Fiscus de zaak auto file nederland.jpg
21 jul 2020

Hoeveel bijtelling moet ik betalen?

Iedereen kent de term: bijtelling. Het is goed je even te verdiepen in de regelgeving, dan weet je waar je aan toe bent. Wat tel je eigenlijk waarbij? Hoeveel moet je bijtellen, bijvoorbeeld als je een voertuig uitsluitend zakelijk gebruikt, en wat betekent dat voor je portemonnee?
Auto DZ_de_bestelbus_2.jpg
20 nov 2019

De bestelbus met grijs kenteken

Denk je erover om een bestelauto te kopen? Dan is het goed om te weten dat rijden met een grijs kenteken fiscale voordelen heeft. Wel stelt de Belastingdienst een aantal voorwaarden.
Auto de zaak auto lease 2.jpg
14 nov 2019

Auto van de zaak of niet? 8 tips

Schaf je een auto zakelijk aan, of juist privé? En hoe zit het met bijtelling, kosten en leasen? 8 tips om je te helpen bij de lastige keuze voor een auto van de zaak of een privéauto.
Autotest Kia e-Niro 037.jpg
18 dec 2018

"Tesla light"

Tesla- en andere EV-rijders voeren de nationale ranglijsten van snelheidsboetes aan. Is het vanwege de ‘stille kracht’ onder hun motorkap, zodat je geen idee van snelheid hebt? Of omdat Tesla&Co nu eenmaal als een raket van de plek gaan en al na twee keer met je ogen knipperen de limiet doorboren? Wie het weet, mag het zeggen…
Auto de autoverzekering.jpg
21 dec 2017

Rijd jij een auto van de zaak?

Je rijdt een auto voor je bedrijf. Maar zet je die op naam van de zaak, of geef je hem op als privéauto? De keuze heeft gevolgen voor de inkomstenbelasting en de btw. Hieronder lees je er meer over.
Auto driving-691751_960_720.jpg
6 sep 2016

Reiskosten aftrekken, mag dat?

In sommige gevallen mag je je reiskosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Hoe zit dit precies? Wij zochten het voor je uit.
Fiscus de zaak fiscale bijtelling auto en bestelwagen.jpg
2 jun 2016

Bijtelling of geen bijtelling in 2016: dat is de vraag!

In alle gekrakeel over lage bijtelling door een slimme autokeuze is de enige échte optie van bijtellingvrij rijden volledig onderbelicht geraakt. Toch zijn er nog steeds honderdduizenden die voor die oplossing kiezen! Bij niet meer dan 500 kilometer privégebruik van de zakenauto – of bestelwagen – geldt er immers nul procent bijtelling. Bovendien hoef je niet meer in de weer met een handmatig bijgehouden kilometerregistratie. De techniek regelt alles.
Fiscus DZ_belasting personenwagens.jpg
29 mrt 2016

Lagere btw-bijtelling voor auto die meer dan 5 jaar in gebruik is

De forfaitaire btw-bijtelling voor privégebruik van een auto van de zaak die langer dan 5 jaar in gebruik is, wordt verlaagd naar 1,5% van de catalogusprijs. Deze maatregel werkt terug tot 1 juli 2011.
Fiscus de zaak belasting belastingdienst.jpg
14 sep 2015

Lagere bijtelling bestelauto vanaf 2017

De eerste indruk is dat er in de bijtelling voor bestelwagens niet zoveel veranderd. De praktijk is echter gecompliceerder. Voor alle duidelijkheid: voor bestelwagens gelden in feite dezelfde fiscale regels. Niet alleen in 2016, maar ook daarna.
Fiscus de zaak belasting belastingdienst.jpg
2 sep 2015

Nieuwe autobelastingen: hoeveel meer ga je betalen?

Deze week praat de Tweede Kamer over de kabinetsplannen voor de autobelastingen zoals die vanaf 2017 van kracht worden. Daarbij zal het vooral gaan over de flink verhoogde bijtelling en de extra belasting op plug-in hybride auto's. In sommige gevallen kan dat flink schelen.
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
18 jun 2015

Motor van de zaak: praktisch en fiscaal voordelig

Zomervakantie voor de deur, en opeens is die oude droom terug: een motorfiets. Doen, neem een motor van de zaak! Het is pure pret op wielen en als ondernemer kun je heel voordelig motorrijden. Redacteur en motormuis Rob van Ginneken trekt van leer.
Auto de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
3 jun 2015

Spanning stijgt rond toekomst autobelastingen

Het grote pokerspel over de toekomst van de autobelastingen is in volle gang. De oplettende ondernemer herkende de signalen al in de afgelopen weken. De Bovag stuurde alarmsignalen uit. De spanning stijgt, want het ziet er naar uit dat alles op de schop gaat: bijtelling, BPM, motorrijtuigenbelasting en wellicht zelfs de brandstofaccijnzen.
Getoond 1 tot 12 van 80. Er zijn meerdere pagina's.
Auto en fiscus: wat zijn de gevolgen? Hoe zit het met de bijtelling, zet u de auto op de balans, gaat u privé rijden, huren of leasen?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming