I.S.M. INDEED - Recruitment is onmisbaar voor iedere organisatie. Want wie wil groeien, die wil nieuwe mensen vinden. Wat recruitment is, hoe je het werven van nieuwe medewerkers slim aanpakt en hoe je zorgt dat je de juiste mensen niet alleen binnenhaalt, maar dat ze ook blijven, dat lees je in dit blog.

Inhoudsopgave

Recruitment is eigenlijk een ander woord voor de werving en selectie van (nieuwe) medewerkers. Het is het proces van vinden, werven, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten, of dit nu medewerkers in loondienst, of (tijdelijke) freelancers of zzp’ers zijn.

Wat is een recruiter

Een recruiter begeleidt het hele proces van werven en selectie en vervullen van een vacature en zorgt dat de juiste persoon op de juiste plek terecht komt (van binnen of buiten de organisatie). Recruiters zijn echte vakspecialisten en houden zich continu op de hoogte van (toekomstige) vraag- en aanbod op de arbeidsmarkt. Hierbij gebruiken ze veelal social media en hun eigen netwerk. 

De perfecte nieuwe werknemer vinden. Dat kan een behoorlijke zoektocht zijn! Hoe schrijf je bijvoorbeeld een pakkende vacaturetekst? Welke vragen wil je stellen in een sollicitatiegesprek? En welke rol speelt technologie in hr & recruitment? Ontdek Indeed Inspiration, hét platform waar je een schat aan inspirerende artikelen, video’s en e-books vindt. Zo ben je weer een stap verder bij het vinden van jouw toptalent.

Verschillende typen recruiters

Het doel van een recruiter is het vinden van de perfecte match tussen werkgever en een werknemer.  Er zijn vier verschillende typen recruiters, namelijk: intercedenten, corporate recruiters, recruitment consultants en headhunters.

Recruiters die werken voor uitzendbureaus worden vaak intercedenten genoemd. Corporate recruiters werken over het algemeen op de HR-afdeling en werven en selecteren voor hun eigen organisatie. Recruiters van traditionele recruitmentbureaus, ook wel recruitment consultants, zoeken kandidaten voor verschillende organisaties en recruitment consultants die zich hoofdzakelijk met executive search bezighouden, worden headhunters genoemd. 

Waarom een recruitmentbureau inhuren?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom je als bedrijf of als werkzoekenden gebruik wil maken van externe recruiters. 

Dit kan o.a. zijn: 

  • Gebrek aan tijd of middelen en focus
  • Vanwege de expertise of specialisme en als sparringspartner
  • Recruiters zijn commercieel ingestelde mensen  
  • Bedrijven/ondernemers willen geen sollicitanten afwijzen
  • Recruiters hebben een uitgebreid netwerk 

Zelluf doen?

Past het inhuren van een recruiter niet in jouw budget of in jouw strategie, of wil je zelf op zoek naar nieuwe kandidaten? Dan zijn vacaturewebsites een gouden bron van informatie, die je tips, tricks en hele geschikte kandidaten kunnen opleveren. 

Zo leer je snel hoe je de beste vacatureteksten opstelt, waar je op moet letten bij het werven en selecteren van een nieuwe medewerker, maar ook wat kandidaten van jou als werkgever verwachten. 

Altijd de juiste medewerkers vinden én aan je bedrijf verbinden? Indeed Inspiration is jouw bron voor tips & advies van experts. 

Nieuw personeel werven?
I.S.M. INDEED – Wat zijn veelgemaakte fouten bij het werven van nieuw personeel? Welke vragen wil je zeker stellen tijdens een gesprek? En hoe voorkom je ghostinggedrag van kandidaten? Ontdek Indeed Inspiration, het nieuwe kennisplatform met praktische tips om je te helpen bij jouw zoektocht naar toptalent.
Indeed

Indeed, partner van De Zaak

Indeed helpt mensen over de hele wereld om medewerkers of een baan te vinden. Meer dan 250 miljoen mensen per maand zoeken naar vacatures, plaatsen cv’s en doen onderzoek naar bedrijven via Indeed. Ga vandaag nog aan de slag op nl.indeed.com/personeel en vind meer informatie op nl.indeed.com/inspiration.

Bekijk alle artikelen van Indeed >

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Nieuw personeel werven?
I.S.M. INDEED – Wat zijn veelgemaakte fouten bij het werven van nieuw personeel? Welke vragen wil je zeker stellen tijdens een gesprek? En hoe voorkom je ghostinggedrag van kandidaten? Ontdek Indeed Inspiration, het nieuwe kennisplatform met praktische tips om je te helpen bij jouw zoektocht naar toptalent.
Lees ook…
Het concurrentiebeding bestaat al meer dan honderd jaar en moet werknemers beletten om onder andere over te stappen naar de concurrent. Het (laten)…
Dankzij de EU krijgen werknemers meer zekerheid en betere arbeidsvoorwaarden. Op 1 augustus trad de ‘Wet werken waar je wilt’ en de ‘Wet…
In de arbeidscontract staan beknopt alle arbeidsvoorwaarden op een rij. Maar weet jij waar je op moet letten? Met deze checklist vermijd je de grootste…