TIP: Bereken btw over verzendkosten

Het is zo makkelijk. U verstuurt een pakketje naar een klant, voldoende gefrankeerd natuurlijk. En omdat u zo goed georganiseerd werkt, schrijft u gelijk de factuur. Maar denkt u daarbij ook aan de btw over de verzendkosten?
TIP: Bereken btw over verzendkosten

Moet ik over verzendkosten btw berekenen?
Een veelgestelde vraag. En omdat post- en pakketzegels zonder btw worden verkocht, bij zowel postkantoor als boekhandel, zult u misschien denken dat het niet hoeft.

Maar dat klopt niet. Want als u een belast product of dienst levert, moet u btw berekenen over het totaalbedrag dat u de klant in rekening brengt. En daarbij horen ook de bijkomende kosten zoals de verzend- en portokosten. Doet u dit niet, dan kunt u een naheffing verwachten. Inclusief een boete.

Hetzelfde btw-tarief
Voor deze verzendkosten geldt hetzelfde btw-tarief als van toepassing is op het product of de dienst die u levert.   

Voorbeeld
Prijs product inclusief verpakkingskosten: €25,-
Verzendkosten: €3,70
Btw: €5,45
Totaal in rekening gebracht bij klant: €34,15

Niet aftrekbaar als voorbelasting
Let ook op het volgende. Omdat er geen btw op post- en pakketzegels zit, kunt u ook deze niet als voorbelasting aftrekken.

 

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

  Ga nu naar je mailbox

  Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

  Ook praktische tips in je mailbox?

  Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

  © 2020 De Zaak B.V.
  1
  0

  De Zaak website maakt gebruik van cookies.

  We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

  /disclaimer
  Meer informatie
  Ja, ik geef toestemming