Categorieën

Column Arjan Nieuwbeerta

Voor de moderne retailer is zijn kassa niet alleen in letterlijke zin een waardevol bezit. Het ‘connected’ kassasysteem, voor horeca of winkel, fungeert tegenwoordig als het ware financiële hart van de zaak.

Inhoudsopgave

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Door te kiezen voor het juiste kassasysteem en optimaal gebruik te maken van zijn functionaliteiten, is het zelfs mogelijk je omzet te verhogen. Maar hoe kies je het kassasysteem dat het verschil gaat maken voor jouw zaak?

Het kassasysteem voor jouw horeca of winkelgelegenheid

Wanneer je als ondernemer googlet op online kassa software, is de kans groot dat je overweldigd raakt door het aanbod. De ene leverancier belooft nog meer gouden bergen dan de ander, en vergelijken is lastig, omdat ze allemaal net even andere functionaliteiten bieden. Gebruik maken van een vergelijkingssite kan dan uitkomst bieden. Hier kan je aanbieders overzichtelijk vergelijken op prijs en functionaliteit.
 
Door van tevoren een onderzoekje te doen binnen je bedrijf, voorkom je dat je met je nieuw aangeschafte software, met zijn hippe functionaliteiten, de plank misslaat. Allerlei hippe technische snufjes zijn natuurlijk lekker om aan te schaffen, maar hoeven voor jouw bedrijf helemaal niet nuttig te zijn.
 
Dit onderzoekje hoeft echt geen dagen in beslag te nemen: een paar gerichte vragen aan je medewerkers, vaste klanten en gewenste klanten kunnen voldoende zijn. Door recht op de man af te vragen wat ze nodig hebben, willen of wat hun leven makkelijker zou maken, vind je de punten waarop je bedrijfsvoering geoptimaliseerd zou kunnen worden. Vergeet jezelf natuurlijk ook niet: wat zou jij veel tijd of geld besparen?
 

Rendement door de juiste functionaliteiten

Met deze punten in je achterhoofd beschouw je de aangeboden functionaliteiten op een praktische manier. Over welke zaken moet het kassasysteem beschikken? En hoe ga je deze inzetten zodat je ervan profiteert?
Dient je bedrijf een automatiseringsslag te maken wat betreft de bediening? Kijk dan eens naar kassa software met:
  • Selforder
  • Opgenomen bestellingen gelijk kunnen doorzetten naar de keuken
  • Rekeningen kunnen splitten
  • Virtuele tafelschikking maken
 
Zit de winst hem voor jouw bedrijf meer aan de administratieve kant, kunnen deze functies nuttig zijn:
  • Koppelingsmogelijkheden met bestaande systemen binnen je bedrijf
  • Altijd toegang tot het kassasysteem, waar en vanaf welk device dan ook
Of heb je het vermoeden dat er geld weglekt via je personeel? Moderne kassa software kan je ook hierin ondersteunen, door:
  • Koppeling met de tapautomatisering
  • In te stellen bevoegdheden en inlogcodes

Eenvoudige verbandscontroles van voorraad en kas

Er nog niet helemaal uit? Veel aanbieders van online kassasystemen bieden de mogelijkheid tot een gratis proefabonnement van een maand. Zo kan je kosteloos kennismaken met diverse systemen.
 
-A good counter needs no calculator-Laozi, Chinese filosoof.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Lees ook…
i.s.m.
Het kopen van een betaalautomaat kostte tot enkele jaren geleden honderden euro’s. Daarom kozen startende ondernemers en bedrijven die niet elke dag…
i.s.m.
Van 2018 tot 2022 is retourpinnen bijna verviervoudigd van 4,27 miljoen naar 15,2 miljoen. Retourpinnen wordt dus steeds belangrijker. Maar wat is…
i.s.m.
Apple heeft in Nederland Tap to Pay op iPhone gelanceerd. Vanaf nu kunnen ondernemers contactloze betalingen accepteren op hun iPhone zonder dat ze een…
i.s.m.
Heb je wel eens met spoed een betaalterminal willen aanschaffen om vervolgens dagen of zelfs weken te moeten wachten voordat je door het betaalbedrijf…
Ben je een ondernemer en sta je wel eens op markten of evenementen? Of werk je bij mensen thuis en wil je klanten de optie bieden om te pinnen? Ontdek…
i.s.m.
De Maestro en V PAY betaalpassen worden per 1 juli 2023 vervangen door de Debit Mastercard en VISA Debit en dit zal niet alleen gevolgen hebben voor…