Categorieën

Een vluchtplan maken, 4 redenen

Wist je dat er in Nederland gemiddeld 15 kantoorbranden per dag zijn? Spullen zijn vervangbaar, maar mensen niet. Heb je al een vluchtplan, zodat iedereen zich in veiligheid kan brengen? Bekijk deze tips.

Inhoudsopgave

Zou ik deze verzekering wel of niet afsluiten? Wat als… Twijfel je? Probeer de online keuzehulp en ontvang binnen 2 minuten een antwoord op welke verzekeringen jij nodig hebt.

Natuurlijk wilt u dat uw spullen goed verzekerd zijn. Voorraad, inventaris en de apparatuur die u gebruikt, zijn verzekerd in uw opstalverzekering. En hoewel het vervelend is als je spullen beschadigd raken, zijn ze vervangbaar. Dat zijn  niet jouw mensen. Daarom is een vliegplan zo belangrijk.

Brand op kantoor: ontsnappingsplan maken

We geven je 4 redenen om vandaag nog een vliegplan te maken.

1. Het redt levens

Gemiddeld heb je ongeveer 3 minuten om uit een brandend gebouw te komen. Met een vluchtplan weet iedereen precies wat te doen als er brand uitbreekt.

2. Waar rook is, is… gevaar

Wist je dat rook gevaarlijker is dan vuur in een kantoorbrand? De hete rook kan ervoor zorgen dat mensen het gebied van hun mond tot stembanden verbranden of een ontsteking van de luchtpijp of longen ontwikkelen. Door de giftige stoffen in rook kunnen mensen stikken. Rook zorgt ook voor verwarring, alles ziet er anders uit. Met een vluchtplan kunt u zich voorbereiden op de effecten van rook.

3. Voorbereiding is de sleutel

Je denkt niet elke dag na over wat je moet doen als er brand uitbreekt op kantoor. Wat is de snelste vluchtroute en welke deuren en ramen mag je NIET openen? Iets om in je vluchtplan op te nemen: open nooit een deur waar rook van onderuit komt. Er kan dan een gevaarlijke explosie plaatsvinden.

4. Je doet je eigen vluchten

Bij brand neemt de brandweer de brand onder controle, maar uit een brandend gebouw moeten mensen echt zelf vluchten. Het duurt even voordat de brandweer er is en je wilt dat iedereen zo snel mogelijk weg is. Een vliegplan helpt hierbij.

Nog geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Bekijk alle mogelijkheden voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering via De Zaak.

Vergeet je inboedelverzekering niet

Hoewel je er alles aan doet om nooit het vluchtplan te hoeven gebruiken, kan er toch een kantoorbrand uitbreken. Dan wil je een vliegplan en een goede inboedelverzekering. Zo weet u zeker dat uw mensen goed voorbereid zijn en dat uw spullen goed verzekerd zijn.

BHV: 5 levensreddende tips

Heeft u binnen uw bedrijf voldoende bedrijfshulpverleners (BHV’ers)? Weet wat u moet doen bij brand of ongeval. Wellicht is een BHV cursus ook voor u als ondernemer nuttig. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand een hartaanval krijgt? Bekijk 7 levensreddende tips .

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, inventaris, ongevallen, brand, enzovoort. De lijst met verzekeringen voor ondernemers lijkt eindeloos. Met de handige ZZP- en MkB-keuzehulp weet je direct welke verzekeringen voor jou echt nodig zijn.

Lees ook…
Is jouw werknemer langdurig ziek? Misschien heeft deze dan na 2 jaar ziekte recht op een WIA-uitkering. Tenminste…als jij je als werkgever aan alle…
Stel je voor: tijdens een klus beschadigt een van je medewerkers per ongeluk een kostbaar object van de klant. Of een klant struikelt over een…