Categorieën

Je hebt een beoordelingsgesprek met een medewerker op de agenda staan. Deze werknemer meldt zich regelmatig ziek. Mag je dit verzuim meewegen in de beoordeling?

Inhoudsopgave

Is werkstress een probleem binnen jouw team? Pak stress gerelateerd verzuim aan met gerichte adviezen. Download het whitepaper ‘Werkstress’ voor praktische inzichten en voorkom verzuim door werkstress.

Antwoord van de experts van De Zaak

“Nee, ziekteverzuim mag niet worden meegewogen in de beoordeling van een medewerker. Immers, als iemand ziek is, moet je ervan uitgaan dat de medewerker daar niks aan kan doen.”

“Het ziekteverzuim mag dus niet leiden tot een lagere beoordeling, wat tot gevolg kan hebben dat de medewerker minder salarisverhoging krijgt.”

Maak het bespreekbaar

“Als je van mening bent dat de medewerker zich te vaak, of bij het minste geringste ziek meldt, en dat zijn of haar werk daar onder lijdt, dan mag je dat tijdens een beoordelingsgesprek wel ter sprake brengen. Vraag de medewerker hierop te reageren.”

“Als iemand zich regelmatig ziek meldt, dan is dat vaak een signaal dat er meer aan de hand is. Wellicht ligt het probleem op de werkvloer. Denk hierbij ook aan jouw plicht om medewerkers een goede en veilige werkplek te bieden.”

Nieuwsbrief De Zaak

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.

“Bied je hulp aan. Informeer bij de werknemer of je iets kan voor hem of haar kunt doen. Let hierbij wel op. Je mag niet doorvragen. Bijvoorbeeld: ‘Wat heb je dan?’ is een vraag die je niet mag stellen.”

“Heeft een situatie als deze bij de hand, wacht dan niet tot het beoordelingsgesprek plaatsvindt. Ga zo snel mogelijk het gesprek met de medewerker aan.”

Werkstress effectief aanpakken begint hier. Wil je weten hoe je je medewerkers kunt ondersteunen in het omgaan met stress? Download het gratis whitepaper ‘Werkstress’.

Lees ook…
Als je werknemer langdurig ziek is geweest, dan wil je die na terugkomst ook weer laten re-integreren. Zodat je je werknemer weer (geleidelijk) in het…
i.s.m.
Het kan voorkomen dat wanneer een medewerker langdurig ziek is, hij of zij toch op vakantie wil. Mag dat? En ben je dan als werkgever verplicht om het…
Wat is mantelzorg verlenen? Mantelzorg is onbetaalde hulp voor zieke familieleden of vrienden. Meestal is dit langdurige zorg die bestaat uit…
Het is een menselijke basisbehoefte om in een gezonde, comfortabele en veilige werkomgeving te verkeren. Mensen brengen een behoorlijk deel van hun…
De zomerperiode staat weer voor de deur: een periode waarin veel werknemers op vakantie gaan. Voor ondernemers betekent het vaak flink puzzelen, want…
Elk jaar, in 2024 op 9 mei, vindt Hemelvaartsdag plaats. De hemelvaart van Jezus wordt dan herdacht. Hoe komt het dat Hemelvaartsdag altijd een andere…