De kleine-ondernemersregeling: Als u weinig tot geen btw betaalt

De kleine-ondernemersregeling komt in beeld als u weinig tot geen btw betaalt. In deze serie van 4 afleveringen wordt precies uitgelegd hoe dat werkt.
De kleine-ondernemersregeling: Als u weinig tot geen btw betaalt

De kleine-ondernemersregeling
Net met uw bedrijf gestart en u draait nog maar een kleine omzet? Ook dan moet u btw betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen. Tenzij u gebruik maakt van de kleine-ondernemersregeling. In deze serie van 4 afleveringen wordt precies uitgelegd hoe dat werkt.

Deel 1. Wat is de kleine-ondernemersregeling?
Ook met een kleine omzet moet u btw betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen - tenzij u gebruik maakt van de kleine-ondernemersregeling. U betaalt dan minder en soms zelfs helemaal geen btw, en in het laatste geval kunt u zelfs ontheffing van de btw-verplichtingen krijgen.

Lees hier welke voorwaarden er zijn:

De kleine-ondernemersregeling (1) - Wat is het? »

Deel 2. Geen btw-administratie nodig
Ligt bij toepassing van de kleine-ondernemersregeling het jaarbedrag dat u aan btw moet betalen, beneden de € 1.345? Dan hoeft u dat niet aan de fiscus over te maken. Bovendien kunt u in dat geval om ontheffing van uw administratieve verplichtingen voor de btw vragen.

Dit komt er bij kijken:

De kleine-ondernemersregeling (2) - Ontheffing van btw-administratie »

Deel 3. Btw-aangifte doen
Maakt u gebruik van de kleine-ondernemersregeling, maar heeft u geen ontheffing van de btw-administratie? Dan moet u gewoon btw-aangifte doen.

Dat gaat als volgt:

De kleine-ondernemersregeling (3) - Btw-aangifte doen »

Deel 4. Bijzondere situaties
Ook met een kleine omzet moet u btw betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen - tenzij u gebruik maakt van de kleine-ondernemersregeling. Er zijn echter situaties waarin specifieke regels gelden.

De kleine-ondernemersregeling (4) - Bijzondere situaties »

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming