Denk aan webhosting als het huis waar jouw website in woont. In het geval van shared hosting, woon je in een rijtjeshuis in een straat. Elke straat ziet er natuurlijk anders uit, net als er vele shared hosting pakketten zijn om uit te kiezen.

De kwaliteit van jouw hostingpakket in van belang voor hoe goed jouw website, oftewel huis, bereikbaar is. Woon je in een slecht onderhouden wijk, zullen bezoekers jouw website lastiger kunnen bereiken. Woon je echter in een goede buurt waar de grasvelden altijd netjes gemaaid zijn en ieder huis altijd is voorzien van een vers likje verf, zullen jouw bezoekers al een stuk vrolijker bij jouw huis komen aanbellen. De route ernaartoe was namelijk erg prettig.

Hiermee willen we zeggen dat een goede hosting een enorm verschil kan maken voor de bezoekers van jouw website. Kies dus verstandig. Als je niet geheel tevreden bent met jouw huidige hosting provider, is jouw domeinnaam verhuizen altijd mogelijk. Let wel op dat je niet met ieder hostingpakket jouw website kunt verhuizen. Het kan handig zijn hierop te letten bij het kiezen van jouw hosting provider en hostingpakket. 

Goede service

Niet iedere hosting provider levert dezelfde services. Waar je al snel gaat kijken naar de prijs, is het misschien nog wel belangrijker welke services de hosting aanbiedt. Het is tenslotte jouw website, dus het zou de investering waard moeten zijn. Je kunt bij het bepalen van jouw hosting provider bijvoorbeeld letten op de support die geboden wordt.

Waar een provider in kan uitblinken, is bijvoorbeeld een snel bereikbare support, ook support ontvangen in de weekenden, een verhuisservice aanbieden en met de klant meedenken buiten de normale service. Bovendien bieden sommige hostingbedrijven hulp op afstand aan. Hierbij kijken ze met jou mee om bijvoorbeeld de e-mail in te stellen of samen met jou naar een oplossing te zoeken voor het probleem dat je ervaart. 

Ook kun je vaak op de website van de hosting provider controleren of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is, waarna een domeinnaam reserveren tevens mogelijk is. 

Daarnaast beloven sommige hostingproviders een snelle website met 99,99% uptime, gratis SSL certificaten bij hun hostingpakketten of gratis backups. 

Bijzonder goedkope of zelfs gratis hosting providers zullen deze services niet of gebrekkig aanbieden. Vandaar is het aan te raden een hosting provider te kiezen die aan al jouw behoeftes kan voldoen. Jouw website kan daar veilig ‘wonen’.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Loket.nl begint het voorjaar goed, zij lanceren namelijk tal van nieuwe functionaliteiten in een speciale Spring Release. Dat allemaal om de HR- en…
Een goede sfeer begint bij jezelf natuurlijk. De omgeving speelt wel een rol, om een sfeervolle ruimte in te richten moeten alle elementen op elkaar…
De verkeerssituatie in Nederland is steeds moeilijker te voorspellen. De boerenprotesten en de stakingen bij de NS zorgen voor hinder in ons reisgedrag…