Categorieën

De Maestro- en Visa-betaalpassen in Nederland worden in juli 2023 massaal vervangen door nieuwe pinpassen. Dus retailondernemers opgelet. Zorg dat in juli je betaalsysteem is aangepast of vervangen.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Inhoudsopgave

Nieuwe pinpassen

Op dit moment zijn de meeste bankpassen in Nederland van Maestro of van de kaartmerken V PAY en Debit Mastercard.  Deze kaarten worden niet meer uitgegeven door de Nederlandse banken, maar worden vervangen door de nieuwere betaalpassen van Visa Debit en Debit Mastercard.

Waarom worden de betaalpassen vervangen?

Met de passen van Maestro en v pay is het vaak niet mogelijk om online betalingen te verrichten. Bovendien kun je met deze passen vaak niet betalen in winkels buiten Europa. Met de nieuwere betaalpassen van Visa Debit en Debit Mastercard kan dat wel.

Wat verandert er voor de consumenten?

Consumenten hoeven niets te doen. Kaarthouders kunnen hun pas blijven gebruiken en krijgen na de expiratiedatum van hun pas een nieuwe pas thuisgestuurd.

Wat verandert er voor ondernemers?

Bij heel veel toonbankinstellingen (winkels) in Nederland is het al mogelijk met de betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit te betalen. In ieder geval de winkels waar klanten met creditkaarten van Mastercard en Visa kunnen betalen.

Met de overige winkels waar dat nog niet het geval is, neemt de bank zelf contact op. In de meeste gevallen wordt de software van het betaalsysteem op afstand aangepast.

Geen contante betalingen meer nodig

Klanten uit het buitenland of Nederlandse klanten die bankieren bij bijvoorbeeld Bunq of Revolut hadden al langer een Debit Mastercard of Visa Debit waarmee ze in Nederland niet overal konden pinnen en moesten terugvallen op contant betalen. Gelukkig is dat niet meer nodig vanaf juli.

Zakelijk internetabonnement

Ben je ondernemer en heb jij internet voor je werk nodig? Zakelijke internetkosten zijn aftrekbaar. Werk je als zelfstandig ondernemer vanuit huis en heb je een privéabonnement bij een internetprovider? Dan kun je een deel van deze kosten aftrekken en een deel van de btw terugvragen. Het gaat dan specifiek om dat deel van het internet dat je zakelijk gebruikt. Bijvoorbeeld om klanten te mailen, online te vergaderen, je boekhouding te doen of informatie op te zoeken. Het heeft ook voor zzp’ers voordelen om zakelijk internet te kiezen. Ook al is de prijs van een zakelijk internetabonnement hoger, er zijn veel voordelen.

 • De btw van je zakelijk internetabonnement kun je terugvragen. Dus geen ingewikkelde boekhouding.
 • Zakelijk internet is veiliger en biedt extra bescherming tegen bijvoorbeeld DDoS aanvallen.
 • De service van een zakelijke internetprovider is veel beter dan bij een particulier internetabonnement. Dag- en nacht bereikbaarheid van de servicedesk bijvoorbeeld.
 • De zakelijke internetprovider assisteert bij de afname van extra diensten. Zoals het aanvragen en faciliteren van pinbetalingen of vaste IP-adressen.
 • Je krijgt diensten en producten aangeboden die niet beschikbaar zijn voor particuliere klanten, zoals VoIP telefonie, eigen IP-adressen en extra firewall diensten.
 • Je ontvangt internet van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Controle Belastingdienst

Whitepaper Controle Belastingdienst

Controle van de Belastingdienst: Wat nu?! Hoe vaak gebeurt het, hoe voorkom je het en stappenplan als het tóch gebeurt.

Welke mogelijkheden biedt zakelijk internet?

Net zoals je misschien gewend bent bij internetabonnementen voor particulieren kun je ook bij zakelijk internet kiezen uit verschillende vormen van internet. Welke vorm van internet je kunt ontvangen is afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres. Er zijn de volgende mogelijkheden:

DSL-internet

 • voordeligste internetvorm
 • bijna overal in Nederland leverbaar
 • De beloofde internetsnelheid wordt in de praktijk vaak niet gehaald

Glasvezel internet

 • internetsnelheid van wel 1000Mbit/s
 • zelfde snelheid bij up- als download
 • Glasvezel internet is nog niet overal in Nederland beschikbaar

Kabel internet

 • Je kunt via de kabel een internetsnelheid van wel 1000mbit/s ontvangen.
 • Kabel internet is op veel adressen in Nederland beschikbaar.
 • De uploadsnelheid ligt bij kabel internet lager dan de downloadsnelheid.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief, gratis retourpinnen en geen maandelijkse kosten. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Lees ook…
Ben je een ondernemer en sta je wel eens op markten of evenementen? Of werk je bij mensen thuis en wil je klanten de optie bieden om te pinnen? Ontdek…
i.s.m.
Van 2018 tot 2022 is retourpinnen bijna verviervoudigd van 4,27 miljoen naar 15,2 miljoen. Retourpinnen wordt dus steeds belangrijker. Maar wat is…
i.s.m.
Het kopen van een betaalautomaat kostte tot enkele jaren geleden honderden euro’s. Daarom kozen startende ondernemers en bedrijven die niet elke dag…
i.s.m.
Apple heeft in Nederland Tap to Pay op iPhone gelanceerd. Vanaf nu kunnen ondernemers contactloze betalingen accepteren op hun iPhone zonder dat ze een…
In een wereld waar consumenten op steeds meer manieren kunnen afrekenen, is het cruciaal om bij te blijven met de nieuwste trends in betaaloplossingen….
Contant geld blijft voor veel ondernemers een handige betaalmethode, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Ben jij op de hoogte van alle regels en…