Heeft u een nieuw kentekenbewijs nodig, omdat het oude kwijt of beschadigd is? Dan kunt u online een nieuwe aanvragen, met als voordeel dat u hem dan sneller in huis hebt.

Inhoudsopgave

Rijd jij als DGA in een zakelijke auto? Voorkom onverwachte belastingaanslagen en maak slimme keuzes. Download nu het gratis whitepaper!

Digitaal loket

U doet de aanvraag op de site van de RDW, dat daarvoor een zogeheten digitaal loket heeft ingericht. Naast de aanvraag voor een vervangend kentekenbewijs, kunt u daar overigens ook een keuringsafspraak maken of voertuiggevens bekijken.

Niet meer via postkantoor

Op het postkantoor liggen er al heel lang geen aanvraagformulieren voor een vervangend kentekenbewijs meer, vooral vanwege de populariteit van de aanvragen via internet.

Sneller in huis

Het voordeel van een aanvraag via internet is vooral dat u het kunt doen op een moment dat het u het beste uitkomt. Bovendien wordt het nieuwe document, als u de aanvraag vóór 20.00 uur ‘s avonds doet, de volgende dag al opgestuurd. U heeft het dus sneller binnen.

Niet goedkoper

Voor de kosten maakt het niet uit of u de aanvraag online of schriftelijk doet. De prijs van een nieuw kentekenbewijs is in beide gevallen € 31,00 (tarief per 1 januari 2010).

Alleen betalen via i-Deal

Verder is het goed om te weten dat u bij een aanvraag online alleen kunt betalen via i-Deal. Dus als u niet internetbankiert, zult u alsnog gebruik moeten maken van een aanvraagformulier.

Wanneer kunt u de aanvraag niet online doen?

  • Als kenteken en voertuigidentificatienummer nog leesbaar zijn;
  • Als de eigenaar of kentekenhouder is overleden;
  • Als het bedrijf beëindigd of failliet is;
  • Als de eigenaar of kentekenhouder geëmigreerd is.

Welke gegevens heeft u nodig?

Als u de aanvraag via internet doet, zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand heeft:

  • Het kenteken;
  • Het VIN, ofwel Voertuigidentificatienummer (uw dealer of importeur weet waar u dit kunt vinden);
  • Uw burgerservicenummer;
  • Benodigdheden voor internetbankieren.

Na de aanvraag

Het nieuwe kentekenbewijs wordt opgestuurd naar het adres waarop het kenteken geregistreerd staat. Overigens: als uw eenmaal de aanvraag hebt ingediend, dan is deze niet meer ongedaan te maken. Ook niet als u een zoekgeraakt kentekenbewijs weer hebt teruggevonden.

Lees ook…
Steeds meer ondernemers overwegen elektrisch rijden. Een veelgestelde vraag is: wat kost dat? In dit artikel geven we een gedetailleerd overzicht van…
Wil je de bijtelling voorkomen? Dan moet je kunnen aantonen dat je in een kalenderjaar niet meer dan 500 privékilometers hebt gereden. Een sluitende…
Ben je het zat om elke dag in de file te staan en hoge parkeerkosten te betalen? Overweeg dan eens een motor op de zaak. Het is niet alleen een snel en…
Rij je zakelijk? Let dan goed op de regels voor bijtelling van je bedrijfsauto. In dit artikel duiken we in de wereld van bijtelling voor elektrische…
Met tarieven in Nederlandse stadscentra tot € 7,50 per uur, worden parkeerkosten een steeds belangrijkere kostenpost voor bedrijven. Maar wanneer…
De kosten van bedrijfsauto’s rijzen de pan uit, terwijl deelmobiliteit snel in populariteit groeit. Veruit de meeste Nederlandse ondernemers overwegen…