Je hebt een beoordelingsgesprek met een medewerker op de agenda staan. Deze werknemer meldt zich regelmatig ziek. Mag je dit verzuim meewegen in de beoordeling?

Inhoudsopgave

Benieuwd wat je kan doen om je medewerkers meer te laten bewegen om verzuim te voorkomen? Download het gratis whitepaper “Bewegen tijdens het werk”.

Antwoord van de experts van De Zaak

“Nee, ziekteverzuim mag niet worden meegewogen in de beoordeling van een medewerker. Immers, als iemand ziek is, moet je ervan uitgaan dat de medewerker daar niks aan kan doen.”

“Het ziekteverzuim mag dus niet leiden tot een lagere beoordeling, wat tot gevolg kan hebben dat de medewerker minder salarisverhoging krijgt.”

Maak het bespreekbaar

“Als je van mening bent dat de medewerker zich te vaak, of bij het minste geringste ziek meldt, en dat zijn of haar werk daar onder lijdt, dan mag je dat tijdens een beoordelingsgesprek wel ter sprake brengen. Vraag de medewerker hierop te reageren.”

“Als iemand zich regelmatig ziek meldt, dan is dat vaak een signaal dat er meer aan de hand is. Wellicht ligt het probleem op de werkvloer. Denk hierbij ook aan jouw plicht om medewerkers een goede en veilige werkplek te bieden.”

Controle Belastingdienst

Gratis whitepaper: Belastingdienst Controle, wat nu?!

Hoe vaak gebeurt het, hoe verkom je het en stappenplan als het tóch gebeurt.

“Bied je hulp aan. Informeer bij de werknemer of je iets kan voor hem of haar kunt doen. Let hierbij wel op. Je mag niet doorvragen. Bijvoorbeeld: ‘Wat heb je dan?’ is een vraag die je niet mag stellen.”

“Heeft een situatie als deze bij de hand, wacht dan niet tot het beoordelingsgesprek plaatsvindt. Ga zo snel mogelijk het gesprek met de medewerker aan.”

Zitten is één van de grootste risico’s van verzuim. Tijd om in beweging te komen! Maar hoe stimuleer je je werknemers? Download het whitepaper “Bewegen tijdens het werk” met praktische tips & tricks en verlaag vandaag nog jouw risico op langdurig verzuim.

Lees ook…
Elk jaar, in 2024 op 9 mei, vindt Hemelvaartsdag plaats. De hemelvaart van Jezus wordt dan herdacht. Hoe komt het dat Hemelvaartsdag altijd een andere…
De Wet Arbeid en Zorg (WAZO) regelt en bundelt alle soorten verlof voor werknemers en zorgt ervoor dat zij werk en privé beter kunnen combineren….
Goed werkgeverschap houdt onder meer in dat je werknemers een passende beloning geeft voor hun inspanningen. Daar hoort ook bij dat je van tijd tot…
Nederland heeft elk jaar meerdere officiële feestdagen. De meeste mensen zijn dan vrij, maar het is een misverstand dat dat verplicht is. Er is geen…
Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij in…
Wist je dat arbeidsongeschiktheid een van de grootste risico’s is voor je bedrijf? Dit terwijl je als ondernemer juist koste wat het kost uitval wil…