U heeft medewerkers in dienst die met het openbaar vervoer naar het werk komen. Zij ontvangen daarvoor een reiskostenvergoeding. Moet u de vervoersbewijzen in uw administratie bewaren?

Inhoudsopgave

Ben jij het zat om zelf te worstelen met je boekhouding? Een professionele boekhouder biedt uitkomst. Door jouw administratie uit te besteden aan een boekhoudkantoor, zijn je cijfers altijd up-to-date en worden je aangifte correct en op tijd ingediend. Vergelijk boekhouders uit de buurt >>

Vraag aan De Zaak Advies

“Een deel van mijn personeel komt met de trein naar het werk en ontvangt daarvoor een reiskostenvergoeding. Moet ik de treinkaartjes bewaren? En kan ik, in plaats van 19 cent per kilometer, ook de werkelijk gemaakte kosten vergoeden?”

Antwoord van Harry Chün, adviseur bij De Zaak

“Ja, als u medewerkers die met de trein, of een andere vorm van openbaar vervoer, naar het werk komen onbelast een reiskostenvergoeding wilt geven, moet u de vervoersbewijzen in uw administratie bewaren. Dat is dan het bewijs voor het geval de fiscus een controle uitvoert.”

“U kunt inderdaad de werkelijk gemaakte reiskosten vergoeden. Dan moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw werknemers moeten de vervoerbewijzen, als de geldigheidsdatum is verstreken, bij u inleveren. Die bewaart u in uw administratie. Uit uw administratie moet een duidelijk verband zijn op te maken tussen de verstrekte vergoeding en de ingeleverde vervoersbewijzen. De vervoersbewijzen moeten beschikbaar zijn voor een controle door de fiscus. U hoeft dan niet de daarmee verband houdende reisdagen en de afgelegde afstand te registreren. Let op! Dat moet wél als u een onbelaste vergoeding geeft van maximaal 19 cent per kilometer.”

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: support@dezaak.nl!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Op zoek naar professionele hulp voor je administratie en boekhouding? Vergelijk boekhouders uit de buurt >> 

Lees ook…
Voor veel ondernemers is de jaarafsluiting een behoorlijk stressvolle activiteit. Alles moet kloppen: de administratie, kosten en de btw-aangifte. Een…
Ben jij een zzp’er die twijfelt over je uurtarief? Of schrik je als een opdrachtgever vraagt wat je per uur kost? In dit artikel lees je hoe je in 7…
Het urencriterium is de sleutel tot veel fiscale voordelen voor ondernemers. Begrijp jij de fijne kneepjes van deze regeling? In dit artikel duiken we…
Om een bedrijf te starten of te laten groeien, moet je investeren. Maar hoeveel geld heb je precies nodig? Dat is afhankelijk van meerdere factoren….
Pensioenleeftijd in zicht en toch blijven ondernemen? Of starten met een nieuw bedrijf? Dan ben je niet de enige. Naast werknemers in loondienst werken…
Voor de meeste zakelijke documenten gelden wettelijke bewaartermijnen. Hoe lang moet je documenten in je archief houden of op je computer laten staan?…