Brand in en om uw bedrijfspand is met de juiste middelen en maatregelen voor een groot deel te voorkomen. Maar dan moet u wel weten wat de risico's zijn. Breng ze in kaart met deze 4 tips. 

Inhoudsopgave

Tip: Bespaar gemiddeld €150 – €350 per jaar op je autoverzekering, met de exclusieve korting van De Zaak. Bereken direct jouw besparing en profiteer van onze aanbieding.

Brand betekent op zijn minst een vertraging in de bedrijfsvoering en in het ergste geval zelfs het einde. Een goede brandverzekering helpt in zo’n situatie. Om het risico op brand te verkleinen, kunt u een aantal zaken zelf regelen. Bijvoorbeeld het opstellen en uitvoeren van een goed brandbeleid. Of denk aan het verantwoordelijk maken van personeel voor bepaalde beveiligingstaken of hen te laten oefenen met blusmiddelen.

Inventariseer eerst het mogelijke brandgevaar in en om uw bedrijfspand om dit soort maatregelen te kunnen nemen. Vier tips:

1. Online checklist brand voorkomen

Het Verbond van Verzekeraars sloeg de handen ineen met MKB-Nederland en VNO-NCW en ontwikkelde een (gratis) online check voor het in kaart brengen van het risico op brand in uw bedrijf. Na antwoorden op vragen zoals hoe de verlichting rond uw pand en de afvoer van afval is geregeld, krijgt u een pdf toegestuurd met een overzicht van kwetsbare punten en een advies hoe u die brandveilig kunt maken.

2. Vraag het de brandweer

Handig: in de meeste gemeentes geeft de brandweer gratis advies over hoe u de brandveiligheid van uw bedrijfspand of -terrein verhoogt en risico’s op brand verkleint. Ook online vindt u bij de brandweer veel handige informatie over het voorkomen van brand bij bedrijven.

3. Gratis veiligheidsscan (en tot € 1.000,- terug voor de kosten van uw beveiligingsmaatregelen) 

Voer een gratis veiligheidsscan van uw bedrijf uit en krijg tot € 1.000,- van de investering in beveiligingsmaatregelen terug. Dat kan via de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB).

4. Doe het samen

Staat uw bedrijf op een bedrijventerrein of in (winkel)gebied met andere bedrijven? Dan is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wellicht iets voor u. Daarmee brengt u samen alle veiligheidsrisico’s in kaart en kunt u gezamenlijk maatregelen treffen, met hulp van overheidsinstanties.

Lees ook:
“Moet een verhuurder meebetalen aan een brandveilig pand?” 
»

Betaal jij teveel voor je autoverzekering? Dan is het tijd om ook jaarlijks tot €350 op je autoverzekering te besparen met de exclusieve korting van De Zaak. Bereken hier je premie.

Lees ook…
Werkgevers zijn verplicht om minimaal twee jaar het loon van zieke werknemers door te betalen. Je kunt je gelukkig voor deze kosten verzekeren. In dit…
Is jouw werknemer langdurig ziek? Misschien heeft deze dan na 2 jaar ziekte recht op een WIA-uitkering. Tenminste…als jij je als werkgever aan alle…