Ondernemers zijn niet altijd verplicht hun btw-nummer op hun website te vermelden. Lange tijd werd aangenomen dat dit wel het geval was. Hoe zit dat nu precies?

Inhoudsopgave

Ben jij het zat om zelf te worstelen met je boekhouding? Een professionele boekhouder biedt uitkomst. Door jouw administratie uit te besteden aan een boekhoudkantoor, zijn je cijfers altijd up-to-date en worden je aangifte correct en op tijd ingediend. Ontdek direct je opties.

Btw-nummer hoeft niet altijd op de site

De Belastingdienst heeft nieuwe informatie verstrekt over het vermelden van het btw-nummer op de website. Tot nu toe was dat verplicht, maar dit standpunt wordt nu genuanceerd.

Er is nu sprake van wat de fiscus ‘beleidsvrijheid’ noemt. Ondernemers zijn weliswaar verplicht hun btw-nummer gemakkelijk, rechtstreeks en permanent toegankelijk te maken, maar kunnen dat in principe vrij invullen.

4 mogelijkheden om uw btw-nummer te tonen

Wat houdt die ‘beleidsvrijheid’ om uw btw-nummer toegankelijk te maken precies in? Volgens de Belastingdienst is het aan de ondernemer om dit ‘binnen de eigen (digitale) bedrijfsomgeving concreet vorm te geven. Er is dus sprake van beleidsvrijheid en geen strakke verplichting dat een btw-nummer altijd op een website moet zijn vermeld.

U kunt uw btw-nummer op 4 manieren tonen:

  1. Toon telkens actief  uw btw-nummer aan uw (potentiële) klant;
  2. Breng uw btw-nummer in beeld op de plaats waar u de dienst verricht of het contract wordt gesloten;
  3. Maak uw btw-nummer gemakkelijk elektronisch toegankelijk op een van tevoren medegedeeld elektronisch adres;
  4. Neem uw btw-nummer op in informatie waarmee u uitvoerig uw dienstverlening beschrijft en die u aan klanten verstrekt, zoals algemene voorwaarden en offertes.

Lees meer in deze publicatie van de Belastingdienst.

Lees ook:

Zo ziet een btw-nummer eruit »
“Moet het btw-nummer van een klant ook op mijn factuur?” »
Is uw KvK-nummer in beeld?»

Op zoek naar professionele hulp voor je administratie en boekhouding? Ontdek direct je opties.

Lees ook…
Ben jij een directeur-grootaandeelhouder of heb je minstens 5 procent aandelen in een bv of nv? Dan krijg je te maken met nieuwe belastingregels in box…
Je bent geen ondernemer voor de inkomstenbelasting en werkt ook niet in loondienst, maar je hebt wel inkomsten. Als gastouder bijvoorbeeld of omdat je…
Van sportabonnementen tot kerstpakketten en een vergoeding voor thuiswerken. Met de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever bepalen wat je…
Als ondernemer heb je je handen al vol aan het runnen van je bedrijf. Het laatste wat je wilt, is een boete van de Belastingdienst op de mat. Toch is…
Heb je een inkomen en woon je in Nederland? Dan betaal je inkomstenbelasting. Voor 2024 vind je hier de tarieven. In dit artikel praten we je bij over…
Minder belasting betalen? Dan is december hét moment om in actie te komen. Met deze 15 praktische tips kun je als ondernemer maximaal voordeel behalen…