Kosten boekhouder

2 juli 2020
De vraag ‘Wat kost een boekhouder?’ heeft geen algemeen antwoord. De kosten zijn sterk afhankelijk van het type werkzaamheden dat je de boekhouder wilt laten uitvoeren.
Kosten boekhouder

Vind de beste boekhouder uit je buurt

Wil je bijvoorbeeld de boekhouder maandelijks met je mee laten kijken? Dan is dit duurder, dan wanneer je alleen de jaarrekening wilt laten opstellen of controleren.

Ook heeft de grootte van jouw onderneming sterk invloed op de kosten. Een bedrijf met veel personeel heeft ook een meer uitgebreide salarisadministratie.


Gemiddeld uurtarief van een boekhouder

Het gemiddelde uurtarief van een boekhouder ligt rond de €80 tot €90. Voor een startende boekhouder betaal je meestal minder, zo’n €40.

Een lager uurtarief betekent niet per se goedkoper. Een ervaren en efficiënte boekhouder heeft in de meeste gevallen minder tijd nodig heeft om de boekhouding uit te voeren. Daarnaast kan een goede boekhouder, die wellicht duurder is, je ook meer opleveren. Wanneer een boekhouder voor je de juiste fiscale voordelen kan vinden, bespaar je zelfs geld.


Boekhouder tarieven vergelijken

Om een duidelijk antwoord te krijgen over wat een boekhouder kost voor je specifieke situatie, kan je via Mijn Zaakgeheel gratis en vrijblijvend het formulier invullen. Na 1 werkdag ontvang je 4 offertes passend bij je aanvraag. Zo weet je direct welke kosten je kan verwachten. Het loont om online te vergelijken. Je krijgt een goed beeld van wat een boekhouder voor je kan beteken en tegen welke kosten.

 

 

Lees ook:

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Lees ook…

Boekhouder
Verschil boekhouder accountant
Wat doet een boekhouder?
Boekhouder

Lees ook…