Hoe kom je tot een goede keuze?

Je wilt graag de juiste verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijf. Helaas is een fout snel gemaakt is en kunnen de kosten voor je bedrijf hoog uitpakken als je aansprakelijk wordt gesteld.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

 Veel zelfstandig ondernemers zien door de bomen het bos niet meer in het aanbod van verzekeringen. Hoe kies je de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf? En welke kosten zijn hiermee gemoeid?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken met bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden vaak door elkaar gehaald. Beide verzekeringen kunnen voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Mogelijk zijn ze zelfs wettelijk verplicht. Het type schade dat deze aansprakelijkheidsverzekeringen dekken is echter verschillend. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade van aan een persoon (= letselschade) of aan de spullen van een ander. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade ontstaan door een beroepsfout of het geven van verkeerd advies.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken bij verschillende verzekeraars

Er zijn veel verschillende verzekeraars op de markt, die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken aanbieden. Je kan hierbij denken aan de grote bekende verzekeringsmaatschappijen en banken. Ook zijn er kleinere verzekeringsmaatschappijen, die minder naamsbekendheid hebben. Het is best lastig als zzp’er de juiste keuze te maken uit dit brede aanbod.

 • Inlooprisico
  De basisdekking van de verschillende beroepsverzekeringen is over het algemeen redelijk gelijk. Een belangrijk verschil kan zich voordoen op het gebied van het inlooprisico. Dit gaat om zaken die ontstaan zijn voor het afsluiten van de verzekering. Sommige polissen dekken deze schade af, bij anderen is dit niet het geval.

 • Vermogensschade
  Ook ten aanzien van vermogensschade ontstaan door een beroepsfout bestaan belangrijke verschillen. Het belang om dit risico af te dekken verschilt sterk per sector. Verzekeraars verschillen in de afspraken over de afhandelingstermijn van een melding. In de polisvoorwaarden kun je vaak de nodige informatie vinden over de maximale termijnen in het afhandelingsproces.

 • Schade melden
  Een ander onderscheid tussen verzekeraars zit hem in de laagdrempeligheid, waarmee je schade kan melden. Als zich een incident voordoet, is het prettig wanneer je zo eenvoudig mogelijk een melding kan doen. Als zzp’er wil je graag zonder veel inspanningen een goede afhandeling van de situatie. Dit kan jou een hoop tijd schelen. Daarnaast leidt een voorspoedige afhandeling vaak tot zo min mogelijk reputatieschade. Helaas is het zo dat een beroepsfout ook veel met het vertrouwen van je klant doet. Het is heel belangrijk dat de afhandeling soepel verloopt. Hiermee laat je als bedrijf zien je verantwoordelijkheid te nemen. Veel klanten waarderen dit enorm! Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering kent dus een laagdrempelige melding van incidenten, bijvoorbeeld middels het invullen van een beknopt formulier op hun website.

 • Eigen risico
  Tot slot kan het eigen risico verschillen per verzekeraar. Daarnaast kun je hier vaak bij het afsluiten van de polis keuzes in maken. Het eigen risico kan minimaal zijn tot een veel hoger bedrag. Bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het dus ook van belang naar deze factor goed te kijken. Je kan hierin allerlei keuzes maken afhankelijk van wat het beste bij jouw situatie aansluit.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken of bij je huidige verzekeraar?

Vaak is het aantrekkelijk om zoveel mogelijk van je verzekeringen bij één partij onder te brengen. Ten eerste is het overzichtelijk. Wanneer er een situatie waarin overleg met je verzekeraar nodig is, werkt het prettig als je te maken hebt met een vaste partij. Ook heeft het vaak een financieel voordeel om zoveel mogelijk verzekeringen onder te brengen bij een vaste partij. Veel verzekeraars bieden hun klanten in dit geval een pakketkorting.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als ondernemer heb je dagelijks te maken met uitdagingen en risico’s. Of je nu een startende ondernemer bent, zzp’er, of een gevestigd bedrijf runt,…
Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) werk je voor een rechtspersoon: je bv. Je bent in dienst van je eigen onderneming en betaalt naast loonheffing…
Een medewerker die langdurig ziek is, een ongeval op de bedrijfsvloer… Je hebt als werkgever te maken met financiële risico’s die je de kop kunnen…
Jezelf zakelijk verzekeren kost geld, maar kan een hoop financiële ellende voorkomen. Dat geldt voor zowel zzp’ers als ondernemers met werknemers in…