Verlof de zaak oranje vlaggetjes koningsdag.jpg
24 apr 2018

Zijn Goede Vrijdag, Koningsdag en 5 mei vrije dagen?

Je moet een onderscheid maken tussen officiële feestdagen en verplichte vrije dagen. Een officiële feestdag is namelijk niet per definitie een verplichte vrije dag. Of een officiële feestdag ook een verplichte vrije dag is, is afhankelijk van wat er in de cao is afgesproken of wat je in de arbeidsovereenkomst hebt afgesproken.
Verlof de zaak buitengewoon verlof huwelijk overlijden.jpg
12 jul 2017

Regels voor buitengewoon verlof

Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld bij calamiteiten, of voor een trouwerij. De aparte regelingen voor dit buitengewoon verlof kunnen worden vastgelegd in de cao of bedrijfsregeling.
Verlof de-zaak-feest-jarig-ballon-party-vieren.jpg
6 jun 2016

Officiële feestdagen, schoolvakanties en bouwvak in 2014

Wanneer vallen officiële feestdagen in 2014 en de schoolvakanties en de bouwvak? U ziet het in dit overzicht. Handig voor het werkrooster, of om te bepalen wanneer u op vakantie gaat.
Verlof de-zaak-zomer-tips-strand-vakantie-reizen.jpg
3 jun 2016

Officiële feestdagen, schoolvakanties en bouwvak in 2014

Wanneer vallen officiële feestdagen in 2014 en de schoolvakanties en de bouwvak? U ziet het in dit overzicht. Handig voor het werkrooster, of om te bepalen wanneer u op vakantie gaat.
Verlof De Zaak Vrije Dagen Vakantie Dagen Rust Lezen Ochtend.jpg
3 jun 2016

Snel en simpel inzicht in saldo vakantiedagen

Aan het begin van een nieuw jaar willen veel medewerkers graag weten hoeveel vrije dagen ze nog hebben. Voorkom discussies over het 'saldo' vakantiedagen. Houd eenvoudig overzicht met de vakantiekaart.
Verlof Regeling-vakantiedagen.jpg
14 apr 2016

Vakantieplanning? Regel het nu!

Met de zomer in aantocht is het nu tijd om even stil te staan bij de continuïteit van jouw bedrijf in de vakantieperiode. Uiteraard is het afhankelijk van de omvang en de activiteiten van je onderneming wat je allemaal moet regelen.
Verlof DZ_weeknummersinoutlookagenda.jpg
29 mrt 2016

Verlofregistratie 2016

Met de verlofregistratie 2016 houd je op eenvoudige wijze de verlofdagen bij van jouw werknemers van 2009 t/m 2016. Je kunt hem hier downloaden.
Verlof
12 mrt 2015

Wat doe je met je personeel in de zomer?

Na de Vakantiebeurs worden in Nederland weer massaal zomervakanties geboekt. Dat betekent ook weer goed roosters plannen, zodat je straks niet met onderbezetting te maken krijgt. Hoe doen andere bedrijven dat?
Verlof Regeling-vakantiedagen.jpg
16 jan 2015

Hoe bereken je wettelijke en bovenwettelijke verlofdagen?

Voor jouw medewerkers zijn verlofdagen ook gewoon loon. Houd dus ten allen tijde je administratie op orde is, het kost anders geld. Zeker nu ook de opgebouwde bovenwettelijke dagen over twee jaar vervallen.
Belonen
30 nov 2012

Overgangsrecht levensloopregeling

Het overgangsrecht voor de levensloopregeling eindigt per 1 januari 2022. Tegoeden onder de € 3.000,- vallen per 1 januari 2013 vrij, bij een tegoed boven de € 3.000,- kan worden doorgespaard. Lees hier wat de gevolgen zijn.
Verlof
6 sep 2012

Officiële feestdagen, schoolvakanties en bouwvak in 2013

Wanneer vallen officiële feestdagen in 2013 en de schoolvakanties en de bouwvak? Wanneer gaan zomertijd en wintertijd in? U ziet het in dit overzicht. Handig voor het werkrooster, of om te bepalen wanneer u op vakantie gaat.
Verlof
16 mei 2012

Sanctie bij te late aanvraag uitkering zwangere zelfstandige (ZEZ)

Een bevallingsuitkering op basis van de Zelfstandig en Zwangerregeling moet op tijd worden aangevraagd, anders wordt het uit te keren bedrag verlaagd.
Getoond 1 tot 12 van 30. Er zijn meerdere pagina's.
Werknemers hebben per jaar recht op een minimum aantal vakantiedagen. Hoeveel dat er zijn en wanneer zij die mogen opnemen leest u hier. Ook vindt u informatie over de regels bij verhuizing, geboorte en overlijden of voor het combineren van arbeid en zorg.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming