten

Na het instellen van de kosten voor het laden kun je gaan laden door je laadpas aan te bieden bij je laadpunt. Je laadpaalaanbieder zal deze kosten factureren en vervolgens aan je uitbetalen. 

Ben je klaar met alle losse bonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen? Ervaar het gemak van een tankpas.

Travelcard logo

Travelcard, partner van De Zaak

Travelcard heeft meer dan 35 jaar ervaring in tankoplossingen en 10 jaar in laadoplossingen. Maar Travelcard gaat verder dan alleen tanken en laden. Zo kan je ook je parkeersessies, ritjes naar de wasstraat en onderhoud afnemen met Travelcard. Via het online portaal kan je gemakkelijk passen bestellen en blokkeren, limieten beheren, facturen downloaden en rapportages uitdraaien.

Bekijk alle artikelen van Travelcard >

Lees ook…
i.s.m.
Elektrische auto’s zijn niet langer alleen een zeldzaam gezicht op de weg. In 2022 reden elektrische auto’s gemiddeld bijna net zoveel kilometers per…
i.s.m.
Dat is balen! Je bent gisteravond vergeten om bij te laden, en dit is het gevolg: je staat op een verlaten snellaadstation aan de A1. Wat doe je in dat…
i.s.m.
To EV or not to EV? Steeds meer mensen overwegen een elektrische auto, maar twijfelen nog door de nadelen die aan elektrisch rijden kleven. Ze kiezen…
i.s.m.
Wanneer we nadenken over toekomstbestendige auto’s, denken we al snel aan elektrische voertuigen (EV). Logisch, gezien de groeiende populariteit en…
i.s.m.
Als ondernemer streef je naar gemak en zo min mogelijk administratieve handelingen. Een zakelijke tankpas is een middel om je werk uit handen te nemen….