Categorieën

Onderzoek toont aan dat sportende medewerkers doorgaans productiever zijn en daarbij minder vaak ziek thuis komen te zitten. Niet voor niets wordt gesteld dat sporten gezond voor je is!

Inhoudsopgave

Is werkstress een probleem binnen jouw team? Pak stress gerelateerd verzuim aan met gerichte adviezen. Download het whitepaper ‘Werkstress’ voor praktische inzichten en voorkom verzuim door werkstress.

Er zijn verschillende redenen die maken dat sporten een positieve invloed heeft op de productiviteit van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat sporten het hoofd leeg helpt te maken. Als gevolg hiervan zal een medewerker beter en dieper slapen, waarmee hij energieker aan een volgende werkdag begint. Daarbij is een goede nachtrust essentieel om je te kunnen concentreren tijdens werkzaamheden en om het lichaam de mogelijkheid te bieden te herstellen. De kans op een zwakke weerstand neemt zo af!

Universiteit van Bristol deed onderzoek naar sportende werknemers

Onder meer de Universiteit van Bristol deed in het verleden onderzoek naar de invloed van sporten op de productiviteit van werknemers. Uit dit onderzoek bleek dat maar liefst 79 procent van de deelnemende werknemers productiever was op dagen dat gesport werd. Niet alleen een goede nachtrust heeft een positieve invloed op de productiviteit van werknemers. Ook helpt sporten stress onder werknemers te voorkomen. Net als onvoldoende slaap kan ook stress de productiviteit van medewerkers verminderen.

Investeer in de gezondheid van medewerkers

Als werkgever of ondernemer heb je zelf ook een bepaalde verantwoordelijkheid in de gezondheid van medewerkers. Bied hen bijvoorbeeld de mogelijkheid te gaan sporten in een sportschool in Den Haag, Amsterdam of een andere grote plaats in de buurt. Het voordeel van sporten in een sportschool is dat dit ook kan op dagen dat het minder mooi weer is. Daarbij kunnen medewerkers hier de begeleiding krijgen die zij wensen, wanneer ze willen werken aan specifieke spiergroepen of doelen. Personal trainers stellen samen met de medewerker een plan op om dit doel te bereiken. Krijgen jouw medewerkers al een compensatie voor hun abonnement bij de sportschool?

Meer mogelijkheden dan sporten in de sportschool alleen

Niet alleen een compensatie voor sporten in de sportschool is een mogelijkheid die je medewerkers kunt bieden. Zet bijvoorbeeld ook een tafeltennistafel in de kantine, of plaats hier een tafelvoetbaltafel! Het zet medewerkers aan om ook gedurende de werkdag te bewegen. Er is niets fijner dan een potje tafeltennis tegen een collega. Een ander punt van aandacht zijn de lekkernijen die in de kantine worden aangeboden. Door voor gezonde snacks te kiezen houd je medewerkers vitaal, wat de kans op ziekteverzuim verkleint.

Gerelateerd lezen:

• Waarom jouw bedrijf baat heeft bij een CBD-beleid
• Waar heeft mijn uitzendkracht allemaal recht op?
• Vakantie: de regels op een rijtje
• Uitbetalen vakantiegeld

Werkstress effectief aanpakken begint hier. Wil je weten hoe je je medewerkers kunt ondersteunen in het omgaan met stress? Download het gratis whitepaper ‘Werkstress’.

Lees ook…
Sinds 2 augustus 2022 hebben ouders en verzorgers recht op (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof. Dat heeft consequenties voor jou als werkgever en…
i.s.m.
Van relatieproblemen tot financiële zorgen – persoonlijke omstandigheden kunnen leiden tot langdurige uitval bij je medewerkers. Ontdek hoe je als…
Wat is mantelzorg verlenen? Mantelzorg is onbetaalde hulp voor zieke familieleden of vrienden. Meestal is dit langdurige zorg die bestaat uit…
i.s.m.
Bij kleine werkgevers ligt de loonsom vaak lager dan € 905.000,- per jaar. De MKB verzuim-ontzorgverzekering is speciaal voor de kleinere werkgever….
i.s.m.
Het kan voorkomen dat wanneer een medewerker langdurig ziek is, hij of zij toch op vakantie wil. Mag dat? En ben je dan als werkgever verplicht om het…
Het is een menselijke basisbehoefte om in een gezonde, comfortabele en veilige werkomgeving te verkeren. Mensen brengen een behoorlijk deel van hun…