"Als ik voor een personeelsfeest meer dan € 300,- uitgeef per medewerker, is het dan nog fiscaal aftrekbaar? En hoe zit het met de Werkkostenregeling?"

Martijn CroonAntwoord van Martijn Croon, adviseur bij De Zaak
“Sinds 2011 geldt voor personeelsfeesten een maximum van € 454,- per persoon, inclusief partner. Alles wat u meer uitgeeft, is belast. Daarnaast moet het feest een gezamenlijk karakter hebben en het moet toegankelijk zijn voor minimaal 75% van uw personeel.”

De Werkkostenregeling
“Sinds 2011 is het nodige veranderd met het fiscaal vriendelijk belonen van personeel. U kunt sinds 1 januari 2011 kiezen voor de Werkkostenregeling. Deze vervangt de huidige, talrijke regelingen, zoals die voor het kerstpakket. Het idee is dat het voor werkgevers simpeler moet worden om personeel fiscaal vriendelijk te belonen.

Een werkgever die met de Werkkostenregeling werkt, krijgt een vrije ruimte van 1,4% van zijn totale loonsom voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel. 

“Vanaf 2014 is het verplicht om met de Werkkostenregeling te werken, tot die tijd kunt u gebruik blijven maken van de huidige regelingen. Maar, als u nog niet bent overgestapt op de Werkkostenregeling, voor personeelsfeesten geldt dus een maximum van € 454,- per persoon.” 

Lees ook:

De Werkkostenregeling »

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: [email protected]!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.