Categorieën

Waarom zou u wachten tot de winterse omstandigheden zich aankondigen? Met dit stappenplan bereidt u zich voor op de winter en bespaart u zichzelf tijd, geld en moeite wanneer het barre weer zich aandient.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Stap 1. Winterbanden aanschaffen

Winterbanden geven de auto extra grip in tijden dat sneeuw en ijs het asfalt in een glijbaan omtoveren. En verkleinen de kans op slippen. Laat bij de garage winterbanden op uw auto leggen en vraag meteen even of uw remmen gecheckt kunnen worden.
Overigens zijn winterbanden niet alleen bedoeld voor tijden van sneeuw. Ook op nat wegdek en onder de 7 graden bieden ze uw auto al meer grip dan zomerbanden. Dat komt door het andere soort rubbersamenstelling en profiel.
Let bij de aanschaf van winterbanden op de kwaliteit van de band, de adviesprijs en de verhouding tot andere merken. En vergelijk prijzen: misschien kunt u uw gewenste band voordelig online kopen.

Gebruik de winterbandentest voor uw keuze >> 

Stap 2. Extra laagje wax

Er wordt in de winter veel gestrooid en dat is niet goed voor uw auto. Niet alleen vreet de combinatie van zout met sneeuw aan uw deurrubbers, kunststoffen bumper en uw velgen; de pekel snoept ook aan het skelet van uw auto, de carrosserie. Zeker wanneer daar al beschadigingen op zitten, zorgt de opspattende zoute sneeuw ervoor dat de constructie extra snel gaat roesten.
Zorg voor een extra laagje wax op uw auto voordat de winter begint, zodat uw lak tegen een stootje kan. En is de winter eenmaal aangebroken, haal dan uw auto wat vaker door de wasstraat of was hem in ieder geval regelmatig aan de onderkant.

Stap 3. Rubbers en sloten vriesvast maken

Uw deurrubbers en sloten kunnen dichtvriezen als de temperaturen naar beneden duiken. Met een rubberstick (of anders vaseline) op uw deurrubbers zorgt u dat er tussen het rubber en de deur geen vocht kan komen, zodat die niet kan dichtvriezen. Sloten spuit u het beste vóóraf al in met WD40 of anders teflonspray (denk daarbij ook aan het slot van de achterdeur) en een spuitbus met ruitontdooier voorkomt dat uw ruiten vastvriezen. Overigens kunt u deze bus het beste buiten de auto bewaren, zodat u bij vastvriezen niet zonder vloeistof zit.
Ook in het reservoir van de ruitensproeier kunt u alvast vullen met vorstbestendige vloeistof. Dan zit u daarom niet verlegen als  ijzel, vuil en zonlicht uw zicht door de voorruit belemmeren en u een schone ruit kunt gebruiken.

Stap 4. Hulpmiddelen aanschaffen

U kunt niet op álles voorbereid zijn. De volgende accesoires helpen u door het donkerste seizoen:

  • Speciale deken tegen het vastvriezen van de voorruit. Gebruik geen kranten. Als die nat worden en vastvriezen, bent u verder van huis.
  • Slotontdooiers, die u buiten de auto bewaart;
  • Matten om uit de sneeuw weg te rijden;
  • Warme dekens en water voor in de auto, mocht u een keer vast komen te staan;
  • Sneeuwkettingen, vooral handig als u naar een heftig sneeuwgebied op vakantie gaat;
  • IJskrabbers;
  • Zaklamp;
  • Zonnebril voor laaghangende zon;
  • Sneeuwschep en handschoenen;
  • Eventueel iets te eten.

Stap 5. Pechhulp checken

Het zwaartepunt van de pechgevallen ligt in de winter. Oude, maar ook relatief nieuwe auto’s geven er dán ineens de brui aan. Startproblemen – de accu – komen het meest voor. Op een tweede plaats: kleinigheden als vastgevroren sloten en deurrubbers, waardoor u de auto niet uit kunt stappen. Of een bevroren handrem. Op het moment dat u zoiets overkomt, wilt u natuurlijk het liefst zo snel mogelijk geholpen worden. Check daarom hoe het staat met uw pechhulp. Heeft een u lidmaatschap met woonplaatsservice van een wegenhulporganisatie? En hoe zit het met de zakelijke auto’s van uw medewerkers? Check de abonnementen voordat het meest heftige moment van de winter aanbreekt.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Ondernemers die een auto van 15 jaar of ouder rijden, kunnen gebruikmaken van een gunstige regeling. In dit artikel onderzoeken we de redenen waarom…
Een auto kost geld. Niet alleen als erin gereden wordt, ook als hij stilstaat. Mogen parkeerkosten onbelast worden vergoed? Of zijn deze kosten…
Voor werknemers is een auto van de zaak een gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde. Voor werkgevers kan het juist een kostenpost zijn met extra…
De kosten van bedrijfsauto’s rijzen de pan uit, terwijl deelmobiliteit snel in populariteit groeit. Veruit de meeste Nederlandse ondernemers overwegen…
Wat is zakelijk rijden? Zakelijk autorijden omvat alle ritten die je maakt voor het uitvoeren van je bedrijfsactiviteiten. Dit varieert van bezoeken…
Benieuwd naar de laatste tarieven van autobelastingen? In dit artikel lees je alles over kosten, kortingen en toeslagen voor 2024. Of je nu een…