Categorieën

"Als ik voor een personeelsfeest meer dan € 300,- uitgeef per medewerker, is het dan nog fiscaal aftrekbaar? En hoe zit het met de Werkkostenregeling?"

Martijn CroonAntwoord van Martijn Croon, adviseur bij De Zaak
“Sinds 2011 geldt voor personeelsfeesten een maximum van € 454,- per persoon, inclusief partner. Alles wat u meer uitgeeft, is belast. Daarnaast moet het feest een gezamenlijk karakter hebben en het moet toegankelijk zijn voor minimaal 75% van uw personeel.”

De Werkkostenregeling

“Sinds 2011 is het nodige veranderd met het fiscaal vriendelijk belonen van personeel. U kunt sinds 1 januari 2011 kiezen voor de Werkkostenregeling. Deze vervangt de huidige, talrijke regelingen, zoals die voor het kerstpakket. Het idee is dat het voor werkgevers simpeler moet worden om personeel fiscaal vriendelijk te belonen.

Een werkgever die met de Werkkostenregeling werkt, krijgt een vrije ruimte van 1,4% van zijn totale loonsom voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel.

“Vanaf 2014 is het verplicht om met de Werkkostenregeling te werken, tot die tijd kunt u gebruik blijven maken van de huidige regelingen. Maar, als u nog niet bent overgestapt op de Werkkostenregeling, voor personeelsfeesten geldt dus een maximum van € 454,- per persoon.”

Lees ook:

De Werkkostenregeling »

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: [email protected]!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Lees ook…
Als je gaat ondernemen is een zakelijke rekening openen verstandig. Maar is het verstandig om die zakelijke betaalrekening bij dezelfde bank te openen…
De boekhouding is een van de dingen die als beginnend ondernemer op je pad komen. Want of je nu zzp’er bent of gaat ondernemen binnen een nv, bv of…
Als je net begint met ondernemen, kan de boekhouding overweldigend zijn. En zelfs als je al jaren in het vak zit, is dit nog steeds een flink karwei….

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.