Categorieën

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Je bent bereikbaar, overal online en je hebt altijd toegang tot een camera. Toch kan een smartphone ook risico’s opleveren, zeker als je toegang hebt tot bedrijfsgegevens. Terwijl fysiek verlies of diefstal van de apparatuur traditioneel de grootste bedreiging vormt voor mobiele beveiliging, richten hackers zich steeds meer op apps. Daarom zetten wij 5 tips voor je onder elkaar, zodat je veilig je smartphone kan gebruiken.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Tip 1: Gebruik een beveiliging

Allereerst is het belangrijk je telefoon te beveiligen met een pincode, vingerafdruk, gezichtsherkenning of een combinatie van deze elementen. Bedenk hierbij goed dat het stelen van een pincode uiteraard makkelijker is, dan het stelen van een vingerafdruk.

Vergeet ook niet een beveiligingssoftware te gebruiken. Dit verkleint de kans op malware, phishing en gegevensverlies aanzienlijk.

Op zoek naar een (nieuwe) smartphone? Tegenwoordig zijn er veel telefoonmerken, waaruit je kan kiezen. Echter zijn de smartphones Samsung Galaxy en IPhone op dit moment het meest populair.

Tip 2: Updates zijn niet voor niets

Met updates worden bepaalde beveiligingsrisico’s / lekken gedicht. Dit geldt niet alleen voor je software update, maar ook voor de update van je apps. Zo voorkom je dat er toegang is tot je persoonlijke gegevens / bedrijfsgegevens.

Tip 3: Codeer de gegevens

Encryptie is een waardevolle beschermingslaag tegen hackers, afluisteraars, dieven en allerlei andere cybercriminelen. Gebruik daarom alleen smartphones die encryptie bieden, zodat als een telefoon wordt gestolen of verloren, niemand de bedrijfsgegevens die erop staan kan bekijken. Note: Veel iPhones en Android-telefoons verzenden (en bewaren) bestanden automatisch encrypted. Controleer via je instellingen of dit inderdaad ook bij jou het geval is.

Tip 4: Gebruik geen openbare WiFi

Een beveiligd netwerk zorgt voor een veilige netwerkomgeving. Daar tegenover staat dat je bij een openbaar netwerk niet weet wie er meekijkt en zodoende toegang krijgt tot jouw gegevens. Wanneer je toch een openbaar WiFi netwerk gebruikt, zorg dan dat je geen persoonlijke gegevens invult of bedrijfsgevoelige informatie bekijkt.

Tip 5: Installeer alleen apps uit Google Play / Appstore

Hackers kunnen een kwaadaardige code plaatsen in bestaande app. Gebruikers merken geen verschil in functionaliteit, maar op de achtergrond heeft de app een kwaadaardige uitwerking. Alle apps die te vinden zijn in de Google Play app of in de Appstore zijn vooraf gecontroleerd en goedgekeurd. Download je echter apps buiten deze app-stores om, dan loop je risico op malware.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Marketing is een belangrijk onderdeel van het succes van elk bedrijf. In de steeds competitiever wordende markt is het belangrijk om op te vallen en je…
De kerstdagen lijken misschien nog ver weg, maar voordat je het in de gaten hebt, staan ze al voor de deur. We raden je daarom aan om dit jaar vroeg te…
Tegenwoordig is efficiënt netwerkbeheer niet langer meer een luxe maar een noodzaak. Gezien we leven in een tijd waarin technologie een belangrijke…
Als ondernemer kun je heerlijk doorgroeien in je eigen bedrijf, maar zal je helaas ook kosten kunnen maken. Als jij producten inkoopt om door te…
Als horecaondernemer weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk een gekoeld drankje kan zijn voor jouw…
In het snel veranderende landschap van magazijnbeheer is de keuze voor de juiste apparatuur van essentieel belang. Een elektrische pompwagen kan een…