Wanneer je merkt dat het de laatste tijd minder goed botert tussen bepaalde werknemers, of wanneer je zelfs een conflict waarneemt is het tijd om in te grijpen. In zo’n situatie kan je zelf het gesprek aangaan of iemand van buitenaf inschakelen.

Inhoudsopgave

Beperk de financiële impact van verzuim in jouw organisatie met een verzuimverzekering. Krijg ondersteuning bij verzuimbegeleiding en re-integratie. Bereken je premie in 3 simpele stappen.

Wanneer je merkt dat het de laatste tijd minder goed botert tussen bepaalde werknemers, of wanneer je zelfs een conflict waarneemt is het tijd om in te grijpen. In zo’n situatie kan je zelf het gesprek aangaan of iemand van buitenaf inschakelen.

Zelf het gesprek aangaan

Wanneer je van plan bent zelf het gesprek aan te gaan is het aan te raden dit zo snel mogelijk te doen. In de beginfase is er vaak nog een gesprek mogelijk. Wanneer het conflict al geëscaleerd is blijkt dit vaak een stuk lastiger. Allereerst is het belangrijk dat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van de situatie. Wat is er precies aan de hand? Waar liggen de frustraties? Probeer dit duidelijk te krijgen met behulp van open vragen. Vaak zal je zien dat gesprekken leiden tot een oplossing. Het is van belang dat een soortgelijke situatie in de toekomst voorkomen wordt. Maak daarom duidelijke afspraken met de betrokkenen.

Mediator inschakelen

Het kan goed zijn dat je er samen met je medewerkers niet uitkomt. Een andere mogelijkheid is dat je medewerkers al te ver in het conflict zijn, waardoor hulp van buitenaf zeer welkom is. Een mediator kan in zo’n geval helpen om het conflict op te lossen. Zowel bij conflicten tussen jou en de werknemer als voor conflicten tussen werknemers onderling kan een mediator een uitkomst zijn. Een bemiddelaar houdt namelijk rekening met de belangen van alle betrokken partijen. Samen wordt er vervolgens gezocht naar een oplossing.

Gerelateerd lezen:

• Zo schrijf je een ontslagbrief voor werknemers
• Wat staat er in de arbeidsovereenkomst?
• Wat hoort er in een contract te staan?
• Verzuimprotocol: wie doet wat bij ziekte?

Krijg grip op verzuim met een verzuimverzekering die risico’s beheert en expertondersteuning biedt voor een vlotte re-integratie. Bereken je premie in 3 simpele stappen.

Lees ook…
i.s.m.
Veel ondernemers onderschatten de impact van een zieke medewerker. Niet alleen betaal je het loon door, maar je krijgt ook te maken met…
i.s.m.
Bij kleine werkgevers ligt de loonsom vaak lager dan € 905.000,- per jaar. De MKB verzuim-ontzorgverzekering is speciaal voor de kleinere werkgever….
i.s.m.
Het kan voorkomen dat wanneer een medewerker langdurig ziek is, hij of zij toch op vakantie wil. Mag dat? En ben je dan als werkgever verplicht om het…
i.s.m.
Iets meer dan 5% van alle werkenden in Nederland is ziek. Ofwel van elke 100 mensen die in je organisatie werken, zijn er elke dag 5 ziek. Voor heel…
i.s.m.
Van relatieproblemen tot financiële zorgen – persoonlijke omstandigheden kunnen leiden tot langdurige uitval bij je medewerkers. Ontdek hoe je als…
i.s.m.
Zowel jij als je medewerkers kunnen het zwaar te verduren krijgen met een hoge werkdruk. Verzuim ligt dan op de loer. Maar geen zorgen: er zijn…