U vraagt bij een aantal leveranciers offertes aan. Van één van de partijen waar uw keuze niet op is gevallen, ontvangt u een factuur voor het opstellen van de offerte. Betalen of niet? Adviseur Niek Idema schept helderheid.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Vraag:

“Ik heb een factuur ontvangen voor het maken van een offerte. Deze rekening is verstuurd door een bedrijf waar ik uiteindelijk niet mee in zee ben gegaan. Hier is van tevoren helemaal niks over afgesproken. Is dit normaal?”

Antwoord van een van onze adviseurs bij De Zaak

“Dit is zeker niet normaal. De tijd die wordt besteed aan het maken van een offerte, is ondernemersrisico. De kosten die gemoeid zijn met het maken van een offerte, worden bijvoorbeeld verrekend in uurtarieven als een opdracht wordt binnengehaald.

Alleen als van tevoren is gemeld dat er kosten in rekening worden gebracht voor een offerte, en als u een afspraak heeft gemaakt over het betalen daarvan, heeft deze partij recht van spreken.

Stuur een aangetekende brief waarin u aangeeft dat u niet betaalt, omdat er van tevoren niets over is afgesproken.”

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: support@dezaak.nl!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Wat gaat er per 1 januari 2024 veranderen voor zzp’ers en mkb’ers? Een overzicht van de belangrijkste…
Compliance is geen modewoord, maar een noodzaak om je bedrijf aan te passen aan het groeiende web aan nationale en internationale wet- en regelgeving….
Als directeur-grootaandeelhouder (dga) bezit je een unieke positie binnen het bedrijfslandschap. Deze rol combineert het directeurschap met…
Bedrijfshulpverlening (bhv) is een onderwerp dat voor de meeste mkb-ondernemers niet bovenaan hun to-dolijst staat. Maar eigenlijk zou dat wel moeten,…
De nieuwe Wet bescherming klokkenluiders vervangt de Wet Huis voor klokkenluiders. Werkgevers met vijftig tot tweehonderdvijftig werknemers hebben tot…
Om schijnconstructies aan te pakken, is De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) in het leven geroepen. Deze wet beschermt werknemers tegen onderbetaling…