Categorieën

Alles wat jij moet weten

Waar ligt er een gat in de markt? Hebben klanten behoefte aan jouw nieuwe product? Zijn jouw medewerkers tevreden? En maak jij al stappen met jouw naamsbekendheid? Allemaal vragen, waar je met goed marktonderzoek, antwoord op kan krijgen. Maar waarom is het nou zo belangrijk om antwoord op deze vragen te krijgen?

Inhoudsopgave

Ontdek universele strategieën voor bedrijfsgroei die werken in elke sector; download het whitepaper en begin vandaag nog met het transformeren van jouw onderneming.

Marktonderzoek: Waarom?
 

  1. Meer inzicht
    De nummer 1 reden dat mensen kiezen voor marktonderzoek is om nuttige inzichten te verkrijgen over bijvoorbeeld jouw klanten of je concurrenten. Met meer inzicht kan jij gerichter jouw aanpak en plannen bijsturen en direct voordeel behalen op je concurrenten.   
  2. Bespaar geld
    Waarom zou je jouw kostbare tijd en geld investeren in een product dat vervolgens niet aanslaat? Precies! Met de resultaten van jouw marktonderzoek weet je wat er wel en wat er niet goed aan jouw product is, wat de succeskans is en of er überhaupt behoeft aan is.   

Marktonderzoek: Zelf of uitbesteden?

Je kan er voor kiezen om zelf een enquête op te stellen en te versturen aan je klanten. Hiermee ontvang je antwoord op je vragen en ben je geen geld kwijt aan een onderzoeksbureau. Belangrijk is altijd dat je voorafgaand aan het marktonderzoek een concreet doel (of probleem) formuleert, de juiste doelgroep kiest en de juiste onderzoeksmethode selecteert. Let op: Sommige algemenere vragen of doelen zijn eerder al gedaan door andere bedrijven. Deze resultaten zijn vaak gewoon gratis te raadplegen op het internet. Het zou natuurlijk zonde van je tijd zijn om hetzelfde marktonderzoek uit te voeren. 

Dat is ook direct het voordeel van een onderzoeksbureau. Door het uitbesteden van het marktonderzoek geef je al het uitzoekwerk en het opzetten van het marktonderzoek uit handen. Dit bespaart jou een hoop tijd en frustratie! Ook hebben ze vaak een groot adressenbestand tot hun beschikking om direct een valide marktonderzoek uit te voeren. 

 
Nog geen eigen bedrijfswebsite? Kijk dan op een website laten maken. Zo heb jij snel en eenvoudig een professionele website.

Tarieven marktonderzoek bureaus

De prijs van het laten uitvoeren van een marktonderzoek kan sterk variëren per aanbieder. Van belang is om van tevoren goed te bedenken wat je precies wil onderzoeken binnen je bedrijf en hoe ver je daarin wil gaan. Maak voordat je een aanbieder kiest een vergelijking.

Tarieven marktonderzoek bureaus  

Marktonderzoek: Wat kan je onderzoeken?

 

Door goed marktonderzoek te doen, alles in kaart te brengen, kan je jouw risico’s verminderen. Maar wat kan je eigenlijk allemaal onderzoeken? Hieronder een aantal voorbeelden:  

  • Behoefte onderzoek

Waar hebben jouw klanten nou écht behoefte aan? Door jouw doelgroep en hun gedrag goed te analyseren, kan je inzicht krijgen of jouw product/dienst een gat in markt is of slechts een leuk idee op papier.  

  • Concurrentie analyse

Wat doen jouw concurrenten beter en wat doen je concurrenten slechter dan jij? Wat is bijvoorbeeld hun doelgroep en hoe benaderen ze deze groep? Kennis is macht. Door jouw concurrenten goed in kaart te brengen, kan je jouw bedrijf, producten en / of diensten écht onderscheiden van de rest.

  • Klanttevredenheid onderzoek

Hoe tevreden zijn jouw klanten over jouw producten, diensten en service. Met marktonderzoek naar klanttevredenheid breng je zo volledig mogelijk de wensen, ervaringen en behoeftes van je klanten in beeld. Hierdoor weet je direct waar je mogelijk nog jouw product / dienst kan verbeteren.

  • Medewerkerstevredenheid onderzoek

Wil je verbetering en groei binnen je bedrijf realiseren? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Waarom betrek je je medewerkers niet bij dit proces? Je eigen mensen weten als geen ander wat er speelt binnen je bedrijf en wat beter kan! Een medewerkerstevredenheidsonderzoek, oftewel MTO, kan je hierbij helpen.

Ontgrendel het potentieel van jouw onderneming met deze bewezen groeiformules; download het whitepaper en zie direct resultaat.

Lees ook…
Niemand wordt blij van lastige klanten. Toch is het iets waar veel ondernemers vroeg of laat mee te maken krijgt. Misschien is de kritiek die je…
Ruim één op de drie mkb-bedrijven is op de een of andere manier actief op de internationale markt. Misschien twijfel jij of je ook je geluk over de…
Het is vakantie en eindelijk heb je de tijd om te lezen. Wat is er niet heerlijker dan een boek waaraan je ook na de vakantie nog wat hebt. En dat ook…
Klaar om jouw onderneming naar nieuwe hoogtes te tillen in 2024? Ontdek waarom concrete bedrijfsdoelstellingen onmisbaar zijn voor het succes van jouw…
De SMART-methode helpt je om zakelijke doelstellingen concreet te maken en realiseren. Zo vergroot je de kans op succes. In dit artikel leggen we uit…
Als mkb-ondernemer ken je de uitdagingen van het ondernemerschap maar al te goed. Je hebt je bedrijf opgebouwd met passie en harde arbeid, maar nu…